
افزایش دلار استرالیا؛ ترامپ از توافق تجاری با چین خبر داد
- دلار استرالیا در پی مذاکرات با چین تقویت شد.
- دلار آمریکا به دلیل نگرانیهای اقتصادی و تعرفهها تضعیف میشود.
- شاخصهای فنی جفت ارز AUD/USD روند صعودی را تایید میکنند.
افزایش ارزش دلار استرالیا در حالی که ترامپ مذاکرات با چین را تأیید میکند
دلار استرالیا در حالی که دلار آمریکا به دلیل نگرانیهای اقتصادی رو به تضعیف است، ارزش خود را افزایش داده است. ترامپ با لحنی خوشبینانه اعلام کرد که توافق تجاری با چین ممکن است ظرف سه تا چهار هفته نهایی شود.
رئیس فدرال رزرو، جروم پاول، هشدار داد که اقتصاد ضعیف همراه با تورم مداوم میتواند خطر رکودهمزمان با تورم (stagflation) را افزایش دهد. از روز ۹ آوریل، روند صعودی دلار استرالیا ادامه یافته و جفت ارز AUD/USD در حالی که دلار آمریکا به دلیل نگرانیهای ناشی از تأثیر تعرفهها بر اقتصاد آمریکا ضعیف میشود، در حال تقویت است.
شرکتکنندگان بازار به دقت تحولات مذاکرات تجاری آمریکا را زیر نظر دارند، اگرچه انتظار میرود فعالیتهای معاملاتی به دلیل تعطیلات جمعه نیک کاهش یابد. در اواخر پنجشنبه، رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ، اعلام کرد که چین چندین پیشنهاد ارائه داده و افزود: «من نمیخواهم تعرفههای چین افزایش یابد. اگر تعرفههای چین افزایش یابد، مردم خرید نخواهند کرد.» او ابراز خوشبینی کرد که توافق تجاری با چین در عرض سه تا چهار هفته حاصل خواهد شد.
دلار استرالیا پس از این که ترامپ معافیتهایی برای محصولات کلیدی فناوری از تعرفههای «متقابل» پیشنهادی اعلام کرد، تقویت شد. این معافیتها شامل محصولاتی نظیر تلفنهای هوشمند، کامپیوتر، نیمههادی، سلولهای خورشیدی و صفحه نمایش تخت میشود، که به نفع کالاهایی است که عمدتاً در چین – بزرگترین شریک تجاری استرالیا و مصرفکننده اصلی صادرات کالاهای اولیه – تولید میشوند.
صورتجلسه نشست بانک مرکزی استرالیا (RBA) در ۳۱ مارس تا ۱ آوریل، عدم قطعیت پیرامون زمانبندی تغییر نرخ بهره بعدی را نشان داد. گرچه هیئت مدیره جلسه ماه مه را نقطه مناسبی برای بررسی سیاست پولی میدانست، تأکید کرد که هیچ تصمیمی از پیش اتخاذ نشده است. همچنین به ریسکهای مثبت و منفی که اقتصاد و مسیر تورم استرالیا با آن مواجه است اشاره شد.
شاخص دلار آمریکا (DXY) که دلار را در مقابل سبدی از شش ارز اصلی میسنجد، در زمان نگارش خبر در حدود ۹۹.۳۰ معامله میشود. با این حال، دلار آمریکا پس از اظهارات تندگویانه جروم پاول مبنی بر اینکه یک اقتصاد رکودآلود همراه با تورم پایدار میتواند اهداف فدرال رزرو را به چالش بکشد و خطر رکودهمزمان با تورم را افزایش دهد، مقداری حمایت یافت.
بر اساس ابزار CME FedWatch، معاملهگران بازار نقدی در حال حاضر تقریباً ۸۶ واحد پایه کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو تا پایان ۲۰۲۵ را پیشبینی میکنند که اولین کاهش در ماه ژوئیه انتظار میرود. در بخش بازار کار، وزارت کار آمریکا پنجشنبه گزارش کرد که درخواستهای اولیه بیمه بیکاری به ۲۱۵,۰۰۰ رسیده که کمتر از انتظارات و پایینتر از عدد اصلاحشده هفته قبل (۲۲۴,۰۰۰) است. اما درخواستهای ادامهدار بیمه بیکاری در هفته منتهی به ۵ آوریل به میزان ۴۱,۰۰۰ افزایش یافته و به ۱.۸۸۵ میلیون رسیده است.
شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) تورم در ماه مارس به ۲.۴٪ سالانه کاهش یافت که کمتر از ۲.۸٪ فوریه و پایینتر از پیشبینی بازار (۲.۶٪) بود. شاخص هستهای CPI که قیمتهای مواد غذایی و انرژی را شامل نمیشود، به ۲.۸٪ افزایش یافت در مقابل ۳.۱٪ قبلی و کمتر از برآورد ۳.۰٪. به صورت ماهانه، شاخص قیمت مصرفکننده کل ۰.۱٪ کاهش و شاخص هستهای ۰.۱٪ افزایش یافت.
نرخ بیکاری استرالیا در ماه مارس به ۴.۱٪ افزایش یافت که اندکی پایینتر از پیشبینی بازار (۴.۲٪) بود. در همین حال، تغییرات اشتغال به ۳۲.۲ هزار رسید که در مقایسه با پیشبینی ۴۰ هزار کمتر بود.
شاخص پیشرو Westpac استرالیا که رشد سالیانه شش ماهه آن برای پیشبینی روند اقتصادی در سه تا نه ماه آینده مورد استفاده قرار میگیرد، در ماه مارس به ۰.۶٪ رسید که کاهش نسبت به ۰.۹٪ فوریه را نشان میدهد.
وزارت امور خارجه چین روز پنجشنبه اعلام کرد که در صورت تداوم تحریکات تعرفهای توسط آمریکا، چین آنها را به سادگی نادیده خواهد گرفت. اقتصاد چین در سه ماهه اول سال ۲۰۲۵ با رشد سالانه ۵.۴٪ عمل کرد که همانند سه ماهه چهارم ۲۰۲۴ بوده و از انتظار بازار (۵.۱٪) فراتر رفت. به صورت فصلی، تولید ناخالص داخلی در سه ماهه اول ۱.۲٪ افزایش یافت که پس از افزایش ۱.۶٪ در سه ماهه قبل، پایینتر از افزایش پیشبینی شده ۱.۴٪ بود.
در همین حال، خردهفروشی چین سالانه ۵.۹٪ رشد کرد که از پیشبینی ۴.۲٪ بالاتر بوده و نسبت به ۴٪ فوریه بهبود یافته است. تولید صنعتی نیز عملکرد بهتری داشت و ۷.۷٪ افزایش یافته در حالی که پیشبینی ۵.۶٪ و رقم ۵.۹٪ فوریه را پشت سر گذاشت.
جفت ارز AUD/USD در روز جمعه در نزدیکی سطح 0.6390 نوسان دارد و شاخصهای روزانه نمودار جهت صعودی را نشان میدهند. این جفت ارز بالاتر از میانگین متحرک نمایی ۹ روزه (EMA) قرار دارد و شاخص قدرت نسبی ۱۴ روزه (RSI) نیز بالای حد خنثی ۵۰ قرار دارد که هر دو از ادامه روند صعودی حمایت میکنند. در سمت بالا، جفت ارز AUD/USD ممکن است با مقاومت کلیدی در سطح روانشناختی 0.6400 مواجه شود که پس از آن سطح 0.6408، آخرین بار در ۲۱ فوریه، قرار دارد. در سمت پایین، حمایت اولیه در میانگین متحرک نمایی ۹ روزه در 0.6311 و حمایتهای اضافی در میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه نزدیک 0.6283 قرار دارند. عبور از این سطوح ممکن است دیدگاه کوتاهمدت صعودی را تضعیف و زمینه را برای کاهش عمیقتر به سمت منطقه 0.5914 – کمترین سطح از مارس ۲۰۲۰ – فراهم کند.