
اتریوم با درآمد ۷.۳ میلیارد دلاری؛ آیا کاربردپذیری باعث رشد بعدی ETH میشود؟
- اتریوم طی یک سال گذشته ۷.۳ میلیارد دلار کارمزد کسب کرده است.
- تعداد معاملات اتریوم به رکوردهای تاریخی نزدیک شده و کاربردپذیری شبکه درحال افزایش است.
- پیشبینی میشود رشد آینده اتریوم بر اساس کارایی واقعی و نه فقط هیجان بازار باشد.

افزایش درآمد کارمزد
اگرچه اتریوم [ETH] در فصل جدید آلتکوینها پیشتاز نیست و قیمت آن با کاهشی ۲۶ درصدی به سهماهه سوم ۲۰۲۵ رسیده، اما فعالیت شبکه همچنان ادامه دارد. کیف پولهای نهنگ که بین ۱۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ واحد اتر نگهداری میکنند در همین مدت ۶.۵ درصد افزایش یافتهاند. همزمان، بیش از ۲۱ میلیون آدرس جدید به شبکه اضافه شده تا رشد کل آدرسها به حدود ۱۰ درصد برسد. تجمع این سیگنالها میتواند نمایانگر این باشد که اتریوم درحال آمادهسازی برای فصل بعدی خود است؛ شاید حتی حرکتی از یک دارایی صرفاً سفتهبازانه به سمت یک اقتصاد کامل وب۳.
هیچ چیز به اندازه درآمد کارمزد شبکه، کاربرد واقعی یک بلاکچین لایه اول را نشان نمیدهد و اتریوم همچنان در این زمینه پیشتاز است. طی ۱۲ ماه گذشته، اتریوم مجموعاً ۷.۳ میلیارد دلار درآمد کارمزد داشته است. شرکتهای عرضهکننده استیبلکوین مانند تتر و سیرکل بیشترین سهم را با مبلغ ۴.۳ میلیارد دلار (۵۹٪) به خود اختصاص دادهاند. لیدو فایننس نیز با توجه به رواج گسترده ذخیرهگذاری اتر پس از ادغام شبکه، ۹۱۰ میلیون دلار از این کارمزدها را تولید کرده است. پروتکلهای وامدهی همچون آوه، مورفو و کانواکس فایننس هم در این مدت فعال ماندهاند و ۷۶۷ میلیون دلار کارمزد تولید کردهاند. با وجود احتیاط بازار، تقاضا برای وامگیری همچنان پررنگ است. همچنین صرافیهای غیرمتمرکز چون یونیسواپ ۷۵۰ میلیون دلار کارمزد بر شبکه افزودهاند که نشاندهنده پایداری فعالیت معاملات زنجیرهای و جریانهای دیفای است.

با این حال، این تنها سطح ماجراست. بر اساس دادههای کریپتوکوانت، در ۲۵ ژوئن، اتریوم با ثبت ۱.۷۵ میلیون تراکنش تاییدشده به سومین رکورد روزانه خود رسید. این جهش، طبق شاخص «داده کلی تعداد تراکنشها» که شامل انتقالهای ETH، اجرای قرارداد هوشمند و فعالیت دیفای میشود، از ژانویه ۲۰۲۴ چنین سطحی را تجربه نکرده بود (که در آن زمان رکورد ۱.۹۶ میلیون تراکنش ثبت شد).
به گفته AMBCrypto، این افزایش فعالیت میتواند نشانه مرحلهای ساختاری با رشدجدید باشد ــ مرحلهای که توسط کاربردپذیری، نه صرفاً هیاهو و امید ایجاد شده است. فنی نگاه کنیم، اتریوم همچنان در صحنه حاضر است. بعد از افت نقدینگی زیر ۲۳۰۰ دلار، قیمت دوباره به بازه قبلی بازگشته و اکنون بالای محدوده حمایتی کلیدی قرار دارد. وضعیت فعلی، کاملاً صعودی نیست اما ریزش هم رخ نداده است. محدوده ۲۳۰۰ تا ۲۴۰۰ دلار یک حمایت قوی محسوب میشود. اگر این سطح حفظ شود و قیمت به سمت ۲۵۷۵ دلار حرکت کند، امکان بازگشت به سقف بازه فعلی وجود دارد.

اما اگر این حمایت شکسته شود، قیمت احتمالاً برای آخرین بار محدوده ۲۱۰۰ تا ۲۲۰۰ دلار را لمس خواهد کرد تا پیش از هر جهش واقعی. در همین نقطه است که بنیادهای اتریوم اهمیت بیشتری مییابند. علیرغم نوسانات قیمتی، اتریوم در حجم تراکنش و رشد شبکه سدشکنی کرده است. این رشد فراگیر همان چیزی است که شرکتها و سازمانهای خودگردان به هنگام سرمایهگذاری بلندمدت به دنبال آن هستند. بنابراین، به محض تغییر ذهنیت بازار از حالت محافظهکارانه، اتریوم آماده پیشتازی دوباره خواهد بود. با این تفاوت که این بار رشد برپایه کاربرد واقعی خواهد بود ــ عامل کلیدی برای صعودی پایدار و متفاوت.