fxstreet
fxstreet
.

سقوط دلار استرالیا زیر سایه تعرفه‌های ترامپ و PMI چین

key-pointمفاهیم کلیدی
  • - کاهش ارزش دلار استرالیا به دلیل تعرفه‌های ترامپ و شاخص PMI چین - کاهش فروش خرده‌فروشی استرالیا و احتمال کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی - پیش‌بینی کاهش نرخ بهره توسط بانک‌های بزرگ استرالیا

افت دلار استرالیا به دلیل تعرفه‌های ترامپ و PMI چین

دلار استرالیا (AUD) برای ششمین جلسه متوالی در برابر دلار آمریکا (USD) کاهش می‌یابد. جفت ارز AUD/USD بیش از ۱٪ کاهش یافته است که این امر به دلیل احساسات منفی بازار پس از تصمیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، برای اعمال تعرفه‌های واردات بر چین، یکی از شرکای تجاری کلیدی استرالیا، رخ داده است.

در روز شنبه، ایالات متحده اعلام کرد که قصد دارد تعرفه‌های ۲۵٪ بر کالاهای کانادایی و مکزیکی اعمال کند، در حالی که صادرات چین با تعرفه ۱۰٪ مواجه خواهد شد. این تعرفه‌ها که قرار است از روز سه‌شنبه اعمال شوند، تا زمانی که بحران مصرف بیش از حد فنتانیل "حل نشود" باقی خواهند ماند. در پاسخ، کانادا، مکزیک و چین وعده داده‌اند که به این محدودیت‌های تجاری گسترده پاسخ دهند. وزارت امور خارجه چین هشدار داد که این تعرفه‌ها به طور اجتناب‌ناپذیری بر همکاری‌های آینده در زمینه کنترل مواد مخدر تأثیر خواهند گذاشت.

کاهش فروش خرده‌فروشی استرالیا

در همین حال، فروش خرده‌فروشی استرالیا در دسامبر ۲۰۲۴ به صورت ماهانه ۰.۱٪ کاهش یافت که اولین کاهش در نه ماه گذشته است. اگرچه این کاهش کمتر از انقباض پیش‌بینی‌شده ۰.۷٪ بود، اما نشان‌دهنده ضعف هزینه‌های مصرف‌کننده است و گمانه‌زنی‌ها را افزایش می‌دهد که بانک مرکزی استرالیا (RBA) ممکن است در فوریه به کاهش نرخ بهره فکر کند.

کاهش PMI تولیدی چین

شاخص مدیران خرید تولیدی کایکسین چین (PMI) در ژانویه به ۵۰.۱ کاهش یافت که کمتر از ۵۰.۵ در دسامبر بود. این عدد کمتر از انتظارات بازار بود که پیش‌بینی می‌کردند در سطح ۵۰.۵ باقی بماند.

رشد شاخص دلار آمریکا

شاخص دلار آمریکا (DXY) که ارزش دلار آمریکا را در برابر شش ارز اصلی اندازه‌گیری می‌کند، برای پنجمین روز متوالی افزایش می‌یابد و در زمان نگارش این خبر بالای ۱۰۹.۵۰ معامله می‌شود. شاخص مدیران خرید تولیدی ISM برای ژانویه در اواخر روز دوشنبه مورد توجه قرار خواهد گرفت.

شاخص قیمت هزینه‌های مصرف شخصی (PCE) ایالات متحده، که معیار ترجیحی فدرال رزرو برای سنجش تورم است، در دسامبر به صورت ماهانه ۰.۳٪ افزایش یافت که بیشتر از ۰.۱٪ در نوامبر بود. به صورت سالانه، تورم PCE به ۲.۶٪ از ۲.۴٪ قبلی تسریع شد، در حالی که PCE هسته که غذا و انرژی را مستثنی می‌کند، برای سومین ماه متوالی در ۲.۸٪ سالانه ثابت ماند.

وزارت بازرگانی گزارش داد که تولید ناخالص داخلی سالانه (سه‌ماهه چهارم) به ۲.۳٪ از ۳.۱٪ کاهش یافت و انتظارات ۲.۶٪ را برآورده نکرد. علاوه بر این، ادعاهای اولیه بیکاری برای هفته منتهی به ۲۴ ژانویه به ۲۰۷ هزار رسید که کمتر از پیش‌بینی‌های ۲۲۰ هزار بود اما نسبت به هفته قبل که ۲۲۳ هزار بود بهبود یافته است.

جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، در کنفرانس مطبوعاتی پس از جلسه تأکید کرد که بانک مرکزی باید "پیشرفت واقعی در تورم یا برخی ضعف‌ها در بازار کار" را ببیند قبل از اینکه هرگونه تغییرات بیشتر در سیاست پولی را در نظر بگیرد.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری ایالات متحده، یک سال پیش به شرکای Key Square Capital Management هشدار داده بود که "تعرفه‌ها تورم‌زا هستند و دلار آمریکا را تقویت می‌کنند - که به سختی نقطه شروع خوبی برای احیای صنعتی ایالات متحده است". با این حال، به گزارش فایننشال تایمز (FT)، بسنت هفته گذشته از تعرفه‌های جهانی جدید بر واردات ایالات متحده حمایت کرد و پیشنهاد کرد که نرخ اولیه ۲.۵٪ به تدریج افزایش یابد.

ترامپ تهدید خود را در X (توئیتر سابق) اعلام کرد که اگر کشورهای بریکس (BRICS) بخواهند یک ارز جایگزین برای به چالش کشیدن دلار آمریکا در تجارت بین‌المللی معرفی کنند، ۱۰۰٪ تعرفه بر آنها اعمال خواهد کرد.

پیش‌بینی کاهش نرخ بهره در استرالیا

فروش خرده‌فروشی استرالیا در دسامبر ۲۰۲۴ نسبت به سال قبل ۴.۶٪ افزایش یافت. به صورت فصلی تعدیل‌شده، فروش در سه‌ماهه دسامبر ۱.۰٪ به صورت فصلی افزایش یافت.

ANZ، CBA، Westpac و اکنون بانک ملی استرالیا (NAB) همگی انتظار دارند که بانک مرکزی استرالیا (RBA) در فوریه نرخ بهره را ۲۵ واحد پایه کاهش دهد. پیش از این، NAB پیش‌بینی کرده بود که کاهش نرخ در ماه مه انجام شود اما اکنون پیش‌بینی خود را به جلسه فوریه RBA منتقل کرده است.

بانک مرکزی استرالیا در بولتن ژانویه ۲۰۲۵ خود، تجزیه و تحلیل دقیقی از چگونگی تأثیر تغییرات سیاست پولی بر نرخ‌های بهره در اقتصاد و چگونگی تأثیر نوسانات نرخ‌های بهره بر فعالیت اقتصادی و تورم ارائه کرد.

AUD/USD در روز دوشنبه در حدود ۰.۶۱۳۰ نوسان می‌کند و زیر الگوی کانال نزولی در نمودار روزانه معامله می‌شود که نشان‌دهنده تقویت تمایلات نزولی است. شاخص قدرت نسبی ۱۴ روزه (RSI) نزدیک به سطح ۳۰ کاهش یافته است که نشان‌دهنده تداوم حرکت نزولی است. در جهت نزولی، جفت ارز AUD/USD می‌تواند سطح حمایت روانی ۰.۶۱۳۱ را که آخرین بار در آوریل ۲۰۲۰ دیده شده بود، آزمایش کند. در صورت تلاش برای بازگشت، ممکن است به کانال نزولی بازگردد و هدف مرز بالایی را که با میانگین متحرک نمایی ۹ روزه (EMA) در ۰.۶۲۱۷ همسو است، دنبال کند.

لینک خبرVector.svg
ترجمه شده توسط تیم فیدبین