
آیا ویزای طلایی امارات با استیکینگ تونکوین حقیقت داشت؟ بررسی تکذیب و ریزش بازار
- امارات رسماً ادعای دریافت ویزای طلایی از طریق استیکینگ TON را رد کرد.
- قیمت تونکوین پس از شفافسازی مقامات ۶ درصد کاهش یافت.
- اختلاف فاحش سرمایهگذاری TON با مسیر معمول ویزای طلایی، باعث تردید و واکنش بازار شد.
تکذیب پیشنهاد ویزای طلایی TON توسط امارات و افت ۶ درصدی توکن
در تاریخ ۸ جولای، تونکوین (Toncoin) پس از انتشار خبر رزیدنتی جدید در امارات با جهش شدیدی مواجه شد و طی دو ساعت بیش از ۱۲ درصد رشد کرد. شبکه باز (The Open Network) مدعی شد افرادی که ۱۰۰ هزار دلار تونکوین را به مدت سه سال استیک کنند و ۳۵ هزار دلار هزینه پردازش بپردازند، میتوانند ویزای طلایی ۱۰ ساله امارات را دریافت کنند. این خبر ابتدا موجی از معاملات و هیجان میان سرمایهگذاران ایجاد کرد.
اما این هیجان دوام نیاورد و قیمت تونکوین خیلی زود ۶ درصد افت کرد. این عقبنشینی با واکنش سریع مقامات امارات، که ادعا درباره ارتباط استیکینگ تونکوین با برنامه ویزای طلایی را رد کردند، همراه شد و شتاب حرکت توکن را گرفت.
سازمانهای کلیدی امارات از جمله اداره فدرال احراز هویت، تابعیت، گمرک و امنیت بنادر (ICP)، اداره اوراق بهادار و کالاها (SCA)، و سازمان تنظیم داراییهای مجازی دبی (VARA) قاطعانه هرگونه ارتباط بین استیکینگ تونکوین و برنامه ویزای طلایی این کشور را تکذیب کردند.
در بیانیهای رسمی، ICP اعلام کرد ویزای طلایی تنها در چارچوبهای مشخص و تایید شده دولتی صادر میشود و هیچ شاخهای برای سرمایهگذاران رمزارزی وجود ندارد. بر اساس دستورالعمل فعلی، دریافتکنندگان واجد شرایط معمولاً سرمایهگذاران ملکی، کارآفرینان، استعدادهای ویژه، دانشمندان، دانشجویان ممتاز، رهبران انساندوست و کارکنان خط مقدم هستند.
این شفافسازی، ایده ورود به اقامت امارات از طریق استیکینگ داراییهای دیجیتال همچون تونکوین را منتفی کرد. افزون بر این، چانگپنگ ژائو (CZ)، بنیانگذار بایننس هم علناً درباره صحت پیشنهاد ویزای طلایی The Open Network ابراز تردید کرد.
CZ با اشاره به تناقضها گفت که هزینه واقعی ویزای طلایی امارات معمولاً حدود هزار دلار از طریق نمایندگان مجاز است؛ مبلغی که بهمراتب پایینتر از ۳۵ هزار دلار هزینه پردازش وعده داده شده در طرح TON است. او همچنین تاکید کرد هرگونه فعالیت استیکینگ در امارات تحت نظارت رگولاتوری انجام شده و این مدل باید مجوز معتبر از نهادهایی چون VARA، SCA یا ADGM داشته باشد.
CZ افزود: «در هیچیک از سایتهای دولتی رسمی امارات خبری از برنامه استیک تونکوین برای ویزای طلایی وجود ندارد. چنین برنامهای اگر صحت میداشت، بسیار جذاب بود.»
موضع CZ بر ضرورت اطلاعرسانی شفاف و تاییدشده پیش از تبلیغ برنامههای پرریسک مبتنی بر توکن تأکید داشت.
دلیل دیگر برای تردید نسبت به پیشنهاد اقامتی TON، اختلاف آشکار با معیارهای سرمایهگذاری مرسوم ویزای طلایی امارات بود. معمولاً متقاضیان باید حداقل ۵۴۰ هزار دلار در داراییهای غیرنقد نظیر املاک یا تجارتهای بلندمدت سرمایهگذاری کنند. اما TON همان اقامت ده ساله را تنها با ۱۰۰ هزار دلار توکن وعده داد؛ رقمی بهشدت پایینتر از هنجارهای تعیین شده.
این تفاوت اساسی باعث شد برخی ناظران اعتبار طرح را زیر سوال ببرند و بر لزوم شفافیت رگولاتوری در پروژههای مرتبط با کریپتو تاکید کنند. بابی آنگ، یکی از بنیانگذاران CoinGecko، گفت: «ورود به این طرح ۵ برابر کمتر از سرمایهگذاری ملکی یا ثابت است و مطمئناً توجه نهنگها را به سمت TON جلب خواهد کرد.»
در زمان انتشار خبر، تونکوین با ۲.۲۳ درصد افت و قیمت ۲.۸۱ دلار معامله میشد و تا حدی ثبات پیدا کرده بود.
