
تقویت دلار استرالیا با انتشار PMI S&P و کاهش نرخ بهره RBA
- PMI بخش تولید استرالیا در ماه مه بدون تغییر در 51.7 ماند و PMI خدمات به 50.5 کاهش یافت.
- بانک مرکزی استرالیا نرخ رسمی بهره را 25 واحد پایه کاهش داد و برای اقدامات بیشتر اعلام آمادگی کرد.
- دلار استرالیا در پی تضعیف دلار آمریکا و کاهش رتبه اعتباری ایالات متحده تقویت شد.
تقویت دلار استرالیا پس از انتشار دادههای PMI S&P و کاهش نرخ بهره RBA
در روز پنجشنبه، دلار استرالیا در حالی که دلار آمریکا تضعیف میشود، همچنان قویتر باقی ماند.
شاخص مدیران خرید (PMI) بخش تولید استرالیا در ماه مه بدون تغییر در سطح 51.7 ماند، در حالی که PMI خدمات از 51.0 در ماه قبل به 50.5 کاهش یافت و PMI ترکیبی نیز به 50.6 از 51.0 تنزل کرد.
بانک مرکزی استرالیا (RBA) روز سهشنبه نرخ رسمی بهره (OCR) را 25 واحد پایه کاهش داد. میشل بولاک، رئیس RBA، با تأکید بر اهمیت مهار تورم، این کاهش نرخ را اقدامی پیشدستانه و تقویتکننده اطمینان توصیف کرد و اعلام کرد که در صورت لزوم اقدامات بیشتری نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.
شاخص دلار آمریکا (DXY)، که ارزش دلار آمریکا را در برابر سبدی از شش ارز عمده دنبال میکند، برای چهارمین جلسه متوالی افت کرد و در زمان نگارش خبر در حوالی سطح 99.50 معامله میشد.
در رویدادی که توسط فدرال رزرو آتلانتا سازماندهی شد، بيث هَمكاک، رئیس فدرال رزرو کلیولند، و مری سی. دالی، رئیس فدرال رزرو سانفرانسیسکو، نگرانی از افت اعتماد مصرفکننده و بنگاههای اقتصادی را متأثر از تغییرات سیاست تجاری آمریکا عنوان کردند.
رافائل بوستیک، رئیس فدرال رزرو آتلانتا، هشدار داد که سیاستهای تعرفهای ناپایدار معرفیشده در دوره دونالد ترامپ میتواند زنجیره تأمین تجارت آمریکا را مختل کند.
دلار آمریکا پس از آنکه مودیز رتبه اعتباری آن را از Aaa به Aa1 کاهش داد، با تضعیف بیشتری مواجه شد. مودیز پیشبینی میکند بدهی فدرال آمریکا تا سال 2035 به حدود 134 درصد GDP برسد که ناشی از افزایش هزینههای خدمات بدهی، گسترش برنامههای رفاهی و کاهش درآمدهای مالیاتی است.
دادههای اخیر نشان میدهد تورم در آمریکا در حال کاهش است و انتظار میرود فدرال رزرو در سال 2025 نیز احتمالاً نرخها را کاهش دهد. همچنین آمار ضعیف فروش خردهفروشی سطح رشد اقتصادی را تحت فشار قرار داده است.
وزارت بازرگانی چین روز چهارشنبه اقدامات آمریکا علیه تراشههای پیشرفته چین را «نمونهای از قلدری و حمایتگرایی یکجانبه» خواند و تحقیقات بیشتری را برای ارزیابی جدیت آمریکا در اصلاح این سیاستها آغاز کرد.
بانک مرکزی چین (PBoC) نیز روز سهشنبه نرخهای وام پایه (LPR) را کاهش داد؛ نرخ یکساله از 3.10 درصد به 3.00 درصد و نرخ پنجساله از 3.60 درصد به 3.50 درصد تنزل یافت.
بهبود خوشبینی نسبت به آتشبس 90 روزه تجاری آمریکا-چین و امید به توافقهای تجاری جدید، از دیگر عوامل تقویتشکننده دلار استرالیا بود. در مقابل، اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا، هشدار داد در صورت عدم مذاکرات «صادقانه» با شرکای تجاری، تعرفهها در سطوح تهدیدشده اعمال خواهد شد.
بحران سیاسی در استرالیا نیز تأثیر خود را داشت؛ پس از کنارهگیری حزب ملی از ائتلاف با حزب لیبرال و تجدید قدرت حزب کارگر، نوسانات سیاسی به نفع دلار استرالیا تمام شد.
جفت ارز AUD/USD در حوالی سطح 0.6440 نوسان دارد. شاخصهای فنی نشانگر تقویت مومنتوم صعودی هستند: نرخ EMA نهروزه در 0.6427 بهعنوان حمایت فوری عمل میکند و RSI چهارد هروزه بالای 50 قرار دارد. مقاومت نخست در 0.6515 (بالاترین سطح ششماهه) و هدف بعدی 0.6687 (بالاترین سطح هفتماهه) خواهد بود. در طرف پایین، سطح EMA پنجاهروزه در 0.6367 و سپس کف مارس 2020 در 0.5914 حمایتهای بعدی هستند.