
آیا هشدار FATF درباره استیبلکوینها تهدیدی برای رمزارزهاست؟
- هشدار FATF درباره استیبلکوینها ضد رمزارز نبوده و بر شفافیت تاکید دارد.
- ۶۳٪ تراکنشهای غیرقانونی رمزارزها با استیبلکوینها انجام میشود.
- FATF تقویت همکاری بینالمللی و مقررات یکپارچه را خواستار است.

هشدار FATF درباره جرایم مرتبط با استیبلکوینها ضد رمزارز نیست
به گفته مدیران شرکتهای اطلاعاتی حوزه بلاکچین، هشدار اخیر گروه ویژه اقدام مالی (FATF) درباره افزایش جرایم مربوط به استیبلکوینها تهدیدی برای صنعت رمزارزها محسوب نمیشود. در واقع، این هشدار FATF برای رسیدگی به فعالیتهای غیرقانونی رو به رشد استیبلکوینها به معنای لزوم پایش و تحلیل دقیقتر است، نه جلوگیری از رشد آنها.

FATF، نهاد بینالمللی مقابله با جرایم مالی، پنجشنبه گذشته با هشدار درباره استیبلکوینها از دولتها خواست تا روی کاهش ریسکها و جلوگیری از سوءاستفاده آنها در هنگام پذیرش گسترده تمرکز کنند. یکی از همبنیانگذاران Asset Reality در این خصوص گفت: «این رویکرد ضد رمزارز نیست، بلکه نشان میدهد که اعتبار و رشد این حوزه به وجود مقررات کارآمد بستگی دارد.»
طبق گفته مشاور سیاستگذاری Chainalysis، استیبلکوینها هم برای انتقال ارزش و هم برای انجام فعالیتهای غیرقانونی استفاده میشوند. وی افزود بر اساس گزارش «جرایم رمزارزی ۲۰۲۵»، ۶۳ درصد از حجم تراکنشهای غیرقانونی روی زنجیره، با استیبلکوینها انجام میشود. هدف FATF از این هشدار، یکنواختسازی صدور مجوز و نظارت بر صادرکنندگان استیبلکوین در کشورهای مختلف، پیادهسازی پایش لحظهای و همکاری بینالمللی برای رصد و مقابله با جابجاییهای غیرقانونی است.
لرکین، همبنیانگذار Asset Reality تاکید کرد که FATF خواستار ممنوعیت استیبلکوینها نیست بلکه به دنبال شفافیت و اجرای بهتر مقررات است. او اظهار کرد که لازم است همان استانداردهای ضدپولشویی که در بخش مالی سنتی وجود دارد، در فضای رمزارزها نیز اجرا شود.
لرکین همچنین افزود که ابزارهای هوشمند بلاکچینی لوح کافی نیستند و باید تمرکز بیشتری بر اجرای قوانین و تحریمهای ثانویه باشد تا مسئولیت بیشتری بر دوش شرکتهایی گذاشته شود که به عمد در تحریمگریزی همکاری میکنند.
مشاور Chainalysis نیز اشاره کرد استیبلکوینها از شفافیت و ردیابی ذاتی برخوردارند و همین عامل باعث میشود گزینه مناسبی برای خلافکاران نباشند. همچنین، صادرکنندگان متمرکز استیبلکوین قدرت مسدودسازی وجوه مربوط به فعالیتهای غیرمجاز را دارند؛ مانند تتر که در سال ۲۰۲۳ مبلغ ۲۲۵ میلیون دلار USDT مربوط به کلاهبرداری را به درخواست مقامات آمریکایی توقیف کرد.

بعد از درخواست FATF برای نظارت بیشتر بر استفاده استیبلکوینها توسط کره شمالی، برخی محققان بلاکچینی در حال تجزیه و تحلیل دادههای آنچین هستند. زکایکسبیتی در ۱ جولای مدعی شد استیبلکوین Circle و USDC به طور عمده توسط کارگران IT کره شمالی برای دریافت دستمزد مورد استفاده قرار میگیرد و اظهار داشت: «میتوانم رقم بالایی در حجم تراکنشهای اخیر پیدا کنم.» وی همچنین افزود: «در حالی که Circle مدعی پایبندی به مقررات است، در عمل اقدامی برای شناسایی یا مسدودسازی این فعالیتها انجام نمیدهد.»
کوینتلگراف برای واکنش به این ادعاها با Circle تماس گرفت اما تا زمان انتشار خبر پاسخی دریافت نکرد. با این حال، سیرکل در ماه مه ۵۷ میلیون USDC را در سولانا بنا به درخواست دادگاه فدرال ایالات متحده مسدود کرد.