
جهش بیت کوین و ایکسآرپی؛ کاستی اتریوم و دوج کوین در بازار رمزارز
- بیت کوین و ایکسآرپی در مقابل اتریوم و دوج کوین عملکرد بهتری داشتند.
- تأیید ETFهای بیت کوین و افزایش توجه نهادی، عملکرد بیت کوین را تقویت کرد.
- اقدامات ریپل در حل مسائل حقوقی موجب رشد چشمگیر ایکسآرپی شد.

بیت کوین و ایکسآرپی جهش میکنند؛
بازار رمزارز پس از یک روند نزولی طولانی دوباره به رشد دست یافت و ارزش بازار به ۲.۹۶ تریلیون دلار رسید. قابل توجه است که این رقم تنها ۴۰ میلیارد دلار کمتر از اوج قبلی ۳ تریلیون دلاری است. داراییهایی مانند بیت کوین (BTC)، اتریوم (ETH)، ریپل (XRP) و دوج کوین (DOGE) جایگاه خود را در بازار حفظ کرده و به رشد آن کمک نمودهاند. اما پلتفرم سرمایهگذاری نهادی گریاسکیل مشخص کرد که تنها تعداد معدودی از این داراییهای برتر سودده بودهاند.
گزارش اخیر گریاسکیل که چند دارایی رمزارزی را مورد مقایسه قرار داده، نشان میدهد بیت کوین و ایکسآرپی توانستهاند سود کسب کنند در حالی که اتریوم و دوج کوین موجب ضرر شدهاند. به گزارش، اتریوم و دوج کوین طی یک سال گذشته به ترتیب ۴۷٪ و ۴۲.۲٪ کاهش داشتهاند؛ در حالی که بیت کوین و ایکسآرپی به ترتیب ۰.۴٪ و ۶.۱٪ رشد کرده و جایگاه خود به عنوان بهترین عملکردها را تثبیت کردهاند.
منبع: گریاسکیل
این احساسات بازار معمولاً جهت حرکتهای بالقوه بازار را تعیین میکنند، چرا که سرمایهگذاران خرد و نهادی از آن به عنوان راهنمایی برای هدایت سرمایهگذاریهای بعدی خود استفاده میکنند.
از سوی دیگر، AMBCrypto تحلیل کرده است که چرا برخی از این داراییها در پورتفوی گریاسکیل عملکرد برتر یا ضعیفی دارند.
بیت کوین همچنان نقطه عطف جذابیت در بازار رمزارز باقی مانده است. در چند ماه گذشته، این ارز توجه بیشتری از سرمایهگذاران نهادی به خود جلب کرده؛ بهویژه پس از تأیید ETFهای مبتنی بر بیت کوین که طبق گزارش CoinGlass دارایی تحت مدیریت به ارزش ۱۱۰.۳ میلیارد دلار دارند.
منبع: CoinGlass
پس از آغاز به کار دونالد ترامپ، بحثها پیرامون ایجاد ذخیره استراتژیک فدرال برای بیت کوین دوباره مطرح شد و اشتیاق نهادی را تقویت نمود.
در مورد ایکسآرپی، رشد این ارز ناشی از رویکرد تیم در رسیدن به توافق با کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) درباره وضعیت حقوقی ایکسآرپی به عنوان یک اوراق بهادار در یک نبرد حقوقی چندساله بوده است. علاوه بر این، تمرکز ریپل بر رشد از جمله راهاندازی استیبلکوین مخصوص به خود، همراه با چندین خرید و همکاری استراتژیک، نقش مهمی در جهش این ارز داشته است.
اما اتریوم نتوانست قدم همگام با روند بازار باشد.
اتریوم به عنوان دومین دارایی رمزارزی از نظر ارزش بازار با سرمایه ۲۱۷.۴ میلیارد دلاری، عملکرد ضعیفی داشته است. اگرچه پیشتر رشد مثبتی را تجربه کرده بود، اخیراً جذابیت خود را در میان سرمایهگذاران از دست داده است.
منبع: TradingView
نمودار ETH/BTC که جریان نقدی ورودی و خروجی بین این دو دارایی را رصد میکند، نشان میدهد که اتریوم نقدینگی بسیار کمتری نسبت به بیت کوین داشته و سهم بازار آن از ژانویه ۲۰۲۴ تا کنون ۷۰٪ کاهش یافته است.
علاوه بر این، میمکوینهایی مانند دوج کوین در جذب سرمایه جدید با مشکلاتی مواجه شدند. به گزارش دادههای Artemis، بخش میمکوینها در سال جاری ۴۴.۳٪ کاهش یافته است زیرا سرمایهگذاران به سوی داراییهای باثبات یا سایر رمزارزها متمایل شدهاند.
منبع: Artemis
به گزارش دادههای Artemis، کل بازار میمکوینها در سال جاری ۴۴.۳٪ کاهش یافته است، زیرا سرمایهگذاران به داراییهای باثبات یا رمزارزهای دیگر روی آوردهاند.