
دلار آمریکا با تورم تعرفهای صدرنشین شد؛ آینده روپیه هند چیست؟
- تقویت دلار آمریکا قیمت USD/INR را افزایش داد؛ تورم ناشی از تعرفهها ادامه دارد.
- نگرانیها درباره توافق تجاری هند-آمریکا فشار مضاعفی به روپیه هند وارد کرده است.
- تهدید ترامپ به اعمال تعرفه دارویی بر صادرات هند بر بازارها و شرکتهای هندی تاثیر گذاشته است.
افزایش نرخ دلار به روپیه هند در پی تورم ناشی از تعرفهها
روپیه هند (INR) روز چهارشنبه در برابر دلار آمریکا (USD) با ضعف آغاز به کار کرد. این جفتارز تحت تأثیر تقویت ادامهدار دلار قرار گرفت، چرا که معاملهگران پس از انتشار گزارش شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) ایالات متحده برای ماه ژوئن، انتظار کمتری برای سیاستهای انبساطی فدرال رزرو دارند. این گزارش نشان داد که تعرفههایی که رئیسجمهور ترامپ اعلام کرده، کمکم در قیمتها نمود پیدا میکنند.
شاخص دلار آمریکا (DXY)، که ارزش دلار را نسبت به شش ارز مهم جهان اندازهگیری میکند، در نزدیکی بالاترین سطح سه هفته اخیر خود یعنی ۹۸٫۶۰ معامله میشود. گزارش مذکور نشان داد که تورم کلی مطابق پیشبینیها هم در ماهانه و هم سالانه شتاب گرفته است، در حالی که ارقام اصلی کمی از انتظارات کمتر بود، اما نسبت به ماه مه بهبود یافتهاند. همچنین قیمت کالاهای وارداتی مانند لوازم منزل، تفریحی و پوشاک به شدت افزایش یافته است، چراکه واردکنندگان آمریکایی اثر تعرفههای بالاتر را به مصرفکننده منتقل کردهاند. این موضوع باعث شد معاملهگران نگاه خود به سیاست پولی فدرال رزرو را بازبینی کنند.
بر اساس ابزار CME FedWatch، احتمال کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در نشست سپتامبر به ۵۵٫۵٪ رسیده، در حالیکه این رقم یک هفته پیش ۶۴٫۷٪ بود. کارشناسان نیز هشدار دادهاند که تأثیر کامل تعرفههای ترامپ هنوز کاملاً در قیمتها ظاهر نشده است، چرا که واردکنندگان پیش از اعمال «تعرفههای متقابل» در «روز آزادی» ماه آوریل موجودیهای خود را افزایش دادند. همچنین برخی تعرفهها که بر ۲۲ کشور اعمال یا توافق تجاری با برخی کشورها بسته شد، هنوز تأثیر خود را کاملاً نشان نداده است. ابهام در این زمینه باعث میشود فدرال رزرو نرخ بهره را برای مدت بیشتری ثابت نگه دارد.
رایان سوئیت، اقتصاددان ارشد آمریکا در آکسفورد اکونومیکس به رویترز گفت: «اگر تعرفههای تازهای که برای اول آگوست مطرح شدهاند اجرا شوند، چند ماه طول میکشد تا افزایش بیشتر تورم در قیمت کالاها مشاهده شود و تا زمانی که بازار کار دستخوش تغییر ناگهانی نشود، فدرال رزرو واکنشی نشان نخواهد داد.»
از سوی دیگر، روپیه هند در روز چهارشنبه نسبت به ارزهای منطقهای عملکرد ضعیفتری داشت، چرا که نگرانی در مورد توافق تجاری آمریکا و هند و امکان رقابت سنگین با شرکتهای خارجی وجود دارد. رئیسجمهور ترامپ روز سهشنبه اعلام کرد خوشبین است که پس از توافق تجاری با اندونزی، به زودی توافق با هند نیز شکل بگیرد. وی افزود این توافق به شرکتهای آمریکایی اجازه میدهد به بازار هند دسترسی پیدا کنند که این امر به ضرر شرکتهای هندی خواهد بود؛ چرا که آمریکا از لحاظ سرمایه و فناوری برتری نسبت به هند دارد. این موضوع میتواند فضای کسبوکار را تضعیف کند، بازارهای سهام را متاثر کرده و باعث کاهش سرمایهگذاری خارجی شود.
با این حال، وزیر بازرگانی هند، پیوش گویال، روز سهشنبه اطمینان داد که هر دو کشور در تلاش برای رسیدن به توافقی «برد-برد» هستند. وی افزود که تیم مذاکرهکننده هند به رهبری راجش آگراوال روز چهارشنبه دور جدیدی از مذاکرات تجاری را دنبال خواهد کرد.
فشار دیگر بر روپیه ناشی از تهدید ترامپ به اعمال تعرفه بر محصولات دارویی هند تا پایان ماه است. ترامپ سهشنبه تاکید کرد که در ابتدا تعرفههای پایینتری اعمال میکند تا تولیدکنندگان دارویی داخلی آمریکا فرصت افزایش ظرفیت پیدا کنند. از آنجا که هند صادرکننده عمده دارو به آمریکا است، این سناریو تاثیر قابل توجهی بر شرکتهای داروسازی هند خواهد داشت.
در همین حال، شاخصهای بورس هند با احتیاط باز شدند، چراکه فصل گزارشدهی درآمدهای سهماهه اول (Q1) آغاز شده است. شاخص Nifty50 با ۰٫۱۷٪ کاهش در نزدیکی ۲۵٬۱۵۰ و Sensex30 نیز کمی پایینتر از ۸۲٬۵۰۰ معامله میشود. جفت ارز USD/INR روز چهارشنبه پس از اصلاحی کوتاه تا نزدیکی ۸۵٫۱۵، بار دیگر به بالاترین سطح سه هفته اخیر خود یعنی ۸۶٫۱۵ بازگشت. روند کوتاهمدت این جفتارز همچنان صعودی است، زیرا بالاتر از میانگین متحرک نمایی ۲۰ روزه یعنی ۸۶٫۰۰ قرار دارد. شاخص قدرت نسبی (RSI) ۱۴ روزه نیز در محدوده ۴۰ تا ۶۰ در نوسان است و نشان میدهد که دارایی فعلاً فاقد مومنتوم قوی است. سطح حمایتی کلیدی بر کف ۲۷ مه یعنی ۸۵٫۱۰ قرار دارد و در سمت صعودی، کف ۲۴ ژوئن به عنوان مانع مهم بعدی در ۸۶٫۴۲ محسوب میشود.