
EUR/USD به اوج ششهفتهای نزدیک ۱.۱۴۵۰؛ دلار آمریکا ریزش کرد
- EUR/USD با صعود ۰.۶۸٪ به ۱.۱۴۴۹ رسید و در بالای ۱.۱۴۰۰ تثبیت شد
- تهدید تعرفه ۵۰٪ ترامپ بر آلومینیوم و فولاد چین جذابیت دلار آمریکا را کاهش داد
- دادههای PMI آمریکا و اروپا همچنان از رکود بخش تولید حکایت دارند
EUR/USD به بالاترین سطح شش هفتهای نزدیک ۱.۱۴۵۰ رسید؛ دلار آمریکا به دلیل نگرانیهای تجاری افت کرد
جفت ارز EUR/USD با ۰.۶۸ درصد رشد به ۱.۱۴۴۹ رسید و در بالای سطح ۱.۱۴۰۰ باقی ماند؛ دلار آمریکا به پایینترین سطح خود از ماه آوریل سقوط کرد و روند «فروش دلار آمریکا» ادامه یافت.
تنشهای تجاری رو به افزایش بین ایالات متحده و چین و همچنین اتحادیه اروپا، سرمایهگذاران را به سمت یورو سوق داد و باعث شد یورو بیش از ۰.۶۸ درصد افزایش یابد.
دادههای اخیر اقتصادی در آمریکا نشان میدهند که فعالیتهای کسبوکار در بخش تولید همچنان در محدوده انقباضی قرار دارد، طبق گزارش موسسه مدیریت تأمین (ISM).
هفته گذشته، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، اعلام کرد که چین به توافق خود با سوئیس پایبند نبوده است. در نتیجه او تهدید کرد که از ۴ ژوئن تعرفه ۵۰ درصدی بر واردات آلومینیوم و فولاد اعمال خواهد کرد که باعث حرکت سرمایهها به سمت داراییهای امن به جز دلار آمریکا شد.
پکن اتهامات واشنگتن را «بیاساس» خواند و تهدید کرد که با اقدامات قاطع پاسخ خواهد داد.
در خبری دیگر از حوزه تجارت، واسیلیوس سِفکُویچ، کمیسیونر تجارت اتحادیه اروپا، چهارشنبه با تریم گِرر، نماینده تجاری آمریکا، در پاریس دیدار خواهد کرد.
در تقویم اقتصادی اتحادیه اروپا، شاخص مدیران خرید (PMI) بخش تولید HCOB برای ماه می منتشر شد که اکثراً ارقام مخلوطی داشت و تنها اسپانیا نشانههایی از گسترش را نشان داد.
شاخص PMI تولید ISM در ماه می به ۴۸.۵ کاهش یافت، از ۴۸.۷ در ماه آوریل، که کمترین سطح از نوامبر است. شاخص قیمتها در محدوده توسعه با ۶۹.۴ درصد باقی ماند، اما شاخص اشتغال همچنان در محدوده انقباض، هرچند از ۴۶.۵ به ۴۶.۸ بهبود یافت.
شاخص PMI تولید S&P Global در محدوده توسعه ماند اما از ۵۲.۳ در آوریل به ۵۲.۰ کاهش یافت.
کریستوفر والر، از اعضای هیئت حاکمه فدرال رزرو، لحن خود را به سمت نرمتر شدن سوق داده است. او گفت که کاهش نرخ ممکن است اواخر امسال مطرح شود اما تأکید کرد که سیاستگذاران عمدتاً بر کنترل تورم متمرکز هستند.
شاخص PMI تولید HCOB حوزه یورو در ماه می همچنان در محدوده رکود بود و به ۴۹.۴ رسید، هرچند این پنجمین رشد ماهانه متوالی و بالاترین رقم در تقریبا سه سال گذشته است.
شاخص PMI تولید آلمان به ۴۸.۳ از ۴۸.۸ کاهش یافت که ضعف ادامهدار بزرگترین اقتصاد منطقه را نشان میدهد.
معاملهگران EUR/USD در هفته آینده با تقویم اقتصادی پرکاری روبرو خواهند بود: در اتحادیه اروپا ارقام تورم، نشست سیاست پولی بانک مرکزی اروپا و کنفرانس خبری کریستین لاگارد، و در آمریکا آمار اشتغال غیرکشاورزی، PMI خدماتی ISM و سخنرانیهای مقامات فدرال رزرو منتشر خواهد شد.
بازیکنان بازار به طور کامل انتظار داشتند که بانک مرکزی اروپا نرخ سپرده را ۲۵ واحد پایه تا ۲ درصد کاهش دهد.
روند صعودی EUR/USD در نمودار روزانه حفظ شده اما به نظر میرسد فشار خرید بیش از حد شده مگر اینکه خریداران قیمتهای بالاتر را پس بگیرند. شاخص قدرت نسبی (RSI) در وضعیت صعودی است که نشان میدهد خریداران کنترل بازار را در دست دارند. با این حال، تصمیم پولی پیش رو در بانک مرکزی اروپا میتواند مسیر را برای یک اصلاح مهیا کند.
اگر EUR/USD از مرز ۱.۱۴۵۰ عبور کند، ممکن است به سمت رکورد سال تا کنون در ۱.۱۵۷۳ حرکت کند. در مقابل، در صورتی که یورو افت کند و زیر ۱.۱۴۰۰ برود، اولین حمایت در ۱.۱۳۵۰ قرار دارد. شکست این سطح میتواند قیمت را تا ۱.۱۳ و میانگین متحرک ساده ۲۰ روزه در ۱.۱۲۷۷ پایین ببرد.
لینک خبر