
چین با خلا نظارتی در مدیریت داراییهای توقیفشده رمزنگاری مواجه
- دولتهای محلی چین از داراییهای توقیفشده رمزنگاری به درآمد بهرهمند میشوند.
- تعارض بین ممنوعیت معاملات رمزنگاری و نیاز به نقدینگی داراییهای توقیفشده وجود دارد.
- نیاز به نظارت قوی و تعیین وضعیت قانونی ارزهای دیجیتال توسط بانک مرکزی چین احساس میشود.

چین با خلا نظارتی در مدیریت داراییهای توقیفشده رمزنگاری مواجه است
داراییهای رمزنگاری توقیفشده به منبع رو به رشد درآمد برای دولتهای محلی چین تبدیل شدهاند، علیرغم ممنوعیت معاملات رمزنگاری در کشور. با افزایش مداوم انباشت این داراییها به لطف جریان پیاپی معاملات غیرقانونی، دولتهای محلی بهطور مخفیانه به شرکتهای خصوصی روی آوردهاند تا توکنها را به پول نقد تبدیل کنند، طبق گزارش رویترز.
چن شی، استاد دانشگاه اقتصاد و حقوق ژونگنان، به رویترز گفت که این نوع تصفیهها «راهحل موقتیای است که از نظر دقیق با ممنوعیت کنونی معاملات رمزنگاری در چین همخوانی ندارد»، و اشاره کرد که با افزایش جرایم مرتبط با رمزنگاری، نیاز به نظارت بهتری احساس میشود.
گو ژیهاو، وکیل شرکت حقوقی بینگیری پکن، نیز معتقد است که تعارضی میان ممنوعیت معاملات ارزهای دیجیتال و نیاز مقامات محلی به نقدینگی داراییهای توقیفشده وجود دارد. او اظهار داشت: ممنوعیت معاملات رمزنگاری با نیاز مقامات محلی برای نقد کردن ارزهای دیجیتال توقیفشده تناقض دارد.
بر اساس گفتههای او، بانک مرکزی چین باید وارد عمل شود چرا که «موقعیت بهتری برای مدیریت این داراییها دارد و یا باید آنها را در خارج از کشور به فروش برساند یا ذخیرهای از توکنهای توقیفشده ایجاد کند، شبیه طرحهای مطرح شده توسط ترامپ.»
در همین حال، ارائهدهنده خدمات بلاکچین، Bit Jungle، به رویترز اعلام کرد که شرکتهای خصوصی میتوانند بهطور قانونی در تصفیه ارزهای دیجیتال کمک کنند، به شرطی که داراییها را محافظت کنند، از صرافیهای بینالمللی دارای مجوز استفاده نمایند و قوانین کنترل سرمایه را رعایت کنند.
سان جون، وکیل متخصص حوزه رمزنگاری و شریک ارشد دفاتر حقوقی لندینگ شانگهای، اظهار داشت که این یک «کسبوکار بسیار سودآور است که روز به روز تعداد بیشتری از شرکتکنندگان را جذب میکند.» او افزود که دولت باید وضعیت قانونی ارزهای مجازی را روشن کند، سیستم رسمی برای تصفیه آنها ایجاد کند و شرکتهای خصوصی دخیل را با دقت بیشتری سنجش نماید.
چین در سال ۲۰۱۷ صرافیهای محلی ارزهای دیجیتال خود را تعطیل کرد، که بازار سفتهبازی که ۹۰٪ معاملات بیت کوین جهانی را تشکیل میداد، را از بین برد. در سپتامبر ۲۰۲۱، دولت چین ممنوعیت کامل تجارت ارزهای دیجیتال را اعمال کرد.