
تشدید تنشهای تجاری آمریکا و چین؛ بازگشت تهدید تعرفهها
- ترامپ توافق ژنو را ناقض خواند و تعرفهها را تهدیدی مجدد اعلام کرد.
- وزارت تجارت چین اتهامات ترامپ را رد کرد و آمریکا را به نقض توافق متهم کرد.
- بازارها اختلافات عمیق را دلیل پایداری تنش و تاثیر احتمالی تعرفهها بر دلار میدانند.
تعارض تجاری آمریکا و چین بار دیگر شدت گرفت – کامرزبانک
به نظر میرسد که رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ، از اینکه هر جمعه با اعلامیههای خود در شبکههای اجتماعی دیگران را غافلگیر کند، لذت میبرد. پس از آنکه هفته گذشته با تهدید به وضع تعرفه بر کالاهای اتحادیه اروپا آشفتگی ایجاد کرد و بعداً همان تهدید را پس گرفت، در این جمعه درگیری با چین از سر گرفته شد، مایکل فیستر، تحلیلگر ارزی بانک کامرزبانک، یادآور میشود.
اول، ترامپ اعلام کرد که چین توافق اخیر ژنو را نقض کرده است؛ توافقی که بازار با خشنودی فراوان از آن استقبال کرده بود. برای درک بهتر موضوع، تنها چند هفته پیش آمریکا و چین تعرفههای سنگین متقابل خود را تا سطح قابلکنترلتری کاهش دادند تا فضایی برای مذاکره فراهم شود.
در طول آخر هفته، وزیر دفاع آمریکا، پیت هگستث، در یک کنفرانس امنیتی در سنگاپور شرکت کرد. او در تلاش جدی برای بازگرداندن حمایت شرکای غربی و آسیایی بود؛ بسیاری از این شرکا از سیاست تجاری بیثبات آمریکا و بهویژه تعرفههای بالای متقابل آن ناامید شده بودند.
امروز صبح وزارت تجارت چین نیز با همان لحن قوی پاسخ داد؛ اتهامات ترامپ را رد کرد و تأکید کرد که این آمریکا است که با اعمال کنترلهای جدید بر تراشهها و لغو ویزای دانشجویان چینی، توافق را نقض کرده است. اکنون برای اکثر فعالان بازار باید روشن باشد که حتی اگر گاهگاهی شاهد دورههای کوتاهمدت کاهش تنش باشیم، تضاد بنیادی میان دو قدرت بزرگ جهان بهسادگی قابل حل نیست.
گفتوگوها درباره احتمال تماس شی جینپینگ با رئیسجمهور آمریکا در این هفته برای کاهش تنشهای اخیر از سر گرفته شده است، اما این نباید ما را از واقعیت دور کند که اختلافات آنقدر عمیق است که نمیتوان بهسرعت آنها را حل کرد.
با توجه به همه اظهارات متناقضی که در ماههای اخیر از سوی دولت آمریکا شنیدهایم، اگر ادعا کنم که میدانم روزهای آینده چه خواهد شد کار احمقانهای است. ممکن است یک بازگشت کامل روی دهد و اعلام مذاکرات بیشتر شود، اما ممکن است تشدید مجدد با تهدید تعرفههای سنگین نیز رخ دهد. نحوه واکنش دلار آمریکا به هر سناریو در کوتاهمدت به شدت به ماهیت خاص آن سناریو بستگی دارد.
در بلندمدت آشکارتر خواهد شد که دولت آمریکا قصد ندارد تعرفهها را کنار بگذارد. حتی اگر شرکتهای آمریکایی در حال حاضر به دلیل تغییر مداوم تعرفهها از انتقال افزایش قیمتها به مصرفکنندگان خودداری میکنند، آنها همیشه نمیتوانند این کار را ادامه دهند. با توجه به واکنش فدرال رزرو در آن زمان، مشخص خواهد شد که آیا دلار آمریکا در نهایت از این تعرفهها بهرهمند خواهد شد یا خیر.
لینک خبر