
آیا تورم جدید در کانادا و آمریکا مانع کاهش نرخ بهره خواهد شد؟
- دادههای تورم کانادا و آمریکا از رشد قیمتها خبر میدهند.
- تورم هسته بالا، قطعیت کاهش نرخ بهره در کانادا را کاهش داد.
- تورم بالاتر از انتظار آمریکا، امید به کاهش نرخ بهره را کمرنگ کرد.
دلار کانادا پس از انتشار دادههای تورم کانادا و آمریکا تقویت شد
دلار کانادا در برابر دلار آمریکا پس از انتشار دادههای شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) ماه ژوئن کمی تقویت شد. مطابق انتظارات بازار، نرخ تورم سالانه کانادا به ۱.۹ درصد رسید که از ۱.۷ درصد در ماه مه بیشتر است. این افزایش به دلیل کاهش کمتر قیمت بنزین و افزایش قیمت کالاهای بادوام مانند خودروها و مبلمان خانگی بوده است.
در همین حال، دادههای CPI آمریکا شگفتی آفرید و نشان داد که نرخ تورم سرتیتر ماهانه ۰.۳ درصد و سالانه به ۲.۷ درصد رسیده است. این رشد بالاتر از انتظار بازار بود و دلیل آن نیز افزایش قیمتها در بخش انرژی، حملونقل و کالاهای متاثر از تعرفههای اخیر عنوان شد.
در زمان نگارش این خبر، جفت ارز USD/CAD در محدوده ۱.۳۶۷۵ معامله میشود و همچنان در بازه محدود معاملاتی هفته اخیر نوسان دارد. قیمت این جفت ارز عمدتاً بین حمایت ۱.۳۶۵۰ و مقاومت ۱.۳۷۰۰ باقی مانده است.
طبق گزارش اداره آمار کانادا، نرخ تورم سالانه (CPI) در ماه ژوئن به ۱.۹ درصد رسید که از رقم ۱.۷ درصد ماه مه بالاتر بود و انتظارات بازار را برآورده کرد. افزایش تورم عمدتاً ناشی از افت کمتر قیمت بنزین و رشد قیمت کالاهای بادوام بود. تورم هسته (Core CPI) که قیمت مواد غذایی و انرژی را حذف میکند نیز به ۲.۷ درصد رسید که از ۲.۵ درصد در مه بالاتر بود و نشانگر اوجگیری فشارهای تورمی در سطوح پایه است.
افزایش تورم هسته باعث شده که بانک مرکزی کانادا (BoC) در جلسه آینده خود در تاریخ ۳۰ جولای با احتیاط بیشتری عمل کند و تصمیم به کاهش نرخ بهره کمتر قطعی به نظر برسد. هرچند تورم کلی به هدف نزدیک است، اما رشد تورم هسته ممکن است مسئولین را به مکث در تغییر سیاست تشویق کند.
در سوی دیگر، گزارش CPI آمریکا افزایش قابل توجهتری را نشان داد، به طوری که نرخ تورم ماهانه به ۰.۳ درصد رسیده که بلندترین رکورد پنج ماه اخیر است و نرخ سالانه نیز به ۲.۷ درصد افزایش یافته است. تورم هسته نیز با رشد ماهانه ۰.۲ درصد، نرخ سالانهاش به ۲.۹ درصد رسیده است. این شواهد بیانگر انتقال تدریجی فشارهای ناشی از تعرفهها به مصرفکنندگان آمریکایی است.
انتشار دادههای غیرمنتظره تورم آمریکا باعث شده انتظارات بازار برای کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در آینده نزدیک کاهش یابد. معاملهگران اکنون شانس کمتری برای تغییر سیاست در کوتاه مدت متصور هستند.
در ادامه، بازار به سخنرانی چند مقام فدرال رزرو آمریکا از جمله مایکل بار و میشل بومن و همچنین رئیس فدرال رزرو ریچموند، تام بارکین، توجه خواهد داشت. با نزدیک شدن به جلسه FOMC، هرگونه تغییر لحن این مقامات میتواند بر انتظارات نرخ بهره و در نتیجه جهتگیری کوتاهمدت دلار آمریکا تاثیر بگذارد.