
NZD/USD به اوج سال جاری؛ تضعیف دلار آمریکا قوت گرفت
- NZD/USD برای پنجمین روز پیاپی به اوج سال جاری رسید.
- ترس از رکود، تعرفههای بالای آمریکا و چین دلار را تضعیف میکنند.
- سخنرانی جروم پاول و شاخص تولید صنعتی امپایر استیت رکنهای تصمیمگیری بازارند.
NZD/USD به اوج سال جاری تازه رسیده در محدوده ۰.۵۹۳۰ amid تضعیف گسترده دلار آمریکا
NZD/USD برای پنجمین روز متوالی خرید قوی را به دنبال دارد در حالی که دلار آمریکا در حالت نزولی است. ترس از رکود اقتصادی در آمریکا، شرطبندی بر کاهش نرخهای بهره فدرال رزرو و حس مثبت ریسک، همچنان به تضعیف دلار کمک میکنند. خرید فنی بالای میانگین متحرک ۲۰۰ روزه (SMA) علیرغم تنشهای تجاری به این روند دامن زده است.
جفت ارز NZD/USD از روند شکست قیمتی روز قبل فراتر از میانگین متحرک ساده ۲۰۰ روزه بهره میبرد و برای پنجمین روز پیاپی، روز سهشنبه، حرکت صعودی قوی را کسب میکند. این روند قیمتهای spot را به محدوده ۰.۵۹۲۵ تا ۰.۵۹۳۰ میرساند که اوج تازه سال جاری در جریان نشست آسیایی محسوب میشود و توسط احساس نزولی اصلی پیرامون دلار آمریکا حمایت میگردد.
شاخص دلار آمریکا (DXY) که دلار را در مقابل سبدی از ارزها ردیابی میکند، در نزدیکی کمترین سطح سه ساله قرار دارد؛ بهخصوص در میان نگرانیها از پیامدهای اقتصادی ناشی از تشدید سریع جنگ تجاری آمریکا و چین. در واقع، چین تعرفههای واردات از آمریکا را روز جمعه به ۱۲۵٪ افزایش داد در واکنش به تصمیم دونالد ترامپ مبنی بر افزایش تعرفهها برای کالاهای چینی به سطح بیسابقه ۱۴۵٪.
با توجه به اینکه آمریکا هنوز چندین ماده سخت قابل جایگزینی را از چین وارد میکند، این تحول ترس از رکود را تشدید کرده و باعث شده گاوهای دلار در حالت دفاع قرار گیرند. همچنین انتظار میرود که کندی اقتصادی ناشی از تعرفهها، فدرال رزرو را مجاب کند نرخ بهره را در سال ۲۰۲۵ به صورت تهاجمی کاهش دهد. در واقع، بازارها در حال حاضر احتمال کاهش هزینههای وامگیری توسط بانک مرکزی آمریکا به میزان ۹۰ بیس پوینت را در قیمتگذاری خود لحاظ میکنند.
علاوه بر این، تعویق موقت تعرفههای ترامپ حس ریسک مثبت را تقویت کرده و در نتیجه دلار به عنوان پناهگاه امن تضعیف شده و جریانهای سرمایه به سمت ارز Kiwi پرریسک سوق مییابد. همچنین این حرکت قوی قیمت را میتوان به خریدهای فنی بالای میانگین متحرک ۲۰۰ روزه نسبت داد. معاملهگران اکنون چشم به برنامه اقتصادی آمریکا دارند که شامل انتشار شاخص تولید صنعتی امپایر استیت میشود و به همراه تحولات تجاری ممکن است بر دلار تأثیر بگذارد و جفت NZD/USD را تقویت کند.
با این حال، تمرکز اصلی بازار بر سخنرانی جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، در روز چهارشنبه است که با دقت برای نشانههایی از مسیر کاهش نرخ بهره در آینده و تأثیر آن بر تقاضای دلار بررسی خواهد شد.