fxstreet
fxstreet
.

GBP/USD در ۱.۳۵۴۰ تثبیت شد؛ دلار آمریکا زیر فشار جهانی

مفاهیم کلیدیمفاهیم کلیدی
  • GBP/USD در حوالی ۱.۳۵۴۰ تثبیت شد و زیان‌های هفتگی پوند کاهش یافت.
  • شاخص‌های PMI آمریکا و بریتانیا از کندی تولید خبر دادند.
  • تمرکز بازار بر اظهارات فدرال‌رزرو، گزارش NFP و شهادت اعضای MPC بانک انگلستان است.

GBP/USD حوالی ۱.۳۵۴۰ تثبیت شد؛ دلار آمریکا زیر فشار جهانی

جفت ارز GBP/USD هفتۀ گذشته خود را جبران کرده و با تضعیف دلار آمریکا در پی نگرانی‌ها از تنش‌های تجاری و رشد اقتصادی، زیان‌های خود را کاهش داده است.

شاخص مدیران خرید بخش تولید بریتانیا (Manufacturing PMI) در ماه مه به ۴۶.۴ ارتقا یافت که بالاتر از رقم ماه آوریل بود و تا حدودی تسکینی برای کندی این بخش فراهم کرد.

اعضای کمیته سیاست‌گذاری بانک مرکزی بریتانیا (MPC) روز سه‌شنبه در جلسۀ گزارش سیاست پولی شهادت خواهند داد که راهنمایی‌های آینده سیاست‌گذاری در کانون توجه قرار دارد.

جروم پاول، رئیس فدرال‌رزرو، در اظهارات خود به سیاست‌گذاری مستقیم اشاره‌ای نکرد و همین امر سخنرانی سایر اعضای فدرال‌رزرو و گزارش اشتغال NFP را در کانون توجه معامله‌گران قرار داده است.

در آغاز هفته، پوند انگلیس (GBP) در برابر دلار آمریکا (USD) بهبود یافت و زیان‌های هفتگی خود را جبران کرد. در لحظه تنظیم گزارش، این جفت ارز در حوالی ۱.۳۵۴۰ معامله می‌شد و از سقف روزانه ۱.۳۵۵۹ عقب‌نشینی کرده بود.

اگرچه در ساعات اولیه روز جهش شدیدی را شاهد بود، اما با کاهش محرک‌های خرید و لحن محتاطانۀ بازار، نگه داشتن سطح‌های بالاتر برای این جفت ارز دشوار شد.

دلار آمریکا پس از آنکه رئیس‌جمهور ترامپ اعلام کرد تعرفه‌های واردات فولاد و آلومینیوم دو برابر خواهند شد، بار دیگر تحت فشار قرار گرفت؛ اقدامی که تنش‌های تجاری جهانی را تشدید کرد.

همزمان چین به تازه‌ترین اتهامات تجاری پاسخ منفی داد و با ایجاد احتیاط در سرمایه‌گذاران، شاخص دلار (DXY) را به حوالی کف هفتۀ گذشته، در سطح حدودی ۹۸.۸۰، بازگرداند.

در جبهۀ داده‌ها، شاخص مدیران خرید بخش تولید موسسۀ ISM آمریکا در ماه مه از ۴۸.۷ به ۴۸.۵ کاهش یافت که بزرگ‌ترین افت از نوامبر ۲۰۲۴ را نشان می‌دهد و نرمش پایدار در این بخش را تأیید کرد.

در بریتانیا نیز شاخص S&P Global بخش تولید در ماه مه به ۴۶.۴ افزایش یافت (از برآورد اولیۀ ۴۵.۱)، که هرچند نشانه‌ای از ضعف باقی می‌ماند اما حاکی از ثبات نسبی در بخش صنعتی است.

در حوزۀ سیاست پولی، کاترین من، از سیاست‌گذاران بانک انگلستان، تأکید کرد که باید تأثیر برنامه انقباض کمی (QT) بر شرایط مالی، به‌ویژه پس از آغاز روند کاهش نرخ‌ها، دقیق‌تر بررسی شود.

من در اظهاراتی که روز دوشنبه از طریق رویترز منتشر شد گفت: «اکنون که MPC در حال کاهش محدودیت‌هاست، لازم است تأثیرات متفاوت سیاست‌هایمان بر بخش‌های مختلف منحنی بازده و انتقال سیاست پولی را به‌عنوان موضوعی برجسته بررسی کنیم.»

در پیش‌رو، با آسیب‌پذیری احساسات ریسک‌پذیری، معامله‌گران سخنرانی‌های پیش روی مقامات فدرال‌رزرو را برای دریافت نشانه‌هایی از مسیر نرخ‌ها زیر نظر خواهند داشت. گرچه جروم پاول در اظهارات روز دوشنبه اشاره مستقیمی به سیاست نداشت، اما انتظار می‌رود سایر اعضای فدرال‌رزرو قبل از گزارش اشتغال جمعۀ آمریکا، راهنمایی‌های تازه‌ای ارائه دهند.

در بریتانیا نیز توجه به شاخص خدمات PMI در اواخر این هفته معطوف خواهد شد، که معیاری کلیدی از بزرگ‌ترین بخش اقتصادی است. ضمن اینکه رئیس بانک انگلستان، اندرو بیلی، و دیگر اعضای MPC سه‌شنبه در جلسۀ گزارش سیاست پولی در مجلس شهادت خواهند داد تا زمینه‌های بیشتری درباره کاهش نرخ ماه مه و جهت‌گیری آتی بانک مرکزی ارائه دهند.

لینک خبر
ترجمه شده توسط الهام سلوکی