
آیا افزایش قیمت طلا دوام دارد؟ همه نگاهها به تصمیم فدرال رزرو و دادههای تورمی آمریکا
- تردیدها درباره استقلال فدرال رزرو آمریکا موجب تقویت تقاضا برای طلا شده است.
- انتظار بازار برای کاهش نرخ بهره فدرال رزرو و انتشار دادههای کلان اقتصادی آمریکا.
- چشمانداز تکنیکال طلا همچنان مبهم است؛ حمایت و مقاومتهای کلیدی تعیینکننده روند آینده.
افزایش قیمت طلا، نزدیکشدن به محدوده ۳٬۳۵۰ دلار در آستانه انتشار دادههای اقتصاد آمریکا
قیمت طلا (XAU/USD) برای دومین روز متوالی در روز پنجشنبه با جذب برخی خریداران به روند صعودی خود ادامه داد و در نیمه اول نشست اروپایی، روند مثبتی را حفظ کرد. فروش دلار آمریکا به دلیل گزارشهایی مبنی بر اینکه دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، در حال بررسی جایگزینی جروم پاول، رئیس فدرال رزرو است، ادامه یافت. این مسئله نگرانیها درباره استقلال بانک مرکزی آمریکا را افزایش داد و باعث شد تقاضا برای داراییهای امن افزایش یابد.
همچنین، گمانهزنی درباره ازسرگیری چرخه کاهش نرخ بهره فدرال رزرو، آن هم به زودی و حتی از ماه ژوئیه، فشار مضاعفی بر دلار آمریکا وارد کرده و به نفع طلا عمل کرده است. با این حال، خوشبینیهای اخیر درباره آتشبس بین اسرائیل و ایران نیز از نگاه تحلیلگران از ادامهدار شدن رشد چشمگیر طلا جلوگیری میکند زیرا بهبود احساس ریسک در بازارهای جهانی از جذابیت دارایی های امن میکاهد.
در چنین شرایطی، بهتر است تا شکلگیری تقاضای قویتر و مداوم برای طلا، نسبت به تثبیت کف قیمتی یا آغاز روند افزایشی تازه، احتیاط به خرج داد. در حال حاضر، قیمت طلا هنوز نتوانسته واکنش مثبتی قابل توجه نسبت به حمایت زیر ۳٬۳۰۰ دلار که دو هفته قبل لمس شده بود، نشان دهد.
نگرانیها درباره استقلال فدرال رزرو و انتظارات برای کاهش نرخ بهره
دونالد ترامپ اخیراً انتقادهای خود از جروم پاول، رئیس فدرال رزرو را به دلیل کاهش نیافتن نرخ بهره تشدید کرده است و اعلام کرد که چند گزینه برای جایگزینی وی مدنظر دارد. پاول نیز در واکنش، تاکید کرد که بانک مرکزی باید تا مشخصشدن اثرات تورمی تعرفههای ترامپ، برای کاهش نرخ بهره دست نگه دارد.
تنش میان ترامپ و پاول همراه با انتظارات برای کاهش حداقل ۵۰ واحدی نرخ بهره فدرال رزرو تا پایان سال، دلار آمریکا را به کمترین سطح سهساله خود رسانده و باعث جذب خریداران به بازار طلا طی دو روز گذشته شده است، هرچند رشد کوتاهمدت طلا هنوز از اطمینان خریداران قوی برخوردار نیست.
تأثیر آتشبس اسرائیل و ایران بر احساسات بازار
توافق آتشبس شکننده بین اسرائیل و ایران همچنان برقرار است و ترامپ آن را پیروزی اعلام کرده است؛ هرچند همچنان تردیدهایی درباره میزان خسارات وارده به تأسیسات غنیسازی اورانیوم ایران وجود دارد. این خوشبینی محتاطانه سبب شده که خریداران تهاجمی طلا هنوز وارد بازار نشوند و باید با احتیاط صبر کرد تا تصویر واضحتری برای روند آینده طلا شکل بگیرد.
انتظار بازار برای دادههای مهم اقتصادی آمریکا
حال نگاه معاملهگران به انتشار دادههای مهم اقتصادی آمریکا معطوف شده است که شامل گزارش نهایی تولید ناخالص داخلی سهماهه اول، آمار هفتگی بیکاری، سفارش کالاهای بادوام و قراردادهای فروش خانه است. همچنین اظهارنظر اعضای کمیته بازار آزاد فدرال (FOMC) درباره مسیر سیاستی نرخ بهره، میتواند تاثیر مهمی بر بازارها و قیمت طلا داشته باشد.
دادههای تورمی آمریکا تعیینکننده جهت آینده اونس طلا
توجه بازار پس از انتشار این آمار، به شاخص مهم «هزینههای مصرف شخصی آمریکا» (PCE) معطوف خواهد شد که قرار است روز جمعه منتشر شود. این داده تورمی میتواند نقش تعیینکنندهای در شکلگیری روند جدید دلار و سرنوشت اونس طلا داشته باشد؛ چراکه طلا اخیراً نتوانسته از کف دو هفتهای خود بازیابی قابل توجهی را به ثبت برساند.

چشمانداز تکنیکال قیمت طلا
از منظر تکنیکال، ریزش این هفته طلا به زیر محدوده پایینی کانال صعودی کوتاهمدت نشانهای مهم برای نزولیشدن بازار تلقی میشود. با این حال، شاخصهای نوساننما در نمودارهای روزانه و چهار ساعته، وضعیت خنثی را نشان میدهد و ناتوانی طلا در تثبیت زیر سطح ۳٬۳۰۰ دلار، احتیاط بیشتری را الزامی میکند. بنابراین بهتر است تا زمان مشاهده فروش گسترده زیر این سطح کلیدی، برای ادامه ریزش به سمت محدوده ۳٬۲۴۵ دلار صبر کرد. شیب نزولی میتواند قیمت طلا را به سمت حمایت افقی ۳٬۲۱۰ تا ۳٬۲۰۰ دلار و سپس به ناحیه ۳٬۱۷۵ دلار برساند.
در طرف مقابل، هر حرکت صعودی احتمالی در کوتاهمدت احتمالا با فشار فروش جدید مواجه شده و زیر محدوده ۳٬۳۶۸ تا ۳٬۳۷۰ دلار محدود میشود. اگر طلا بتواند با قدرت از این مقاومت عبور کند، امکان بازپسگیری سطح مهم ۳٬۴۰۰ دلار فراهم میشود و سناریوی نزولی به نفع خریداران تغییر خواهد کرد. در این صورت، بازار میتواند تا مانع میانی ۳٬۴۳۴ تا ۳٬۴۳۵ دلار و سپس به ناحیه اوج تاریخی ۳٬۵۰۰ دلار حرکت کند.