cointelegraph
cointelegraph
.

پانتا: یورو دیجیتال کلید کنترل ریسک رمزارزها، MiCA کافی نیست

مفاهیم کلیدیمفاهیم کلیدی
  • پانتا: یورو دیجیتال تنها ابزار کنترل ریسک‌های سیستماتیک رمزارز است
  • اجرای MiCA تاکنون رشد استیبل‌کوین در اروپا و ایتالیا را محدود کرده
  • فابیو پانتا خواستار همکاری بین‌المللی و پیشگامی اروپا در استانداردهای جهانی شد
پانتا: یورو دیجیتال کلید کنترل ریسک رمزارزها، MiCA کافی نیست

یورو دیجیتال؛ نه MiCA، کلید مدیریت ریسک‌های رمزارزها

فابیو پانتا، رئیس پیشین بانک مرکزی اروپا و کنونی بانک ایتالیا، یورو دیجیتال را به‌عنوان ابزار کلیدی برای کنترل ریسک‌های ناشی از گسترش پذیرش رمزارزها معرفی کرد.

بانک ایتالیا در تاریخ ۳۰ می گزارشی سالانه منتشر و در بخش نتایج آن سخنان پایانی پانتا درباره وضعیت اقتصاد را درج کرد.

پانتا تأکید کرد اتحادیه اروپا باید پروژه ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) را پیش ببرد تا ثبات مالی حفظ و نیاز به پرداخت‌های امن دیجیتال برآورده شود.

«اگر فکر کنیم که تحول دارایی‌های رمزی فقط با قوانین و محدودیت‌ها قابل کنترل است، مرتکب غفلت خواهیم شد.» او هشدار داد که تنها با مقررات رمزارز نمی‌توان ریسک‌های سیستماتیک ناشی از این بازار را مهار کرد و یورو دیجیتال ابزار مناسب برای این کار است.

پانتا همچنین به تأثیر چارچوب مقرراتی بازار دارایی‌های رمزی اروپا (MiCA) اشاره کرد که از اواخر ۲۰۲۴ اجرایی شده است.

«از زمان اجرای MiCA، تنها چند استیبل‌کوین به‌صورت نشانه پول الکترونیکی (EMT) در اتحادیه اروپا منتشر شده و گردش آن‌ها تاکنون محدود بوده است.»

رئیس بانک ایتالیا افزود MiCA تاکنون تحولات قابل‌توجهی در بازار استیبل‌کوین‌های ایتالیا ایجاد نکرده است: «در ایتالیا تا کنون علاقه‌مندی اندکی به انتشار دارایی‌های رمزی از سوی واسطه‌های تحت نظارت و سایر اپراتورها مشاهده شده، در حالی که تمرکز بر خدمات نگهداری و معامله در حال افزایش است.»

او گفت MiCA کسب‌وکارها را تشویق کرده تا در صورت برنامه‌ریزی برای ارائه خدمات رمزارزی یا درخواست مجوز، اقدام به گزارش‌دهی کنند.

پانتا استدلال کرد که اگرچه MiCA تا حدی از سرمایه‌گذاران اروپایی محافظت می‌کند، اما آن‌ها را از مخاطرات «ناسازگاری در رویکردهای نظارتی» در سطح جهانی مصون نگه نمی‌دارد.

«شهروندان اتحادیه اروپا ممکن است در معرض شکست پلتفرم‌ها یا ناشرانی قرار گیرند که در حوزه‌های قضایی دیگر فاقد کنترل، شفافیت و تضمین‌های عملیاتی لازم هستند.»

او خواستار همکاری بین‌المللی قوی‌تر شد و اتحادیه اروپا را به پیشگامی در تدوین استانداردهای جهانی دعوت کرد.

پانتا تأکید کرد تنها یورو دیجیتال با پشتوانه بانک مرکزی می‌تواند اعتماد و کارکرد لازم را در منظومه پرداخت در حال تحول فراهم کند: «آنچه نیاز است پاسخی متناسب با تحولات تکنولوژیک باشد که توان تأمین تقاضای ابزارهای پرداخت دیجیتال امن، کارآمد و در دسترس را داشته باشد و هم‌زمان نقش پول بانک مرکزی را حفظ کند.»

«پروژه یورو دیجیتال دقیقاً از همین نیاز نشأت می‌گیرد.»

اظهارات پانتا بازتاب دیدگاه پیِرو چیپولونه، عضو هیأت اجرایی بانک مرکزی اروپا است که برای راه‌اندازی یورو دیجیتال تبلیغ کرده و به رشد محبوبیت استیبل‌کوین‌های دلاری اشاره دارد که اکنون ۹۷٪ بازار استیبل‌کوین‌ها را تشکیل می‌دهند.

پانتا که پیش‌تر عضو هیأت اجرایی بانک مرکزی اروپا بود، در اکتبر ۲۰۲۳ از سمت خود استعفا داد و جای او را چیپولونه گرفت.

گزارش او چند هفته پس از آن منتشر شد که تتر، صادرکننده بزرگ‌ترین استیبل‌کوین با پشتوانه دلار (USDT)، دفاع کرد چرا از ثبت‌نام در MiCA برای USDT خودداری کرده است.

«اخذ مجوز MiCA برای استیبل‌کوین‌ها بسیار خطرناک است و برای نظام بانکی کوچک و متوسط اروپا حتی خطرناکتر می‌دانم.»— پائولو اردوینو، مدیرعامل تتر.

لینک خبر
ترجمه شده توسط طاها نیک نژاد