
آیا ویزای طلایی امارات با سرمایهگذاری TON واقعی است؟ واکنش مقامات و CZ
- مقامات امارات طرح اعطای ویزای طلایی بر پایه رمزارز TON را تکذیب کردند.
- CZ بنیانگذار بایننس به صحت این طرح تردید دارد و هشدار داد.
- قیمت TON در پی انتشار شایعات ویزا ۶٪ افزایش یافت.

ارائه ویزای طلایی امارات توسط TON با سپردهگذاری ۱۰۰ هزار دلاری؛ تردید CZ و واکنش مقامات
پلتفرم بلاکچین TON که تحت حمایت تلگرام قرار دارد، اخیراً طرحی ویژه معرفی کرده است که طبق آن افرادی که حداقل ۱۰۰ هزار دلار توکن Toncoin (TON) را به مدت سه سال سپردهگذاری کنند، میتوانند ویزای طلایی دهساله امارات را دریافت نمایند.
طبق اطلاعیه TON، فرایند دریافت این ویزا میتواند در کمتر از هفت هفته انجام شود و اداره کلی این روند توسط شرکای مستقر در امارات صورت میگیرد. این پیشنهاد شامل مزایای دیگر مانند سود سالیانه تخمینی ۳ تا ۴ درصد روی TONهای استیکشده و پوشش ویزا برای اعضای نزدیک خانواده نیز میشود.
بر اساس گزارشهای منتشرشده، متقاضیان باید TON خود را سه سال سپردهگذاری کنند و مبلغ قابل توجهی بابت دریافت ویزای بلندمدت امارات بپردازند. با این حال، چانگپنگ ژائو (CZ)، مؤسس بایننس، درباره صحت این پیشنهاد تردید دارد و خاطرنشان کرده است که ویزاهای طلایی معمولاً از طریق نمایندگیها فقط حدود ۱٬۰۰۰ دلار هزینه دارند و این پیشنهاد TON بهطرز غیرمعمولی گران است.
CZ همچنین اشاره کرده است که فعالیت استیکینگ در امارات تحت نظارت است و برای چنین کاری نیاز به تأیید مقامات محلی مانند VARA و ADGM وجود دارد؛ با این حال، تاکنون هیچ نهاد رسمی به صورت عمومی این خبر را تأیید نکرده است.
او گفت: «من از پاول دوروف، به خصوص شرایط فعلیاش، حمایت میکنم. اما دوست دارم با احتیاط و بررسی پیش بروم؛ انتظار دارم برای چنین پیشنهادی نوعی همکاری یا اطلاعیه دولتی وجود داشته باشد. شاید هم واقعیت داشته باشد اما من نتوانستم آن را تأیید کنم.»
با وجود انتشار این خبر توسط پاول دوروف، بنیانگذار تلگرام، CZ همچنان با احتیاط به پیشنهاد نگاه میکند و تأکید میکند که باید صحت مطالب را پیش از اعتماد کامل بررسی کرد. او همچنین گفت اگر پیشنهاد TON حقیقت داشته باشد، ممکن است فرصت مشابهی را با توکن بایننس (BNB) نیز دنبال کند. بایننس قبلاً در امارات حضوری قوی داشته و CZ نیز شهروند این کشور است.
در همین حال، مقامات قضایی امارات در بیانیهای مشترک هرگونه طرح اعطای ویزای طلایی به سرمایهگذاران رمز ارز را تکذیب کردند و اعلام نمودند که این نوع ویزا محدود به گروههایی همچون سرمایهگذاران ملکی، دانشمندان و فارغالتحصیلان ممتاز است. آنها از مردم خواستند از پیشنهادهای تأییدنشده ویزای رمزارزی امارات پرهیز و فقط با شرکتهای دارای مجوز کار کنند و تأکید کردند برنامهای که TON معرفی کرده، پشتیبانی رسمی ندارد.
با داغ شدن گمانهزنیها، قیمت توکن TON هم رشد قابل توجهی را تجربه کرد. این رمزارز نزدیک به ۶٪ افزایش یافت و قیمتش تا ۲/۹۰ دلار رشد کرد و حتی به طور کوتاه تا ۳/۰۵ دلار بالا رفت. حجم معاملات طی ۲۴ ساعت به ۶۴۳ میلیون دلار و معادل رشد ۶۰۷ درصدی رسید که عمدتاً ناشی از جو بازار و شایعات مربوط به ویزا بود. کارشناسان معتقدند اگر تأییدیه رسمی از دولت منتشر شود، قیمت TON باز هم جهش خواهد داشت.
مقامات امارات تأکید کردند که برنامه TON برای ویزای طلایی معتبر نیست، زیرا سرمایهگذاری دیجیتال جزو دستههای قابل پذیرش نیست و این کشور فقط به گروههایی نظیر سرمایهگذاران ملک یا کارآفرینان ویزا اعطا میکند. همچنین تصریح شد TON دارای مجوز یا تحت نظارت VARA نیست.
جالب است بدانید برنامه TON نسبت به مسیر رسمی دریافت ویزای طلایی (که معمولاً به بالای ۵۴۰ هزار دلار سرمایهگذاری ملکی و چند ماه زمان نیاز دارد)، سرمایهگذاری پایینتری میخواست و پردازش سریعتری را وعده داده بود اما این طرح از سوی مقامات، رد شد.
کارشناسان میگویند احتمال دارد کشورها و پروژههای بلاکچین دیگری نیز چنین برنامههایی را برای جذب سرمایه یا مهاجرت سرمایهگذاران رمزارز اجرا کنند. برخی کشورها مانند السالوادور، گرانادا و پرتغال هم اکنون مسیرهایی برای مهاجرت بر مبنای رمزارز در نظر گرفتهاند. امارات متحده عربی نیز به دنبال جذب استعدادهای حوزه رمزارز است که شاید در آینده چنین نوآوریهایی رسمی و رایجتر شوند.