fxstreet
fxstreet
.

کاهش تورم بریتانیا؛ پوند استرلینگ زیر فشار فروش

مفاهیم کلیدیمفاهیم کلیدی
  • کاهش تورم بریتانیا احتمال کاهش نرخ بهره بانک انگلستان را افزایش می‌دهد.
  • پوند استرلینگ در برابر ارزهای اصلی، به جز دلار آمریکا، تحت فشار فروش است.
  • روند صعودی پوند با شاخص‌های فنی قوی و حمایت روانی در سطح ۱.۳۰۰۰ همراه است.

پوند استرلینگ تحت فشار فروش به‌دلیل کاهش تورم بریتانیا

پوند استرلینگ در برابر ارزهای اصلی خود، به‌جز دلار آمریکا، پس از انتشار داده‌های ضعیف شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) برای ماه مارس، تحت فشار فروش قرار گرفته است.

دفتر آمار ملی اعلام کرده است که شاخص کل CPI سال به سال ۲.۶٪ رشد داشته که کمتر از تخمین ۲.۷٪ و رکورد ۲.۸٪ در فوریه بوده است. در همین بازه، شاخص CPI هسته که آیتم‌های نوسان‌پذیر مانند غذا، انرژی، الکل و تنباکو را در بر نمی‌گیرد، طبق انتظار ۳.۴٪ افزایش یافته که نسبت به خواندن قبلی ۳.۵٪ کمی کاهش یافته است.

تورم ماه به ماه در شاخص کل ۰.۳٪ رشد داشته که کمتر از انتظار و کاهش از ۰.۴٪ گزارش‌شده در دوره قبل است. همچنین تورم در بخش خدمات، که به دقت توسط مقامات بانک انگلستان دنبال می‌شود، از ۵٪ به ۴.۷٪ کاهش یافته است.

کاهش فشارهای تورمی بریتانیا انتظارات بازار را مبنی بر کاهش نرخ بهره توسط بانک انگلستان در جلسه سیاست پولی ماه می تقویت می‌کند. به علاوه، چشم‌انداز تاریک بازار کار و افزایش سهم کارفرمایان در طرح‌های تأمین اجتماعی که از همین ماه اجرایی شده، باعث می‌شود تصمیم‌گیرندگان در بانک انگلستان به سمت تسهیل سیاست‌های پولی حرکت کنند.

در بودجه پاییز، وزیر خزانه‌داری بریتانیا، ریچ ریوِز، سهم کارفرمایان در بیمه ملی را از ۱۳.۸٪ به ۱۵٪ افزایش داد. در ساعات معاملات اروپایی، پوند به نزدیکی ۱.۳۲۹۰ در مقابل دلار آمریکا صعود کرده است. جفت ارز GBP/USD به دلیل عملکرد ضعیف دلار آمریکا، از قدرت خود رونمایی کرده و سرمایه‌گذاران بر این باورند که سیاست‌های اقتصادی رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، می‌تواند اقتصاد را به رکود بکشاند.

شاخص دلار آمریکا (DXY) که ارزش این ارز را نسبت به شش ارز اصلی دنبال می‌کند، پس از حرکتی کوتاه‌مدت به سمت ۱۰۰.۰۰ در روز سه‌شنبه، به نزدیکی ۹۹.۵۰ سقوط کرده است. علیرغم اعلام ترامپ مبنی بر توقف ۹۰ روزه اجرای تعرفه‌های متقابل برای تمامی شرکای تجاری به جز چین در «روز آزادی»، سرمایه‌گذاران بر این باورند که حتی یک جنگ تجاری محدود با غول آسیایی می‌تواند شوک‌های قابل توجهی به اقتصاد وارد کند.

اقتصاد آمریکا قادر به جبران سریع درخواست واردات از چین نیست، چرا که ظرفیت‌های تولیدی کافی در اختیار ندارد و مزیت رقابتی کم‌هزینه نیز وجود ندارد. در نتیجه، واردکنندگان آمریکا مجبورن قیمت جایگزین‌های کالاهای چینی را افزایش دهند که به شدت قدرت خرید خانوارها را کاهش می‌دهد. از دید نظری، کاهش قدرت خرید منجر به کاهش تقاضای کلی شده و رشد اقتصادی که تا دوسوم آن به هزینه‌های مصرفی وابسته است، را تضعیف می‌کند.

سرمایه‌گذاران اکنون در انتظار اعلامیه‌هایی از کاخ سفید جهت تأمین توافق‌نامه‌های تجاری با شرکای بین‌المللی هستند. روز سه‌شنبه، کارولین لویت، سخنگوی مطبوعاتی دولت ترامپ، اعلام کرد که مذاکرات برای قراردادهای تجاری با «بیش از ۱۵ کشور» در جریان است و برخی توافق‌نامه‌ها ممکن است به زودی اعلام شوند.

در خصوص توافق تجاری با بریتانیا، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، ج‌دی ونس، در گفتگو با UnHerd اظهار امیدواری کرد که «شانس خوبی» وجود دارد تا هر دو کشور به توافق تجاری دست یابند، به‌دلیل علاقه ویژه رئیس‌جمهور به بریتانیا.

پوند استرلینگ با ثبت هفتمین روز متوالی حرکت صعودی، به نزدیکی ۱.۳۳۰۰ در مقابل دلار آمریکا دست یافته است. چشم‌انداز کوتاه‌مدت این جفت ارز امیدوارکننده است زیرا تمامی میانگین‌های متحرک نمایی از کوتاه‌مدت تا بلندمدت رو به افزایش هستند. شاخص قدرت نسبی (RSI) ۱۴ روزه از ۴۰.۰۰ به ۶۸.۰۰ بازیابی قوی را نشان می‌دهد. از سمت پایین، حمایت روانی در سطح ۱.۳۰۰۰ به عنوان نقطه کلیدی عمل می‌کند و از سمت بالا، مقاومت قوی در ۱.۳۴۳۰ تعیین شده است.

لینک خبر
ترجمه شده توسط زهرا زینی