fxstreet
fxstreet
.

آیا افزایش قیمت نفت خام پایدار است؟ امیدها به توافق تجاری آمریکا و چین

مفاهیم کلیدیمفاهیم کلیدی
  • بهای نفت خام WTI به بالاترین سطح هفت هفته گذشته رسید
  • امیدواری بازار به حل مناقشات تجاری آمریکا و چین تقاضا را تقویت کرده
  • افزایش تولید اوپک هنوز تعادل بازار را به هم نزده اما خطر مازاد عرضه وجود دارد

افزایش ارزش نفت خام با امید به حل اختلافات تجاری آمریکا و چین

در روز دوشنبه، قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت (WTI) بالاتر از ۶۴ دلار به ازای هر بشکه معامله می‌شود. این بالاترین سطح هفت هفته اخیر است. بازارهای نفت روی افزایش تقاضا در فصل سفرهای تابستانی و کاهش تنش‌های تجاری میان آمریکا و چین حساب می‌کنند تا تقاضا را تقویت کند.

افزایش اخیر تولید اوپک هنوز تاثیر خود را بر عرضه جهانی نفت نشان نداده است، اما ممکن است به‌زودی این اتفاق رخ دهد و قیمت‌های WTI را دوباره کاهش دهد. با این حال، قیمت نفت آمریکا در حال آزمایش قله‌های جدید هفت هفته‌ای است و بالای ۶۴ دلار باقی مانده است.

معامله‌گران انرژی امیدوارند که دو عامل همزمان؛ فصل سفرهای تابستانی و افزایش تقاضای دیرهنگام از سوی چین، مازاد احتمالی عرضه را جبران کند. مذاکرات تجاری آمریکا و چین این هفته در لندن در جریان است، و سرمایه‌گذاران امیدوارند دولت ترامپ از اعمال تعرفه‌ها و محدودیت‌های تجاری جدید خودداری کند.

رئیس‌جمهور ترامپ بارها تهدید به وضع مالیات‌های سنگین بر واردات کرده، اما بعداً این تهدیدات را پس گرفته یا به تعویق انداخته است. انتظار می‌رود مذاکرات فعلی آمریکا و چین نیز به چنین الگویی منجر شود، به ویژه پس از هفته‌ها افزایش تنش‌های تجاری.

فصل سفرهای تابستانی می‌تواند تقاضای نفت خام را افزایش دهد و معامله‌گران انرژی امیدوارند که حل اختلافات تجاری به رشد واقعی تقاضای نفت چین منجر شود؛ رشدی که چند سال است منتظر آن هستند. تقاضای نفت خام چین در سال ۲۰۲۰ به اوج رسید و هنوز به الگوی رشد مصرف سال‌های ۲۰۱۰ بازنگشته است.

اوپک افزایش تولید نفت خام را آغاز کرده تا سهم بازار خود را بازیابد. این کارتل سال گذشته سهمیه‌های تولید را کم کرده بود تا قیمت انرژی جهانی تثبیت شود؛ اما اکنون آماده است که جلوی زیان‌های مالی بیشتر را بگیرد.

تحلیلگران معتقدند با وجود افزایش سقف تولید اوپک، هنوز مازاد عرضه وارد بازار نشده است. سرمایه‌گذاران امیدوارند عوامل مثبت در سمت تقاضا، ریسک عدم تعادل در عرضه را خنثی کند. بهای هر بشکه نفت WTI به اوج هفت هفته‌ای نزدیک ۶۴.۵۰ دلار رسیده، اما ادامه رشد قیمت محدود است؛ چرا که میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه در ۶۸ دلار قرار دارد که مقاومت فنی مهمی ایجاد کرده است.

در کوتاه‌مدت بهای نفت بار دیگر بالای میانگین متحرک ۵۰ روزه در محدوده ۶۲.۸۰ دلار قرار گرفته؛ اما شرایط فنی نشان می‌دهد قیمت نفت احتمالاً آماده یک اصلاح نزولی دیگر است؛ مشابه اتفاقی که در ماه آوریل و پس از رسیدن به سقف میانگین ۲۰۰ روزه رخ داد.

لینک خبر
ترجمه شده توسط زهرا زینی گرمرودی
هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.