
قیمت طلا تحتتأثیر تنشهای خاورمیانه و نشست فدرال رزرو؛ حرکت بعدی چیست؟
- افزایش تنش نظامی ایران و اسرائیل موجب جذب سرمایه به بازار طلا شده است.
- دلار آمریکا اندکی تقویت شد؛ اما ابهام درباره نرخ بهره آینده رشد طلا را محدود کرد.
- سطح ۳۴۰۰ دلار به عنوان مقاومت فعلی طلا مطرح شد؛ احتمال جهش تا ۳۵۰۰ دلار وجود دارد.
قیمت طلا نزدیک ۳۴۰۰ دلار با مقاومت مواجه شد؛ خرید دلار آمریکا سدی برای رشد طلا
قیمت طلا (XAU/USD) پس از افزایش کوتاه مدت در جلسه آسیایی و عبور از سطح ۳۴۰۰ دلار، امروز سهشنبه برای دومین روز متوالی کاهش یافت و فروشندگان جدیدی به بازار اضافه شدند. تقویت نسبی شاخص دلار آمریکا، یکی از عوامل اصلی فشار بر قیمت طلا است. البته، ریسکهای ژئوپولیتیکی در خاورمیانه و انتظارات برای کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در سال ۲۰۲۵، باعث محدود شدن افت قیمت این فلز باارزش شدهاند.
ادامه جنگ هوایی بین اسرائیل و ایران وارد پنجمین روز خود شده و این وضعیت خطر بروز یک درگیری گستردهتر منطقهای را افزایش داده است. همین امر به حفظ حق بیمه ریسک ژئوپولیتیک کمک کرده و میتواند جلوی زیانهای بیشتر قیمت طلا را بگیرد. بسیاری از معاملهگران ترجیح میدهند منتظر نتیجه نشست دو روزه کمیته بازار باز فدرال (FOMC) که چهارشنبه به پایان میرسد بمانند تا جهت بعدی معامله را مشخص کنند.
در همین حال، اسرائیل روز دوشنبه به ایستگاه تلویزیون دولتی ایران حمله کرده و ایران نیز اعلام کرده آماده بزرگترین حمله موشکی تاریخ به خاک اسرائیل است. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، همچنین یک روز زودتر اجلاس گروه ۷ را ترک کرده و از شورای امنیت ملی خواسته برای بررسی بحران خاورمیانه تشکیل جلسه دهند. همچنین گزارش شده سه نفتکش در نزدیکی تنگه هرمز در دریای عمان آتش گرفتهاند که نگرانیها از تکرار حملات ۲۰۱۹ را افزایش داده است.
این تحولات باعث بالا رفتن ریسک تشدید بیشتر بحران ژئوپولیتیکی شده و موجب جذب دوباره سرمایه به سوی طلا به عنوان دارایی امن میشود. از سوی دیگر، دلار آمریکا به خاطر جابجایی پوزیشنها در آستانه نشست مهم FOMC اندکی رشد کرده که همین امر مانعی برای رشد قیمت طلا ایجاد کرده است.
پیشبینی میشود فدرال رزرو آمریکا نرخ بهره خود را فعلاً ثابت نگه دارد، زیرا نگرانیهایی هست که تعرفههای وضع شده توسط ترامپ میتواند باعث افزایش قیمت مصرف کننده شود. با این حال، این رشد قیمت دلار به دلیل انتظارات افزایشی نسبت به شروع دوباره چرخه کاهش نرخ بهره در ماه سپتامبر، پایدار نیست. بنابراین، بیانیه سیاستی و اظهارات جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، پس از نشست میتواند سرنخهای مهمی درباره مسیر آینده نرخ بهره ارائه دهند و جهت بعدی حرکت دلار و طلا را مشخص سازند.
در این میان، تداوم ابهامات تجاری و تهدیدهای ژئوپولیتیکی ناشی از شدت گرفتن تنش میان ایران و اسرائیل، همچنان به عنوان نیروی محرکه برای تثبیت بهای طلا عمل میکند.

تحلیل تکنیکال: روند صعودی کوتاهمدت همچنان پا برجاست
از منظر تحلیل تکنیکال، شکل گیری کانال صعودی نشان دهنده وجود روند افزایشی کوتاهمدت برای طلاست. همچنین، اسیلاتورهای مثبت در نمودار روزانه از احتمال خرید در کف قیمتی حمایت میکنند و میتواند مانع افت قیمت به محدوده ۳۳۴۰ تا ۳۳۳۵ دلار شود که کف کانال فعلی است. شکست قاطع این سطح، دید صعودی کوتاهمدت را از بین میبرد و احتمال چرخش به سوی فروشندگان افزایش مییابد.
در طرف مقابل، سطح ۳۴۰۰ دلار به عنوان مقاومت قوی ظاهر شده و در صورت عبور قیمت از این سطح، طلا میتواند تا محدوده ۳۴۳۴-۳۴۳۵ دلار رشد کند. در صورت تداوم خرید و عبور از مقاومت بعدی در محدوده ۳۴۵۱-۳۴۵۲ دلار که سقف چند هفته اخیر است، قیمت طلا میتواند دوباره به سطح تاریخی ۳۵۰۰ دلار که در ماه آوریل لمس شده بود، حمله کند. این مقاومت با لبه بالایی کانال صعودی فعلی نیز همزمان است و در صورت عبور از آن، زمینه برای جهش بیشتر قیمت فراهم میشود.