cointelegraph
cointelegraph
.

چرا سیتی‌بانک متهم به چشم‌پوشی از کلاهبرداری رمزارزی ۲۰ میلیون دلاری شد؟

مفاهیم کلیدیمفاهیم کلیدی
  • شکایت قربانی کلاهبرداری از سیتی‌بانک به دلیل نادیده‌گرفتن تراکنش‌های مشکوک
  • پردازش میلیون‌ها دلار توسط بانک بدون بررسی حساب شرکت مرتبط با کلاهبرداران
  • سال گذشته، کلاهبرداری‌های عاشقانه بیش از ۵.۵ میلیارد دلار ضرر به جا گذاشت
چرا سیتی‌بانک متهم به چشم‌پوشی از کلاهبرداری رمزارزی ۲۰ میلیون دلاری شد؟

شکایت از سیتی‌بانک به دلیل نادیده‌گرفتن علائم یک کلاهبرداری عاشقانه رمزارزی ۲۰ میلیون دلاری

سیتی‌بانک به دلیل نادیده‌گرفتن نشانه‌هایی که به کلاهبرداران اجازه داد ۲۰ میلیون دلار به دست آورند، مورد شکایت یکی از قربانیان ادعایی کلاهبرداری عاشقانه رمزارزی قرار گرفته است. در دادخواستی که روز سه‌شنبه در دادگاه فدرال منهتن تنظیم شد، مایکل زیدل، شاکی این پرونده، ادعا کرد که سیتی‌بانک «چشم خود را بر وظایف قانونی و مسئولیت‌هایش بسته» و به او اجازه داده میلیون‌ها دلار به حساب‌هایی که کلاهبرداران در این بانک دارند واریز کند.

زیدل می‌گوید که در مجموع ۲۰ میلیون دلار از طریق ده‌ها تراکنش و از چندین بانک، از جمله نزدیک به ۴ میلیون دلار به حساب‌هایی که کلاهبرداران در سیتی‌بانک داشتند، واریز کرده است. در این دادخواست آمده این تراکنش‌ها بخشی از یک کلاهبرداری عاشقانه پیچیده بوده که معمولاً به آن «قصابی خوکی» (pig butchering) گفته می‌شود؛ در این روش، کلاهبرداران با هویت جعلی رابطه عاشقانه آنلاین ایجاد کرده و قربانی را به سرمایه‌گذاری در یک طرح کلاهبرداری سوق می‌دهند.

زیدل می‌گوید ماجرا از اوایل سال ۲۰۲۳ شروع شد؛ وقتی شخصی با نام «کارولین پارکر» که ادعا داشت مالک کسب‌وکار است، در فیسبوک با او ارتباط گرفت. ابتدا رابطه‌ای دوستانه و اجتماعی و سپس رابطه‌ای عاشقانه میان آن‌ها شکل گرفت. یک ماه پس از شروع ارتباط، پارکر به زیدل پیشنهاد داد روی توکن‌های غیرقابل معاوضه (NFT) سرمایه‌گذاری کند؛ چون خودش ادعا می‌کرد میلیون‌ها دلار از این راه به دست آورده و او را به یک پلتفرم معاملاتی راهنمایی کرد.

زیدل تصمیم گرفت روی NFTها سرمایه‌گذاری کند و به حساب‌های مختلفی که پلتفرم معاملاتی به او معرفی کرد پول واریز کرد. دلیل استفاده از چند بانک نیز حجم بالای واریز مشتریان اعلام شد.

به گفته زیدل، طی ماه‌های بعد او ۴۳ تراکنش و مبلغی بالغ بر ۲۰ میلیون دلار به حساب‌های مختلف ارسال کرد؛ اما تا اواخر آوریل، وب‌سایت پلتفرم به طور ناگهانی ناپدید شد و میلیون‌های او هم از دست رفت.

در شکایتش، سیتی‌بانک متهم شده که ۱۲ تراکنش به ارزش حدود ۴ میلیون دلار را به شرکتی به نام Guju Inc پردازش کرده و «علائم هشداردهنده» در حساب این شرکت را نادیده گرفته است. همچنین، در دادخواست آمده که «انتقال اعداد بزرگ و گرد و سایر موارد، باید بانک را به بررسی فعالیت‌های مشکوک وادار می‌کرد.»

در این شکایت آمده: «[سیتی‌بانک] تدابیر امنیتی کافی را اجرا نکرد، نتوانست تراکنش‌های مشکوک را شناسایی کند و حساب‌ها را به درستی پایش نکرد، حتی زمانی که مبالغ بزرگی به صورت غیرمعمول از حساب‌ها از سوی تراست‌ها و افراد دیگر منتقل می‌شد.»

زیدل سیتی‌بانک را به همکاری و مشارکت در این کلاهبرداری متهم کرده و مدعی است بانک نسبت به پایش تراکنش‌های مشکوک، موظف به مراقبت و دقت بیشتری بوده است. کوین‌تلگراف از سیتی‌بانک برای اظهار نظر درخواست کرده است.

سال گذشته، کلاهبرداران عاشقانه بیش از ۵.۵ میلیارد دلار از ۲۰۰ هزار قربانی شناسایی شده سرقت کردند؛ شرکت امنیتی Cyvers این موضوع را در فوریه امسال به کوین‌تلگراف اطلاع داد.

شرکت Chainalysis نیز در فوریه تخمین زد که مجموع انواع کلاهبرداری رمزارزی در سال ۲۰۲۴ بالغ بر ۹.۹ میلیارد دلار بوده است؛ اما با شناسایی کیف پول‌های جدید مرتبط با کلاهبرداران، این رقم ممکن است به ۱۲.۴ میلیارد دلار هم برسد.

اوایل این ماه نیز مقامات آمریکایی اعلام کردند تاکنون ۲۲۵ میلیون دلار وجوه مرتبط با کلاهبرداری‌های pig butchering را در یک عملیات به رهبری سرویس مخفی آمریکا ضبط کرده‌اند؛ این بزرگ‌ترین کشف رمزارزی توسط این نهاد تا به امروز است.

لینک خبر
ترجمه شده توسط الهه سلوکی
هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.