fxstreet
fxstreet
.

بازار فارکس: رشد شاخص‌ها و تمرکز بر تصمیمات ECB

مفاهیم کلیدیمفاهیم کلیدی
  • انتظار کاهش ۲۵ پیپی نرخ‌ها توسط بانک مرکزی اروپا
  • بهبود روحیه بازار با رشد شاخص‌های آمریکا و دلار
  • داده‌های کلیدی اقتصادی و نوسانات ارزهای اصلی در کانون توجه

فارکس امروز: بهبود روحیه بازار با تمرکز بر بانک مرکزی اروپا

این‌چه که نیاز دارید در روز پنجشنبه، ۱۷ آوریل بدانید: تغییر مثبتی در احساسات بازار در اوایل روز پنجشنبه مشهود است، به‌طوری که آتیس شاخص‌های بورس آمریکا حدود ۱ درصد رشد کرده و جلسه اروپایی را آغاز می‌کنند.

بانک مرکزی اروپا (ECB) تصمیمات سیاست پولی خود را در ادامه روز اعلام خواهد کرد و رئیس بانک، کریستین لاگارد، در کنفرانس مطبوعاتی درباره چشم‌انداز اقتصادی سخنرانی کرده و به سوالات پاسخ خواهد داد.

تقویم اقتصادی آمریکا در این روز شامل داده‌های هفتگی درخواست‌های اولیه بیکاری و آغاز ساخت خانه برای ماه مارچ خواهد بود.

شاخص‌های اصلی وال استریت روز چهارشنبه دچار ضررهای قابل توجهی شدند؛ به دلیل نگرانی‌های رو به افزایش از تعمیق مناقشات تجاری میان چین و ایالات متحده.

در ساعات ابتدایی معاملات جلسه آسیایی روز پنجشنبه، وزارت امور خارجه چین در بیانیه‌ای اعلام کرد که اگر آمریکا به «بازی اعداد تعرفه» ادامه دهد، توجهی نخواهد کرد.

در همین حال، رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، اعلام کرد که مذاکره‌کنندگان پس از جلسه‌ای با نمایندگان ژاپنی در واشنگتن درباره تعرفه‌ها «پیشرفت‌های بزرگی» حاصل کرده‌اند.

در سخنرانی خود در کلوپ اقتصادی شیکاگو در اواخر روز چهارشنبه، جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، تأکید کرد که بانک مرکزی آمریکا در موقعیتی مناسب قرار دارد تا منتظر شفافیت بیشتر شود قبل از اتخاذ هرگونه تغییر در سیاست‌ها. پاول افزود: «تعهد ما حفظ انتظارات تورمی بلندمدت است.»

پس از کاهش حدود ۰.۸ درصد روز چهارشنبه، شاخص دلار آمریکا (USD) شاهد بهبودی بوده و روز پنجشنبه در محدوده مثبت بالای ۹۹.۵۰ قرار دارد.

جفت ارز EUR/USD روز چهارشنبه بیش از ۱ درصد رشد کرد و بالاترین بسته‌شدن روزانه خود از فوریه ۲۰۲۲، یعنی ۱.۱۴۰۰، را ثبت نمود. این جفت ارز در صبح اروپایی روز پنجشنبه اصلاح شده و کمی بالاتر از ۱.۱۳۵۰ معامله می‌شود.

انتظار اکثریت بر این است که بانک مرکزی اروپا پس از جلسه سیاستی آوریل نرخ‌های کلیدی را به میزان ۲۵ پیپ کاهش دهد. سرمایه‌گذاران به زبان بیانیه و اظهارات رئیس لاگارد توجه ویژه‌ای خواهند داشت؛ با توجه به ابهامات پیرامون چشم‌انداز تورم و رشد تحت چارچوب جدید تجارت آمریکا.

جفت ارز USD/CAD روز چهارشنبه تحت فشار نزولی قرار گرفته و با ضرر عمیقی بسته شد. بانک کانادا (BoC) اعلام کرد که نرخ سیاستی را بدون تغییر بر روی ۲.۷۵ درصد نگه داشته است؛ همان‌طور که انتظار می‌رفت. در بیانیه سیاستی، بانک از ارائه راهنمایی‌های آتی خودداری کرد و به عدم قطعیت‌های ناشی از تعرفه‌های آمریکا اشاره نمود. این جفت ارز روز پنجشنبه جایگاه خود را حفظ کرده و به سمت ۱.۳۹۰۰ بهبود می‌یابد.

داده‌های استرالیا در اوایل روز نشان داد که نرخ بیکاری از ۴ درصد در فوریه به ۴.۱ درصد در مارچ افزایش یافته است. در این دوره، تغییرات اشتغال +۳۲.۲ ثبت شد؛ که نسبت به کاهش ۵۷.۵ هزار شغلی قبلی افزایش یافته اما کمتر از انتظار بازار برای افزایش ۴۰ هزار شغلی بود.

جفت ارز AUD/USD روز چهارشنبه ششمین روز پیاپی رشد را تجربه کرد اما در ساعات معاملات آسیایی روز پنجشنبه جهت خود را معکوس نمود. در زمان انتشار، این جفت ارز روزانه حدود ۰.۵ درصد کاهش یافته و در ۰.۶۳۴۰ معامله می‌شود.

جفت ارز GBP/USD روز چهارشنبه اندکی بالاتر بسته شد؛ چرا که داده‌های تورمی ضعیف‌تر از انتظار در بریتانیا، قدرت پوند استرلینگ را محدود کرد. این جفت ارز در جلسه اروپایی روز پنجشنبه پایین‌تر افت کرد اما توانست بالاتر از ۱.۳۲۰۰ باقی بماند.

طلا به دلیل تقاضای پناهگاهی روز چهارشنبه بیش از ۳.۵ درصد رشد کرد. پس از رسیدن به اوج همه‌زمانی جدید بالای ۳۳۵۰ دلار در جلسه آسیایی روز پنجشنبه، جفت ارز XAU/USD وارد مرحله تثبیت شده و به منطقه ۳۳۳۰ دلار کاهش یافت.

جفت ارز USD/JPY حدود ۱ درصد کاهش یافت و به ضعیف‌ترین سطح خود از سپتامبر، یعنی کمتر از ۱۴۲.۰۰، سقوط کرد. این جفت ارز روز پنجشنبه قدرت گرفت و بالاتر از ۱۴۲.۵۰ معامله می‌شود.

وزیر اقتصاد ژاپن، ریووسئی آکازاوا، اعلام کرد که مسئولان توافق کرده‌اند در ادامه ماه جاری، دومین جلسه برای دور بعدی مذاکرات تجاری با ایالات متحده برگزار شود. در همین حین، رئیس بانک ژاپن، کازوا اوئدا، روز پنجشنبه تکرار کرد که در صورت تحقق چشم‌انداز اقتصادی، بانک مرکزی نرخ سیاستی را افزایش خواهد داد.

لینک خبر
ترجمه شده توسط الهام سلوکی