
بازدید بانک مرکزی تایوان از بانکهای FX برای بازرسی بازار ارز
- بازدید و بازرسی بانک مرکزی تایوان از بانکهای نگهدارنده ارز خارجی
- برطرف شدن انتظارات تقویت دلار تایوان و بازگشت نسبی ثبات به بازار
- داستان دخالت بانک مرکزی در سال ۲۰۱۶ و کنترل اجباری معاملات ارز

بانک مرکزی تایوان میگوید از بانکهای نگهدارنده ارز خارجی بازدید و بازرسی میکند
ما احساس میکنیم که بازار امروز به وضعیت پایدارتری بازگشته است.
انتظارات درباره تقویت دلار تایوان عمدتاً از بین رفته است.
پس از هشدارهای دیروز، نرخ USD/TWD امروز رفتار بهتری داشته است. اما زمانی که مقامهای رسمی هر تحرکی را زیر نظر بگیرند، به نوعی به ثبات بازار کمک میکند.
این معمولاً زمانی رخ میدهد که بانکهای مرکزی برای کنترل آسیبها و آرام کردن افکار عمومی دست به اقداماتی میزنند. شاید آنچه در تایوان اتفاق میافتد متفاوت باشد، اما نمونههایی در سراسر جهان وجود دارد.
تجربه من برمیگردد به سال ۲۰۱۶، زمانی که ترامپ به شکلی غیرمنتظره در انتخابات آمریکا پیروز شد. دلار بهسرعت در برابر ارزهای بازارهای نوظهور جهش کرد و بازار در دو تا سه روز بسیار آشفته شد.
در سه جلسه معاملاتی، ارز محلی بیش از ۷ درصد کاهش یافت. وقتی صبح زود به دفتر رسیدیم، بازار خارج از کشور (فورواردهای غیرقابل تحویل) نشان میداد که ارز قرار است در شب بعد ۱۳ درصد دیگر سقوط کند.
یک ساعت قبل از بازگشایی بازار، بانک مرکزی به ما و سایر بانکها زنگ زد و گفت تا اطلاع ثانوی اجازه هیچ معامله یا قیمتگذاریای نداریم. همچنین نباید با مشتریان معامله کنیم. بانک مرکزی اعلام کرد مأموری به هر بانک میفرستد تا وضعیت را مدیریت کند.
شش ساعت هیچ معامله محلی و هیچ تراکنشی با مشتریان انجام نشد. همه تماسها با پیام «مشکل فنی» رد میشد. مشتریان، بهویژه شرکتهای بزرگ، عصبانی بودند اما وقتی هیچ بانکی قیمت نمیداد، کمی درک میکردند.
اگر کسی قیمت میداد، بلافاصله اخراج و تحت بررسی قرار میگرفت. این اتفاق برای دوستی از یک بانک دیگر افتاد و دیگر هرگز به کار در کف بازار بازنگشت.
در آن ناهار، به پدر و مادرم زنگ زدم و گفتم هرچه میتوانید از ارز محلی خارج کنید. حس میکردم صحنهای شبیه فیلم «شرطبندی بزرگ» است.
بعد از شش ساعت، به ما گفتند همه قیمتها را روی قیمت پایانی روز قبل ثبت کنیم؛ حتی اگر ۱۵ تا ۲۰ درصد با بازار خارج تفاوت داشت. معاملات انجام شد و در پایان روز اعلام شد موقعیتهای باز مستقیم با بانک مرکزی تسویه میشود.
بازار خارج شناخته نخواهد شد و از فردا تمام ورود سرمایه خارجی به کشور حداقل ۷۵ درصد اجباری به دلار تایوان تبدیل میشود. این سیاست چندین سال ادامه یافت.
شرکتهایی که قراردادهای فوروارد و بلندمدت داشتند مجبور به انحلال شدند و میلیونها دلار زیان دیدند. بانک مرکزی هیچ اعتراضی نپذیرفت تا تصویر «بازار» همچنان فعال باشد.
حتی پس از گذشت تقریباً نه سال، معتقدم آسیبها باقی مانده است. اگر نرخ ارز آزادانه تعیین میشد، اوضاع بسیار متفاوت بود. اما چنین نشد.
هر بار که به صفحه نگاه میکنم، داستان آن روزها در ذهنم مرور میشود و میدانم نرخ کنونی واقعیت بنیادی ارز را نشان نمیدهد.
این داستان امروز من بود.
