
مانع اینترنت عمومی در بلاکچینها؛ وعده سرعت بیشتر با پروژه DoubleZero
- زیرساخت اینترنت عمومی عامل محدودکننده سرعت بلاکچینهاست.
- DoubleZero با فیبر نوری پرسرعت کاهش تأخیر و پهنای باند را هدف قرار داده است.
- راهاندازی mainnet عمومی در نیمه دوم ۲۰۲۵ پس از جذب ۲۸ میلیون دلار سرمایه.

سرعت اینترنت عمومی نقطه ضعف بلاکچینها بهگفته مدیرعامل DoubleZero
آستین فدرا، همبنیانگذار و مدیرعامل شرکت DoubleZero که در حال توسعه شبکههای ارتباط فیبر نوری پرسرعت برای بلاکچینهاست، میگوید زیرساخت اینترنت عمومی مهمترین محدودیت سرعت و عملکرد در شبکههای بلاکچین با ظرفیت بالا است.
«مشکل اینترنت عمومی این است که هرگز برای سیستمهای با عملکرد بالا ساخته نشده بود. این شبکه همیشه برای مکالمه یک سرور بزرگ با یک سرور کوچک طراحی شده بود» فدرا در مصاحبه با کوینتلهگراف در کنفرانس Consensus 2025 گفت.
او توضیح داد: «ما والیدیتورهایی در سراسر جهان داریم که رهبری آنها بهصورت چرخشی تغییر میکند. آنها از مصرفکنندههای عظیم داده به پخشکنندههای بسیار بزرگ داده تبدیل میشوند. این یعنی هم در ورود داده و هم در خروج داده به منابع عظیمی نیاز دارند.»
افزون بر این، او اضافه کرد که اکنون محدودیت اصلی عملکرد بلاکچین نه قدرت محاسباتی و نرمافزار، بلکه زیرساخت اینترنت عمومی است.

شبکههایی مثل DoubleZero بلاکچینها را سریعتر میکنند، اسپرد معاملات در دیفای را کاهش میدهند، کارمزدها را پایین میآورند و بهدلیل رفع محدودیتهای زیرساختی، موارد استفاده جدیدی را در اختیار توسعهدهندگان قرار میدهند.
آستین فدرا در دسامبر ۲۰۲۴ بنیاد سولانا را ترک کرد تا پروتکل DoubleZero را راهاندازی کند. هدف اصلی این پروژه کاهش تأخیر (زمان سفر داده در شبکه) و افزایش پهنای باند (حداکثر حجم قابل انتقال داده بهصورت همزمان) است.
در آوریل ۲۰۲۵، DoubleZero فروش توکن والیدیتور را برگزار کرد و قراردادهای خرید توکن را به اپراتورهای نود علاقهمند به تبدیل شدن به والیدیتور در شبکه واگذار کرد. این فروش تنها برای سرمایهگذاران معتبر و والیدیتورهای فعال در شبکههای پرظرفیت مانند سولانا، سلستیا، سویی، آپتوس و آوالانچ در دسترس بود.

تیم DoubleZero با جذب سرمایه ۲۸ میلیون دلاری درصدد است تا در نیمه دوم ۲۰۲۵ شبکه اصلی عمومی خود را راهاندازی کند. فدرا به کوینتلهگراف گفت که رشد بیوقفه ظرفیت شبکههای بلاکچین و توسعه کلی صنعت، نیاز به زیرساختهای اختصاصی و با عملکرد بالا را اجتنابناپذیر کرده است.
لینک خبر