fxstreet
fxstreet
.

تعلیق نشدن تعرفه‌های تلافی‌جویانه ترامپ؛ دادگاه فدرال در حال بررسی

مفاهیم کلیدیمفاهیم کلیدی
  • دادگاه تجدیدنظر فدرال اجرای «دستورات تعرفه‌های تلافی‌جویانه جهانی» ترامپ را معلق نکرد.
  • حکم USCIT الزام کاهش فوری تعرفه‌های 30% چین، 25% کانادا و مکزیک و 10% مالیات وارداتی.
  • بازارها بی‌تفاوت ماندند؛ شاخص دلار DXY از 100 به 99.30 سقوط کرد.

بازگشت تعرفه‌های ترامپ در طول روند تجدیدنظر و بررسی دادگاه‌های فدرال

بر اساس گزارش دادگاه تجدیدنظر فدرال ایالات متحده (US Court of Appeals for the Federal Circuit)، قضات فدرال نیاز به زمان بیشتری دارند تا به پرونده‌هایی که هر دو طرف در واکنش به حکم دادگاه بین‌المللی تجارت ایالات متحده (USCIT) مبنی بر تعلیق تعرفه‌های گسترده رئیس‌جمهور دونالد ترامپ ارائه کرده‌اند، رسیدگی کنند.

این دادگاه تجدیدنظر پس از صدور حکم USCIT مبنی بر سوءاستفاده دولت ترامپ از قانون اختیارات اقتصادی اضطراری بین‌المللی (IEEPA) برای اعمال تعرفه‌های جهانی فراتر از محدوده قانونی، وارد عمل شده است.

طبق نظر USCIT، قانون IEEPA قرار است به کاخ سفید اجازه دهد در خلال یک بحران امنیت ملی، محدودیت‌ها و موانع تجاری موقت را به‌سرعت اعمال کند؛ نه اینکه به‌صورت یک‌جانبه و در تمامی حوزه‌ها برای دور زدن کنگره به کار گرفته شود.

دولت ترامپ روز چهارشنبه بلافاصله پس از صدور حکم USCIT درخواست تجدیدنظر داد و اکنون دادگاه تجدیدنظر فدرال اجازه داده است که «دستورات تعرفه‌های تلافی‌جویانه جهانی» ترامپ همچنان اجرا شوند در حالی که قضات فدرال به بررسی جنبه‌های مختلف پرونده می‌پردازند.

USCIT پس از آنکه پنج کسب‌وکار و دوازده ایالت از کاخ سفید شکایت کردند تا کاربرد گسترده اختیارات اضطراری رئیس‌جمهور ترامپ متوقف شود، علیه دولت ترامپ تصمیم گرفت.

بر اساس حکم USCIT، تعرفه 30 درصدی ترامپ بر کالاهای چینی، 25 درصدی بر کالاهای معاف از USMCA وارداتی از کانادا و مکزیک و مالیات وارداتی 10 درصدی دولت ترامپ در تمامی حوزه‌ها باید ظرف ده روز پس از صدور حکم کاهش یابد.

سرمایه‌گذاران پیش از این خود را برای انتظار طولانی تا صدور تصمیم نهایی آماده کرده بودند؛ انتظار می‌رفت دولت ترامپ حکم را تجدیدنظر کند و فوراً برای یافتن مسیرهای حقوقی جایگزین به منظور اعمال سیاست‌های تجاری «اول مالیات بگیر، بعد سؤال کن» تلاش کند.

بازارها در واکنش به این خبر عموماً سرد باقی ماندند؛ شاخص دلار آمریکا (DXY) روز پنجشنبه کاهش یافت و از سطح 100.00 عقب‌نشینی کرده و به حدود 99.30 رسید.

لینک خبر
ترجمه شده توسط ریحانه پارسامهر