cointelegraph
cointelegraph
.

آمریکا گروه شبه‌نظامی میانمار را برای کلاهبرداری رمزارزی تحریم کرد

مفاهیم کلیدیمفاهیم کلیدی
  • تحریم ارتش ملی کارن و رهبرانش از سوی OFAC به‌دلیل کلاهبرداری‌های رمزارزی
  • ضرر آمریکایی‌ها ۹.۳ میلیارد دلار در ۲۰۲۴ و تمرکز برجسته روی افراد بالای ۶۰ سال
  • ارتش ملی کارن متهم به ترکیب کلاهبرداری «قصابی خوک» و قاچاق انسان برای فعالیت گسترده
آمریکا گروه شبه‌نظامی میانمار را برای کلاهبرداری رمزارزی تحریم کرد

وزارت خزانه‌داری آمریکا گروه شبه‌نظامی میانمار را به اتهام کلاهبرداری‌های رمزارزی تحریم کرد

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده گروه شبه‌نظامی میانمار موسوم به ارتش ملی کارن (KNA) را به‌دلیل کلاهبرداری‌های مرتبط با ارزهای دیجیتال و دیگر فعالیت‌های جنایی تحریم کرد.

طبق اطلاعیه منتشرشده در ۵ مه، ارتش ملی کارن طرح‌های متعددی ازجمله کلاهبرداری معروف «قصابی خوک» را سازماندهی کرده است. در این روش قربانیان با وعده سودهای کلان به سرمایه‌گذاری در طرح‌های جعلی ترغیب می‌شوند.

در اطلاعیه آمده است که شهروندان آمریکایی «در مجموع میلیاردها دلار» از این نوع کلاهبرداری‌ها، از جمله آن‌هایی که منشأشان میانمار است، زیان دیده‌اند.

وزارت خزانه‌داری اعلام کرد: «دفتر کنترل دارایی‌های خارجی (OFAC) ارتش ملی کارن و رهبر آن ساو چیت تو و دو پسرش ساو هتو اه مو و ساو چیت چیت را به‌عنوان یک سازمان جنایی فراملی تحریم کرد. این افراد در تسهیل کلاهبرداری‌های سایبری، قاچاق انسان و قاچاق مرزی نقش داشته‌اند.»

بسیاری از نهادهای بین‌المللی ازجمله آمریکا همچنان از نام «برمه» به‌جای «میانمار» استفاده می‌کنند تا نشان دهند دولت‌های نظامی پس از کودتای ۱۹۸۹ را به رسمیت نمی‌شناسند.

ارتش ملی کارن در جنوب‌شرق میانمار و در نزدیکی مرز با تایلند فعالیت می‌کند.

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی در سال‌های اخیر چندین تحریم علیه مجرمان حوزه ارز دیجیتال وضع کرده است؛ از گروه‌های تروریستی خاورمیانه تا واحدهای جرایم سایبری و فناوری‌های حفظ حریم خصوصی مثل Tornado Cash.

بر اساس آمار اف‌بی‌آی، آمریکایی‌ها در سال ۲۰۲۴ حدود ۹.۳ میلیارد دلار در کلاهبرداری‌های رمزارزی از دست داده‌اند که رشد ۶۶ درصدی نسبت به سال قبل را نشان می‌دهد.

افراد بالای ۶۰ سال بیشترین قربانی این جرایم بوده‌اند و مجموع زیان آن‌ها ۲.۸ میلیارد دلار گزارش شده است.

کلاهبرداری‌های «قصابی خوک» با جلب اعتماد طولانی‌مدت از طریق شبکه‌های اجتماعی یا پیام‌رسان‌ها آغاز می‌شود و سپس قربانیان به سرمایه‌گذاری در طرح‌های جعلی رمزارزی ترغیب می‌شوند.

شرکت تحلیل زنجیره بلاک‌چین TRM Labs گزارش داده است که این نوع کلاهبرداری‌ها در سال ۲۰۲۳ بیش از ۴.۴ میلیارد دلار از کاربران به‌سرقت برده‌اند.

به گفته وزارت خزانه‌داری، این کلاهبرداری‌ها در جنوب‌شرق آسیا شایع است و اغلب شامل افرادی است که برای فریب قربانیان قاچاق شده‌اند.

ارتش ملی کارن متهم است علاوه بر کلاهبرداری‌های «قصابی خوک»، در شبکه‌های قاچاق انسان نیز دست داشته و از این طریق عملیات خود را در مقیاس وسیع اجرا می‌کند.

لینک خبر
ترجمه شده توسط سحر خسروی