
آیا استیبلکوین متصل به وون جای دلار را میگیرد؟ طرح جدید بانکهای کره جنوبی
- هشت بانک بزرگ کره جنوبی اولین استیبلکوین متصل به وون را تا ۲۰۲۶ عرضه میکنند.
- هدف پروژه مقابله با سلطه استیبلکوینهای دلاری و تقویت نفوذ مالی دیجیتال کره است.
- پروژه در انتظار تأیید نهادهای نظارتی و بخشی از طرح قانونگذاری جدید دارایی دیجیتال است.

برنامه بانکهای کره جنوبی برای عرضه استیبلکوین متصل به وون تا سال ۲۰۲۶
هشت بانک بزرگ کره جنوبی تصمیم دارند با همکاری یکدیگر، استیبلکوینی متصل به ارز ملی این کشور (وون) عرضه کنند. این حرکت، گامی مهم به سوی پذیرش داراییهای دیجیتال محسوب میشود. بر اساس گزارش اکانویل، در این پروژه بانکهایی همچون KB Kookmin، Shinhan، Woori، Nonghyup، بانک شرکتی (Corporate)، Suhyup، Citi Korea و SC First حضور دارند.
هدف این همکاری، مقابله با سلطه دلار، بهخصوص پس از رشد استیبلکوینهای متصل به دلار است. دادههای وبسایت RWA.xyz (ردیاب توکنیزهسازی داراییهای دنیای واقعی) نشان میدهد که ارزش بازار استیبلکوینها بیش از ۲۳۹ میلیارد دلار است و ۹۹٪ این استیبلکوینها به دلار متصل هستند.

این پروژه احتمالا در اواخر سال ۲۰۲۵ یا اوایل ۲۰۲۶ به اجرا خواهد رسید. بنا به گزارش اکانویل، این نخستین اقدام بزرگ بانکهای سنتی برای ورود به حوزه داراییهای دیجیتال است. بنیاد غیرانتفاعی Open Blockchain و انجمن هویت غیرمتمرکز نیز از این پروژه حمایت کردهاند و همچنین موسسه تسویه و ارتباطات مالی کره (KFTC) نیز مشارکت خواهد داشت.
گزارش مذکور اشاره کرد که استیبلکوین مورد نظر از مدل اعتمادمحور یا سیستم توکن سپرده با نسبت ۱:۱ استفاده میکند، البته این طرح هنوز به تأیید مراجع نظارتی نیاز دارد. این ابتکار با برنامهریزیهای گستردهتر قانونگذاری برای شفافسازی ضوابط داراییهای دیجیتال در کره جنوبی همسو است.
در تاریخ ۱۰ ژوئن، حزب حاکم کره جنوبی، لایحه دارایی دیجیتال را جهت صدور استیبلکوین و رشد بازار رمزارز در کشور پیشنهاد داد. پس از اعلام این خبر، رئیس بانک مرکزی کره، ری چانگ-یونگ، ابراز نگرانی کرد که صدور این استیبلکوین ممکن است باعث تسهیل مبادله وون با دلار شود و این امر میتواند به پول ملی ضربه زده و مدیریت آن را برای بانک مرکزی دشوارتر کند. با این وجود، وی مخالفتی با عرضه استیبلکوین متصل به وون عنوان نکرد.
در همین حال، معاون بانک مرکزی کره، ریو سانگ-دای، پیشنهاد کرد که عرضه این استیبلکوینها باید به صورت تدریجی صورت گیرد و برای امنیت بیشتر، نخست باید توسط بانکها منتشر شود.