آمریکا پیشتاز پروژههای کریپتوی شکستخورده و کلاهبرداری در جهان
- آمریکا با ۳۳٪ بیشترین سهم را در پروژههای کریپتوی شکستخورده دارد
- بنیانگذاران آمریکایی پشت ۴۳٪ از پروژههای کلاهبرداری کریپتو هستند
- کره جنوبی با ۵۹٪ بالاترین نرخ شکست پروژههای کریپتو را دارد
آمریکا، چین و بریتانیا در صدر راهاندازی پروژههای کلاهبرداری و شکستخورده کریپتو
بین ژانویه ۲۰۲۲ تا اکتبر ۲۰۲۴، بیشتر پروژههای کریپتوی شکستخورده در ایالات متحده راهاندازی شدند و بنیانگذاران آمریکایی پشت ۴۳٪ از تمام پروژههای کریپتویی بودند که به کلاهبرداری تبدیل شدند. طبق مطالعهای از 5Money و Storible، بخش بزرگی از کلاهبرداریها و پروژههای کریپتوی شکستخورده در جهان، از چند کشور از جمله ایالات متحده، چین و بریتانیا سرچشمه میگیرد. کارشناسان دادههای ۱۵۴۴ پروژه کریپتو را که بین ژانویه ۲۰۲۲ تا اکتبر ۲۰۲۴ در سراسر جهان راهاندازی شده بودند، تحلیل کردند. ایالات متحده در صدر این فهرست قرار دارد و بنیانگذاران آمریکایی پشت ۴۳٪ از تمام پروژههای کلاهبرداری بودند. این موضوع به تعداد زیاد پروژههای کریپتو در آمریکا و همچنین فروپاشیهای پر سر و صدا مانند سقوط FTX در سال ۲۰۲۲ نسبت داده شده است. چین و بریتانیا به ترتیب با ۸٪ و ۷٪ از پروژههای کلاهبرداری در رتبههای بعدی قرار دارند.
آمریکا همچنین در صدر فهرست پروژههای شکستخورده قرار دارد و ۳۳٪ از کل پروژههای شکستخورده را به خود اختصاص داده است. چین با ۷.۶۳٪، بریتانیا با ۷.۲۲٪ و کره جنوبی و سنگاپور هر کدام با بیش از ۶٪ در رتبههای بعدی قرار دارند. این گزارش اضافه کرد که «کلاهبرداریها و پروژههای شکستخورده در کشورهایی با رشد قوی بازار بیشتر دیده میشوند.»
برای تعیین کشورهایی که بالاترین نرخ پروژههای کلاهبرداری کریپتو را دارند، محققان تعداد پروژههای کلاهبرداری راهاندازی شده توسط توسعهدهندگان هر کشور را با تعداد کل پروژههای کریپتوی آنها مقایسه کردند. روسیه در رتبه اول قرار گرفت و تحلیلگران نتیجه گرفتند که ۲۴٪ از تمام پروژههای راهاندازی شده توسط توسعهدهندگان روسی به کلاهبرداری تبدیل شدهاند. توسعهدهندگان سوئیسی با ۲۲٪ در رتبه دوم و توسعهدهندگان چینی با ۲۰٪ در رتبه سوم قرار دارند. ویتنام نیز با ۱۲٪ از پروژههای کریپتوی خود که به عنوان کلاهبرداری شناخته شدهاند، در بین ده کشور برتر قرار گرفت.
در همین حال، کره جنوبی بالاترین نرخ پروژههای کریپتوی شکستخورده را دارد و ۵۹٪ از کل پروژههای آن به عنوان پروژههای مرده طبقهبندی شدهاند، حتی با وجود اینکه تعداد کلی آنها در مقایسه با کشورهایی مانند ایالات متحده کمتر است. سنگاپور با ۵۴٪ در رتبه بعدی قرار دارد و بیش از نیمی از پروژهها در بریتانیا نیز شکست خوردهاند. کانادا و هلند نرخ شکست ۵۰٪ را ثبت کردهاند، در حالی که ویتنام در رتبه ششم جهانی قرار دارد و ۴۲٪ از تمام پروژههای راهاندازی شده در این کشور به شکست انجامیدهاند.
این مطالعه بر لزوم استانداردهای جهانی و مقررات سختگیرانهتر برای مقابله با شیوع کلاهبرداریها و پروژههای شکستخورده تأکید کرد. نهادهای نظارتی در سراسر جهان قبلاً شروع به تشدید نظارت خود بر صنعت کریپتو کردهاند تا ثبات اقتصادی را تضمین کرده و از سرمایهگذاران محافظت کنند. به عنوان مثال، اداره رفتار مالی بریتانیا قصد دارد تا سال ۲۰۲۶ مقررات کریپتو را نهایی کند، در حالی که سنگاپور و کره جنوبی اقدامات سختگیرانهای برای حفاظت از مصرفکنندگان معرفی کردهاند.
این یافتههای اخیر با گزارش فوریه AlphaQuest همخوانی دارد که نشان داد بیش از ۷۰٪ از پروژههای کریپتویی که در دوران رونق ۲۰۲۰-۲۰۲۱ راهاندازی شدند، تا اوایل ۲۰۲۴ به پروژههای مرده تبدیل شدند و ۳۰٪ از آنها بلافاصله پس از ورشکستگی FTX تعطیل شدند. سال ۲۰۲۳ به عنوان سختترین سال برای بخش کریپتو در چرخه ۲۰۲۰-۲۰۲۳ ذکر شده است، به طوری که تقریباً ۶۰٪ از پروژههای مرده در آن زمان به دلیل نقدینگی و حجم معاملات پایین از بین رفتند.