fxstreet
fxstreet
.

آیا ثبات دلار استرالیا پایدار می‌ماند؟ تأثیر تورم چین و تعرفه‌های ترامپ

مفاهیم کلیدیمفاهیم کلیدی
  • تورم سالانه چین فقط ۰.۱٪ افزایش یافت و بر ثبات دلار استرالیا تأثیر گذاشت.
  • رئیس بانک مرکزی استرالیا درباره تداوم ریسک‌های تورمی هشدار داد.
  • ترامپ وعده تعرفه‌های سنگین جدید بر مس، دارو و برخی کشورها را داد.

ثبات دلار استرالیا پس از انتشار داده‌های متضاد تورم چین

دلار استرالیا در حالی در برابر دلار آمریکا ثابت باقی مانده که میشل بولاک، رئیس بانک مرکزی استرالیا، هشدار داده خطرات تورمی همچنان پابرجاست. در ماه ژوئن، شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) در چین نسبت به سال گذشته ۰.۱٪ افزایش یافته و در مقیاس ماهانه ۰.۱٪ کاهش نشان داده است.

در این میان، رئیس‌جمهور ترامپ نیز احتمال اعلام تعرفه ۵۰٪ روی واردات مس و تعرفه ۲۰۰٪ روی واردات دارو را مطرح کرده است.

اثر داده‌های تورم چین و سیاست‌های جدید بر دلار استرالیا

جفت‌ارز AUD/USD پس از صعود بیش از ۰.۵۰٪ در جلسه قبلی، امروز تقریبا بدون تغییر معامله شد؛ این واکنش پس از انتشار شاخص قیمت مصرف‌کننده چین – که شریک تجاری نزدیک استرالیاست – رخ داده است. شاخص سالانه تورم چین در ماه ژوئن پس از کاهشِ ۰.۱٪ در ماه مه، ۰.۱٪ افزایش نشان داد که بالاتر از انتظار بازار (۰٪) بود. با این حال، تورم ماهانه ۰.۱٪ کاهش داشت که نسبت به انتظار بازار (۰٪) ضعیف‌تر بود.

همچنین شاخص قیمت تولیدکننده چین (PPI) در ماه ژوئن نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳.۶٪ کاهش داشت که بدتر از انتظار بازار (۳.۲٪) بود.

اظهارات مقامات بانک مرکزی استرالیا و تحلیل فنی بازار

دلار استرالیا در واکنش به سخنان رئیس بانک مرکزی این کشور قوی‌تر شد؛ خانم بولاک اعلام کرد به علت هزینه‌های بالای نیروی کار و بهره‌وری پایین، فشارهای تورمی می‌تواند بالاتر از پیش‌بینی‌ها بماند. وی تأکید کرد اثر کامل کاهش نرخ‌های قبلی هنوز در اقتصاد ظاهر نشده و در جلسه آینده، داده‌های جدید مورد بررسی قرار خواهد گرفت. نرخ بهره رسمی (OCR) در استرالیا بدون تغییر و برخلاف انتظارات بازار که منتظر کاهش ۰.۲۵ درصدی بودند، روی ۳.۸۵٪ باقی ماند.

معاون بانک مرکزی نیز گفته شرایط اقتصادی جهان با عدم قطعیت زیادی روبه‌روست و تعرفه‌ها تأثیری جدی بر رشد اقتصاد جهانی خواهند گذاشت.

آخرین تحولات تعرفه‌ای آمریکا و تأثیر بر بازارهای جهانی

رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، از تعرفه‌های جدید ۵۰٪ بر واردات مس و ۲۰۰٪ بر واردات دارو خبر داده و علاوه بر آن، در صورت همسویی کشورهایی با سیاست‌های ضدآمریکایی بریکس، ۱۰٪ تعرفه اضافی وضع خواهد شد. همچنین اجرای بخشی از تعرفه‌های جدید تا اول آگوست به تعویق افتاده است. ترامپ به کشورهای ژاپن، کره جنوبی، مالزی، قزاقستان، تونس، آفریقای جنوبی، لائوس، میانمار و دیگر کشورهای آسیایی نیز تعرفه‌های جدیدی بین ۲۵ تا ۴۰٪ اعمال کرده است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که چین بخشی از صادراتش را از طریق آسیای جنوب شرقی بازصادرات می‌کند تا تعرفه‌های آمریکا را دور بزند. صادرات مستقیم چین به آمریکا در ماه مه ۴۳٪ کاهش اما کل صادرات چین ۴.۸٪ افزایش داشته است. صادرات به جنوب شرق آسیا ۱۵٪ و به اتحادیه اروپا ۱۲٪ رشد داشته‌اند. در همین راستا توافق تجاری آمریکا و ویتنام شامل تعرفه ۴۰٪ بر کالاهای ترانزیتی شده است تا این رویه دشوارتر گردد.

بانک مرکزی چین اعلام کرد درهای بازار سرمایه‌اش را بازتر می‌کند تا سرمایه‌گذاران چینی بیشتری بتوانند در اوراق قرضه خارجی سرمایه‌گذاری کنند و برنامه «Bond Connect» را گسترش می‌دهد.

دورنمای دلار استرالیا و تحلیل تکنیکال

دلار استرالیا در حوالی ۰.۶۵۳۰ معامله می‌شود و بررسی‌های فنی همچنان دیدگاه مثبت را تقویت می‌کند. شاخص RSI روزانه اندکی بالاتر از ۵۰ است که تمایل صعودی را نشان می‌دهد، هرچند قیمت زیر میانگین متحرک نمایی (EMA) ۹ روزه باقی مانده است. مقاومت اصلی روی عدد ۰.۶۵۳۵ و هدف بعدی سقف ۸ ماهه ۰.۶۵۹۰ خواهد بود. در صورت عبور، قیمت می‌تواند به سقف کانال صعودی تا محدوده ۰.۶۶۸۰ نزدیک شود. حمایت اولیه ۰.۶۵۱۰ و حمایت بعدی EMA پنجاه روزه در ۰.۶۴۷۵ قرار دارد و سقوط به پایین‌تر می‌تواند زمینه تست کف دو ماه گذشته در ۰.۶۳۷۲ را فراهم کند.

لینک خبر
ترجمه شده توسط محمد ناظوری
هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.