
تقاضای جهانی برای استیبلکوینهای غیر دلاری افزایش یافت
- رشد علاقه کشورها به استیبلکوینهای غیر دلاری علیرغم نقدینگی محدود
- فشار بانکهای مرکزی اروپا بر تسریع یوروی دیجیتال بهخاطر ریسکهای سیستمیک
- امارات با رویکرد مقرراتی منعطف در پذیرش استیبلکوینهای جهانی پیشتاز است

رشد تقاضای جهانی برای استیبلکوینهای غیر دلاری
دولتها خارج از ایالات متحده، از جمله سنگاپور، به استیبلکوینهایی که به دلار آمریکا وابسته نیستند علاقهمند شدهاند؛ هرچند نقدینگی آنها فعلاً محدود است. دِئا مارکووا، مدیر سیاستگذاری شرکت فایربلاکس، در گفتوگو با کوینتلگراف در رویداد Token2049 این نکته را مطرح کرد.
مارکووا رقابت با استیبلکوینهای دلاری را «همه چیز درباره حاکمیت» توصیف کرد و آن را با تنشهای قبلی میان دولتها و غولهای پرداخت آمریکایی مانند ویزا و مسترکارت مقایسه نمود. او گفت: «الان همان پویایی را در برابر استیبلکوینها میبینیم؛ هنوز در مقیاس کوچک، اما این حوزه بهوضوح به یک عرصه جدید برای دغدغههای حاکمیتی تبدیل شده است.»

بانک مرکزی اروپا فشارها را برای تسریع توسعه یوروی دیجیتال افزایش داده است، چرا که نگران تأثیر سیستمیک استیبلکوینهای وابسته به دلار در منطقه یورو است. در ۹ اردیبهشت، بانک ایتالیا گزارشی منتشر کرد که میگوید اتکا به اوراق خزانهداری آمریکا میتواند ریسکهای سیستمیک را بیشتر کند.
بازار استیبلکوینها عمدتاً توسط توکنهای دلاری مانند تتر (USDT) و یواسدیسی (USDC) هدایت میشود. طبق دادههای DefiLlama، مجموع ارزش بازار این دو حدود ۲۱۰.۹ میلیارد دلار است که ۸۷.۲٪ از کل ۲۴۱.۸ میلیارد دلار بازار را تشکیل میدهد. در واقع، همه ۱۰ استیبلکوین برتر به دلار وابسته هستند.

مارکووا تأکید کرد که امارات متحده عربی در تفکر مقرراتگذاری استیبلکوینها «قطعاً جلوتر» است. به گفته او، ابوظبی برخلاف اروپا نیازی به محل استقرار یا مجوز محلی برای صادرکنندگان استیبلکوین قائل نمیشود. رویکرد ابوظبی انجام بررسیهای لازم روی استیبلکوینهای جهانی و سپس تصمیمگیری درباره عرضه آنها در صرافیهای محلی است.
در دسامبر ۲۰۲۴، USDT بهعنوان دارایی مجازی شناختهشده در ابوظبی پذیرفته شد و در ۹ اردیبهشت، یواسدیسی نیز مجوز دریافت کرد. همزمان، نهادهای ابوظابی در حال همکاری برای راهاندازی استیبلکوین مرتبط با درهم هستند.
