
یورو/دلار نزدیک سقف چهارساله؛ آیا کاهش نرخ بهره دلار را تضعیف میکند؟
- رشد یورو/دلار تا بالاترین سطح چهار سال اخیر با انتظار کاهش نرخ توسط فدرال رزرو
- شایعه جایگزینی پاول توسط ترامپ، موجب افزایش عدم قطعیت سیاستهای پولی شد
- دادههای متضاد اقتصادی آمریکا و سیگنال کاهش نرخ توسط بانک مرکزی اروپا بر روند بازار تأثیرگذار بود
افزایش یورو/دلار آمریکا تا ۱.۱۷۴۴ و نزدیک شدن به بالاترین سطح چهارساله هنگام رشد انتظارها برای کاهش نرخ توسط فدرال رزرو
جفت ارز یورو/دلار (EUR/USD) روز پنجشنبه تا سطح ۱.۱۷۴۴ افزایش یافت که بالاترین رقم از سپتامبر ۲۰۲۱ تاکنون است و پس از آن تا ۱.۱۶۹۷ عقبنشینی کرد. این رشد باعث شد جفت ارز برای پنج روز متوالی روند صعودی ثبت کند و برای اولین بار از سپتامبر ۲۰۲۱ از مرز ۱.۱۷۰۰ عبور کند.
انتظارات مبنی بر اینکه فدرال رزرو (Fed) قبلتر از زمان پیشبینیشده اقدام به کاهش نرخ بهره کند، باعث شد این جفت ارز به بالاترین سطح سالانه ۱.۱۷۴۴ برسد، هرچند پس از آن تا ۱.۱۶۹۷ کاهش یافت و ۰.۳۳ درصد افزایش را ثبت کرد.
خبرگزاری والاستریت ژورنال گزارش داده است که دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق ایالات متحده، در حال بررسی جایگزین کردن جروم پاول، رئیس فعلی فدرال رزرو است. دوره پاول در ماه مه ۲۰۲۶ به پایان میرسد، اما بهدلیل نارضایتی ترامپ از خودداری پاول برای کاهش نرخ بهره، احتمال اعلام زودهنگام جانشین او در تابستان وجود دارد.
در دادههای اقتصادی آمریکا، تعداد درخواستهای اولیه بیمه بیکاری پایینتر از انتظارات گزارش شد، اما سفارش کالاهای بادوام در ماه مه افزایش چشمگیری داشت. در عین حال، تولید ناخالص داخلی آمریکا (GDP) کمتر از پیشبینیها بود و نشاندهنده کوچک شدن اقتصاد است.
سوزان کالینز از فدرال بوستون اعلام کرد که هنوز برای تصمیمگیری قطعی درباره کاهش نرخ بهره در ماه ژوئیه داده کافی وجود ندارد. همچنین توماس بارکین از فدرال ریچموند اظهار داشت که سیاست پولی اکنون در موقعیت مناسبی قرار گرفته، اما تورم ممکن است به علت تعرفههایی که دولت ترامپ وضع کرده، افزایش یابد.
همزمان در اروپا، لوئیس دِ گویندوس نایبرئیس بانک مرکزی اروپا (ECB) اشاره کرد که تصمیمات آتی سیاست پولی با توجه به تحولات تجاری اتخاذ خواهد شد و احتمال کاهشهای بیشتر نرخ بهره را مطرح کرد.
رشد اصلی یورو/دلار در روز چهارشنبه عمدتاً ناشی از ضعف دلار آمریکا بوده است. شاخص دلار آمریکا (DXY) که ارزش این ارز را در برابر سبدی از ارزهای رقیب میسنجد، با ریزش ۰.۴۱ درصدی به ۹۷.۳۱ رسید و پس از ثبت کف سه سال و نیمه ۹۶.۹۹، افت بیشتری را تجربه کرد.

تعداد درخواستهای اولیه بیمه بیکاری برای هفته منتهی به ۲۱ ژوئن به ۲۳۶ هزار رسید که کمتر از رقم قبلی ۲۴۵ هزار و پایینتر از پیشبینی بازار بود. با این حال، چون دو مورد از سه آمار اخیر بالاتر از حد انتظار ثبت شدهاند، پیشبینی میشود نرخ بیکاری اندکی افزایش یابد.
سفارش کالاهای بادوام در ماه مه به طور غیرمنتظرهای ۱۶.۴ درصد افزایش پیدا کرد که تقریباً دو برابر انتظارات ۸.۵ درصدی بود و علت اصلی آن افزایش سفارشات هواپیماهای تجاری بود. این رشد، بازگشت چشمگیری نسبت به افت ۶.۶ درصدی ماه آوریل محسوب میشود.
از سوی دیگر، دفتر تحلیل اقتصادی آمریکا (BEA) برآورد خود را از تولید ناخالص داخلی سهماهه نخست ۲۰۲۵ بازبینی کرده و رقم انقباض ۰.۵ درصدی را جایگزین کاهش قبلی ۰.۲ درصدی اعلام نمود که با انتظارات تحلیلگران همخوانی دارد.
طبق دادههای Prime Market Terminal، بازارهای مالی احتمالاً ۵۹ واحد مبنا کاهش نرخ بهره را تا پایان سال برای دلار آمریکا قیمتگذاری کردهاند. روند صعودی یورو/دلار روز پنجشنبه پس از عبور از محدوده مقاومتی ۱.۱۷۰۰ حفظ شد، اما در پایان روز بسته شدن زیر این سطح را تجربه کرد. شاخص قدرت نسبی (RSI) به محدوده بیشخرید نزدیک شده، اما به دلیل قدرت روند، بالاترین سطح خود را در عدد ۸۰ قرار داده است.
در صورت تثبیت نشدن بالای ۱.۱۷۰۰، احتمال عقبنشینی یورو/دلار وجود دارد که اولین حمایت ۱.۱۶۳۱ (بالاترین سطح ۱۲ ژوئن) و پس از آن ۱.۱۶۰۰ خواهد بود. در صورت عبور از ۱.۱۶۰۰، میانگین متحرک ۲۰ روزه در ۱.۱۵۱۴ فعال میشود. از سوی دیگر، اگر یورو/دلار از ۱.۱۷۰۰ فراتر رود، مقاومت بعدی سقف چندساله ۱.۱۷۴۴ و پس از آن محدوده ۱.۱۸۰۰ خواهد بود.
