
سقوط تونکوین پس از تکذیب اعطای ویزای طلایی امارات با استیکینگ رمزارز
- امارات ادعای اعطای ویزای طلایی با استیک تونکوین را تکذیب کرد.
- تونکوین پس از اعلامیه اشتباه و اصلاحیه مقامات، به شدت سقوط کرد.
- مسئولان و کارشناسان خواستار رعایت شفافیت و انتشار اخبار از منابع رسمی شدند.

رشد و سقوط
صبح دوشنبه، تون کوین (TON) سقوط کرد و ظرف ۲۴ ساعت گذشته پنج درصد افت داشت و به ۲.۷۹ دلار رسید؛ این اتفاق پس از آن رخ داد که امارات متحده عربی ادعاهایی مبنی بر اینکه استیک کردن این رمزارز میتواند به دریافت «ویزای طلایی» کشور منجر شود را رد کرد.
روز یکشنبه، مدیرعامل بنیاد TON، مکس کرون، در توییتی ادعا کرد اگر کاربران مبلغ ۱۰۰,۰۰۰ دلار تون کوین را برای سه سال استیک کنند و کارمزد ۳۵,۰۰۰ دلاری پرداخت نمایند، میتوانند واجد شرایط دریافت ویزای طلایی امارات شوند. بنیانگذار میلیاردری تلگرام، پاول دورف، این گزارشها را با ۲.۶ میلیون دنبالکننده خود به اشتراک گذاشت.
پس از این اعلامیه بنیاد TON، قیمت تون کوین فوراً تا ۳ دلار افزایش یافت که بالاترین سطح از ۲۰ ژوئن بود اما صبح دوشنبه دوباره سقوط کرد.
الکساندر کریا، معاون مدیریت محصول صرافی CEX.IO، به سایت Decrypt گفت نحوه اعلام خبر، بلافاصله نگرانیهایی را ایجاد کرد و توضیح داد: «یک توییت به تنهایی استانداردهای انتظاری برای خبری با چنین اهمیتی را ندارد و نمیتوان آن را جدی گرفت.» وی افزود: «همکاریهای دولتی-خصوصی، بهویژه مواردی که با فناوریهای نوپایی مثل بلاکچین همراه است، به ارتباط شفاف و دقیق نیاز دارد.» این نوع اخبار باید از طریق کانالهای رسمی هر دو طرف منتشر شود تا اعتبار، شفافیت و اعتماد حفظ گردد.
کریا خاطرنشان کرد که تلاشهای آینده برای ادغام فناوریهای رمزارزی در سیستمهای ملی باید بر پایههای محکم بنا شود.
توماس فلبر، مدیر محصول رمزارزی در پلتفرم تردینگ Tradu اظهار داشت این اتفاق «یک مورد منحصربهفرد نیست» و به مشکلات ادعایی در اکوسیستم TON از جمله تمرکز کیف پولهای بزرگ و انتقادات نسبت به بازی تلگرامی Notcoin که مشوق تعاملات کوتاهمدت به جای استفادههای عمیقتر است، اشاره کرد.
ویزای طلایی امارات به دارندگان امکان زندگی و کار تا ده سال در این کشور (شامل دبی که مرکز رمزارزهاست) و حتی آوردن اعضای خانواده را میدهد. شرایط معمول دریافت ویزا، سرمایهگذاری سنگینی مثل خرید ملک بالای ۵۰۰,۰۰۰ دلار میطلبد.
روز دوشنبه، اداره فدرال هویت، تابعیت، گمرک و امنیت بندر امارات (ICP)، سازمان بورس و کالا (SCA) و نهاد تنظیم داراییهای مجازی (VARA) طی بیانیه مشترکی «اخباری که در برخی سایتها و شبکههای اجتماعی درباره اعطای ویزای طلایی به سرمایهگذاران رمزارز در امارات منتشر شده را تکذیب کردند.» این نهادها همچنین اعلام کردند شرکت TON «نه دارای مجوز و نه تحت نظارت VARA» است و از عموم و سرمایهگذاران خواستند برای دریافت اطلاعات صحیح فقط به سایتهای رسمی مراجعه کنند.
برخی چهرههای معروف رمزارزی زودتر از رگولاتورهای امارات نسبت به این طرح هشدار دادند. چانگپنگ ژائو، بنیانگذار و مدیرعامل پیشین بایننس، به دنبالکنندگان خود گفت: «دوست دارم اعتماد کنم اما باید اطمینان بیابم»، و افزود که انتظار دارد برای چنین مواردی شراکت و اعلامیه رسمی دولت وجود داشته باشد.
