
نزدیک شدن قیمت نفت به بالاترین سطح ۲ ساله؛ حمایت چین و تقاضای گرمایش
- قیمت WTI نزدیک به بالاترین سطح از اکتبر ۲۰۲۴ قرار دارد
- تقاضای گرمایش و محرکهای اقتصادی چین میتواند از افزایش قیمت نفت حمایت کند
- پیشبینی کاهش صادرات نفت ایران به دلیل تحریمها تا سهماهه دوم ۲۰۲۵
نفت WTI در آستانه ۷۳.۵۰ دلار؛ افزایش قیمت به دلیل تقاضای بالقوه ممکن است
قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت (WTI) در ساعات معاملاتی آسیا در روز دوشنبه حدود ۷۳.۳۰ دلار در هر بشکه معامله میشود و به بالاترین سطح خود از اکتبر ۲۰۲۴ نزدیک میشود. سرمایهگذاران به دقت تأثیر احتمالی سرمای هوا در ایالات متحده و اروپا را زیر نظر دارند که انتظار میرود تقاضا برای نفت گرمایشی را افزایش دهد و از قیمتهای نفت خام حمایت بیشتری به عمل آورد. علاوه بر این، تلاشهای محرک اقتصادی پکن نیز تقاضای سوخت را در بزرگترین واردکننده نفت خام جهان تقویت میکند.
تأثیر محرکهای اقتصادی پکن بر قیمت نفت
قیمت نفت به دلیل اقدامات محرک اقتصادی پکن که با هدف احیای اقتصاد در حال رکود این کشور انجام میشود، افزایش یافته است. در تلاش برای احیای اقتصاد، پکن در حال افزایش محرکهای مالی است و روز جمعه اعلام کرد که در سال ۲۰۲۵ به طور قابل توجهی تأمین مالی از طریق اوراق قرضه بسیار بلندمدت را برای تحریک سرمایهگذاری تجاری و ابتکاراتی که به افزایش هزینههای مصرفکننده کمک میکند، افزایش خواهد داد. به گزارش رویترز، بورس اوراق بهادار شانگهای در دیدار با نهادهای خارجی متعهد شده است که به تعمیق بازگشایی بازارهای سرمایه ادامه دهد. اقتصاد چین با وجود یک محیط جهانی پیچیده، از پایههای محکمی برخوردار است و انعطافپذیری خود را نشان میدهد. روز جمعه، فایننشال تایمز گزارش داد که بانک مرکزی چین (PBoC) پیشبینی میکند در زمان مناسب در سال جاری کاهش نرخ بهره را انجام دهد. با توجه به روابط تجاری نزدیک، نوسانات اقتصاد چین اغلب تأثیر قابل توجهی بر بازارهای استرالیا دارد.
پیشبینی کاهش صادرات نفت ایران توسط گلدمن ساکس
گلدمن ساکس پیشبینی میکند که تولید و صادرات نفت ایران تا سهماهه دوم سال ۲۰۲۵ به دلیل تغییرات احتمالی سیاستها و تحریمهای سختتر تحت دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، کاهش یابد. بر اساس این پیشبینی، تولید ایران میتواند ۳۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یابد و تا سهماهه دوم به ۳.۲۵ میلیون بشکه در روز برسد.