cointelegraph
cointelegraph
.

مودیز: دارایی صندوق‌های کوتاه‌مدت توکنیزه از ۵.۷ میلیارد دلار گذشت

مفاهیم کلیدیمفاهیم کلیدی
  • حجم دارایی صندوق‌های کوتاه‌مدت توکنیزه به ۵.۷ میلیارد دلار رسید.
  • بلک‌راک و فرانکلین تمپل‌تون با بیشترین دارایی تحت مدیریت پیشتازند.
  • ریسک‌های قرارداد هوشمند، تهدیدات سایبری و ابهام‌های قانونی از چالش‌های اصلی است.
مودیز: دارایی صندوق‌های کوتاه‌مدت توکنیزه از ۵.۷ میلیارد دلار گذشت

صندوق‌های کوتاه‌مدت توکنیزه تا ۵.۷ میلیارد دلار رشد کردند

صندوق‌های توکنیزه کوتاه‌مدت، دسته‌ای جدید از محصولات مالی دیجیتال که پل بین امور مالی سنتی و غیرمتمرکز ایجاد می‌کنند، از سال ۲۰۲۱ تاکنون به ۵.۷ میلیارد دلار دارایی رسیده‌اند، طبق گزارش مورخ ۳ ژوئن مودیز که با کوین‌تلگراف به اشتراک گذاشته شده است.

شرکت‌های مطرح مدیریت دارایی، بیمه‌گران و کارگزاری‌ها علاقه‌مند شده‌اند تا به مشتریان خود دسترسی بین بازارهای فیات و دیجیتال را ارائه دهند. صندوق‌های نقدینگی کوتاه‌مدت توکنیزه معمولاً با اوراق قرضه دولتی آمریکا یا دارایی‌های کم‌ریسک حمایت می‌شوند و مانند صندوق بازار پول سنتی عمل می‌کنند اما با استفاده از بلاک‌چین سهم‌های خرد را صادر و مدیریت کرده و تسویه آنی را ممکن می‌سازند.

آمار فدرال رزرو نشان می‌دهد که صندوق‌های بازار پول آمریکا تا دسامبر ۲۰۲۴ حدود ۷ تریلیون دلار دارایی در اختیار داشته‌اند.

مودیز اشاره می‌کند که موارد کاربرد نوظهور صندوق‌های توکنیزه ممکن است شامل بهینه‌سازی بازده برای سرمایه‌گذاران نهادی در مقابل استیبل‌کوین‌ها، مدیریت نقدینگی برای شرکت‌های بیمه و استفاده به‌عنوان وثیقه در معاملات و عملیات وام‌دهی باشد.

طبق پیش‌بینی مودیز، حجم دارایی تحت مدیریت این حوزه رشد خواهد کرد زیرا بسیاری از کارگزاری‌های بزرگ سرمایه‌گذاری، بانک‌های خصوصی و پلتفرم‌های مدیریت دارایی که دارایی‌های دیجیتال ارائه می‌دهند، احتمالاً از محصول «نقدینگی خودکار» مانند صندوق نقدینگی توکنیزه برای تبدیل نقدینگی بلااستفاده به دارایی سودده استفاده خواهند کرد.

چند بازیگر اصلی در رشد این بازار پیشتاز هستند. صندوق USD Institutional Digital Liquidity شرکت بلک‌راک با ۲.۵ میلیارد دلار دارایی تحت مدیریت صدرنشین است و پس از آن صندوق OnChain US Government Money فرانکلین تمپل‌تون با ۷۰۰ میلیون دلار قرار دارد. سایر بازیگران مهم شامل سوپرستیت، أندو فایننس و سیرکل هستند که هر کدام بین ۴۸۰ تا ۶۶۰ میلیون دلار دارایی مدیریت می‌کنند.

شرکت‌ها همچنین به توکنیزه کردن به‌عنوان ابزاری برای دسترسی به بازارهای گسترده‌تر نگاه می‌کنند. پروتکل آلمانی میداس اخیراً گواهی توکنیزه‌ای با پشتوانه اوراق قرضه دولتی آمریکا برای سرمایه‌گذاران اروپایی معرفی کرده که دسترسی به اوراق درآمدزا را بدون حداقل سرمایه ممکن می‌سازد.

در ماه می، شرکت کارگزاری رابینهود حرکت مشابهی انجام داد تا امکان دسترسی سرمایه‌گذاران اروپایی به بازارهای آمریکا را فراهم کند. همچنین رابینهود به تازگی پیشنهادی برای چارچوب مقرراتی توکنیزه کردن به کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) ارائه کرده است. طبق گفته وِلاد تنِو، مدیرعامل رابینهود، «توکنیزه کردن نماد یک الگوی جدید برای تخصیص دارایی‌های نهادی است.»

علاوه بر ریسک‌های اعتباری و نقدینگی معمول ابزارهای بازار پول، صندوق‌های توکنیزه با آسیب‌پذیری‌های مرتبط با فناوری بلاک‌چین نیز روبرو هستند؛ از جمله نقص در قراردادهای هوشمند، تهدیدات سایبری، دسترسی شبکه و ابهام‌های قانونی.

مودیز همچنین هشدار می‌دهد که «ریسک‌های نمایش دارایی ممکن است ناشی از اختلاف بین ثبت‌داری روی بلاک‌چین و سایر سوابق سهام‌داران در مالکیت قانونی سهام باشد.»

لینک خبر
ترجمه شده توسط محمد ناظوری