
آیا صورتجلسه FOMC جهت جدید بازارهای مالی را تعیین میکند؟
- تمرکز اصلی بازارها بر انتشار صورتجلسه FOMC و تاثیر آن بر دلار آمریکا است.
- رشد شاخص دلار به دلیل افزایش بازده اوراق و تحولات تجارت جهانی ادامه یافت.
- بازارهای نفت، طلا و ارزهای کلیدی مانند یورو، پوند و ین شرایط پرنوسانی را تجربه کردند.
تمرکز بازار فارکس امروز بر روی صورتجلسه FOMC
با وجود شروع قوی دلار آمریکا، این ارز نتوانست روند صعودی خود را حفظ کند و در نهایت تنها با تغییر اندکی نسبت به پایان معاملات دوشنبه بسته شد. در همین حال، سرمایهگذاران همچنان به وقایع تجاری توجه داشتند، چرا که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا با وضع تعرفههای جدید بر ژاپن و کرهجنوبی، نگرانیهایی را دوباره زنده کرد.
به جلو نگاه کنیم، انتظار میرود صورتجلسه کمیته بازار آزاد فدرال (FOMC) نقطه کانونی توجهات بازار باشد. شاخص دلار آمریکا (DXY) تا نزدیکی قله چندروزه خود و سطح مقاومتی ۹۸.۰۰ رشد کرد، چرا که بازده اوراق قرضه آمریکا افزایش یافته است. انتشار صورتجلسه FOMC در مرکز توجهات قرار دارد و پس از آن آمارهای هفتگی درخواست وامهای مسکن MBA و گزارش ذخایر نفت خام EIA آمریکا مهم هستند.
جفتارز یورو/دلار آمریکا (EUR/USD) پس از شروع منفی هفته، بهبود یافت و بالای سطح ۱.۱۷۰۰ تثبیت شد. قرار است لان و دیگوئیندوس از بانک مرکزی اروپا سخنرانی کنند، در حالی که تقویم اقتصادی یورو ناحیه خاصی برای انتشار داده جدید ندارد.
جفتارز پوند/دلار آمریکا (GBP/USD) روزی پرنوسان را پشت سر گذاشت؛ ابتدا افت کرد تا به پایینترین سطح دو هفته اخیر برسد و سپس قدرت گرفت و در محدوده ۱.۳۶۰۰ روز را به پایان رساند. در آن سوی کانال مانش، گزارش ثبات مالی بانک مرکزی انگلستان در کانون بحثها قرار دارد.
جفتارز دلار آمریکا/ین ژاپن (USD/JPY) به رشد خود ادامه داد و به بالاترین سطح چند هفته اخیر نزدیک ۱۴۷.۰۰ رسید. در ژاپن، آمار سفارش ماشینآلات صنعتی مهمترین رویداد اقتصادی است.
موضع غیرمنتظره انقباضی بانک مرکزی استرالیا (RBA) باعث حمایت از دلار استرالیا شد و جفتارز AUD/USD را پس از سه روز نزولی، دوباره بالای ۰.۶۵۰۰ هدایت کرد. آمار نهایی مجوزهای ساختمانی و تاییدیههای خانههای خصوصی و همچنین سخنرانی مقاماتی از بانک مرکزی استرالیا از جمله برنامههای مهم پیشرو هستند.
قیمت نفت خام سبک آمریکا (WTI) تا نزدیکی اوج ماهانه خود در حدود ۶۹ دلار در هر بشکه رشد کرد که به دلیل چشمانداز تقاضای قویتر و کاهش تولید ایالات متحده بود. قیمت طلا همچنان در محدوده ۳۳۰۰ دلار به ازای هر اونس باقی ماند؛ چرا که سرمایهگذاران به اخبار تجاری واکنش نشان دادند و رشد دلار و بازده اوراق هم بر این فلز گرانبها فشار وارد کرد. در این میان، قیمت نقره روند نزولی خود را ادامه داده و زیر سطح ۳۷ دلار تثبیت شد.