
موسسات خزانهداری بیت کوین؛ مسیر به بازار ۲۰۰ تریلیون دلاری
- موسسات سرمایهگذاری با خزانهداری بیت کوین، پیشگام پذیرش جهانی بیت کوین هستند.
- استراتژیهای خزانهداری منجر به سود میلیارد دلاری و رشد فوقالعاده بیت کوین میشود.
- تغییرات نظارتی فضای بانکها را برای حمایت از بیت کوین بازتر کرده است.

موسسات خزانهداری بیت کوین، پیشگام انتقال به اقتصاد ۲۰۰ تریلیون دلاری
موسسات سرمایهگذاری با خزانهداری متمرکز بر بیت کوین در حال رهبری پذیرش جهانی این ارز دیجیتال هستند؛ امری که منجر به رسیدن اولین ارز دیجیتال به ارزشگذاری ۲۰۰ تریلیون دلاری در دهه آینده خواهد شد. آدم بک، همبنیانگذار و مدیرعامل Blockstream و مخترع Hashcash، بیان میکند که موسسات و دولتهای سراسر جهان ویژهگیهای منحصربهفرد اقتصادی بیت کوین (BTC) را به رسمیت میشناسند.
بک در پستی در شبکه X در تاریخ ۲۶ آوریل نوشت: «$MSTR و سایر شرکتهای خزانهداری، آربیتراژی ناشی از فاصله بین آینده بیت کوین و دنیای فیات امروزی هستند. این یک معامله پایدار و مقیاسپذیر به ارزش ۱۰۰ تا ۲۰۰ تریلیون دلاری است که مسیر هیپربیت کوینسازی را پیش میگیرد؛ به اندازهای مقیاسپذیر که اکثر شرکتهای بزرگ بورسی بتوانند به خزانهداری بیت کوین روی آورند.»
اصطلاح «هیپربیت کوینسازی» به آینده نظری اشاره دارد که بیت کوین به بزرگترین ارز جهانی تبدیل شده و جایگزین پول فیات میشود، به دلیل اقتصاد تورمی در ارزهای رایج و افزایش بیاعتمادی نسبت به سیستم مالی قدیمی.
بک اظهار میکند که رشد قیمت بیت کوین نسبت به تورم ارزهای فیات، عامل اصلی این پیشرفت در سطح جهانی است. او اضافه میکند: «برخی افراد ممکن است استراتژی خزانهداری را یک مشکل گذرا بدانند. اما من میگویم که این آربیتراژی منطقی و پایداری است؛ گرچه برای همیشه پایدار نخواهد بود، زیرا راننده اصلی، افزایش قیمت بیت کوین در دورههای چهار ساله سریعتر از بهره و تورم است.»
اظهارات بک تقریباً دو ماه پس از امضای دستور اجرایی توسط رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ، برای ایجاد ذخیره ملی بیت کوین از BTCهای مصادره شده در پروندههای کیفری دولتی مطرح شده است. ادامه سرمایهگذاریها در بیت کوین از سوی شرکتهایی مانند Strategy، که بزرگترین دارنده بیت کوین شرکتی محسوب میشود، ممکن است موجب تشویق سایر موسسات جهانی به اقدام مشابه شود.
رویکرد Strategy تا کنون سودآوری چشمگیری داشته است؛ به گفته مایکل سیلور، همبنیانگذار این شرکت، خزانهداری بیت کوین آن از ابتدای سال ۲۰۲۵ بیش از ۵.۱ میلیارد دلار سود تولید کرده است.

شرکت سرمایهگذاری ژاپنی Metaplanet، که با لقب «MicroStrategy آسیا» نیز شناخته میشود، استراتژی مشابهی را به کار گرفته است و بنا به گزارش Cointelegraph، از ۲۴ آوریل گذشته بیش از ۵۰۰۰ بیت کوین در داراییهای خود ثبت کرده است. Metaplanet که به عنوان بزرگترین دارنده بیت کوین شرکتی آسیا شناخته میشود، برنامه دارد تا تا سال ۲۰۲۶ به مالکیت ۲۱،۰۰۰ بیت کوین دست یابد.
موسسات مالی در آمریکا نیز ممکن است پس از لغو راهنمایی سال ۲۰۲۲ توسط فدرال رزرو که به بانکها از تعامل با ارزهای دیجیتال هشدار میداد، با اطمینان بیشتری به پذیرش بیت کوین روی آورند. مایکل سیلور در پاسخ به لغو این راهنمایی گفت: «بانکها حالا آزادند تا از بیت کوین پشتیبانی کنند.» به نقل از تحلیگر نکسو، ایلیا کالچف، ایشان افزود: «بانکها از طریق فرآیندهای عادی نظارتی مدیریت خواهند شد، که نویدبخش یک محیط نظارتی بازتر برای ادغام داراییهای دیجیتال است.»

