
افزایش شاخص دلار؛ کاهش ۰.۱۵ درصدی یورو در برابر ارزهای اصلی
- افزایش 0.14 درصدی شاخص دلار به 108.24
افزایش جزئی دلار با تعیین جهت بازار توسط دیدگاه نرخهای فدرال رزرو
نیویورک (رویترز) - دلار در معاملات کمحجم روز سهشنبه به دلیل مسیر کندتر کاهش نرخهای بهره توسط فدرال رزرو نسبت به سایر بانکهای مرکزی جهان، کمی افزایش یافت.
دلار از پایان سپتامبر بیش از ۷ درصد افزایش یافته است که بخشی از آن به دلیل انتظار برای رشد سریعتر اقتصاد آمریکا تحت سیاستهای دونالد ترامپ رئیسجمهور منتخب است، در حالی که تورم بالا، انتظارات از کاهش تهاجمی نرخهای بهره را کاهش داده است.
این انتظارات برای آمریکا در تضاد با پیشبینیهای رشد و دیدگاههای نرخ بهره برای سایر اقتصادها و بانکهای مرکزی جهان است که منجر به افزایش تفاوتهای نرخ بهره شده است.
فدرال رزرو هفته گذشته مسیر کاهش نرخها را کندتر از آنچه بازار انتظار داشت پیشبینی کرد که باعث افزایش بازدهی اوراق قرضه خزانهداری آمریکا شد و بازدهی اوراق ۱۰ ساله در روز سهشنبه به بالاترین سطح در ۷ ماه گذشته یعنی ۴.۶۲۹ درصد رسید.
جوزف تراویسانی، تحلیلگر ارشد در FX Street نیویورک، گفت: «بازارها با انتخابات یک هدیه کریسمس دریافت کردهاند و انتظار چیزهای مثبتی دارند. قطعاً این موضوع برای دلار صادق است زیرا شاهد کاهش انتظارات برای کاهش بیشتر نرخها بودهایم و همانطور که همه میدانیم، مهمترین عامل برای بازارهای ارز، ساختار نرخ بین بانکهای مرکزی است.»
شاخص دلار که ارزش آن را در برابر سبدی از ارزها اندازهگیری میکند، ۰.۱۴ درصد افزایش یافت و به ۱۰۸.۲۴ رسید و یورو با ۰.۱۵ درصد کاهش به ۱.۰۳۸۹ دلار رسید. این شاخص در مسیر پنجمین افزایش خود در شش جلسه گذشته قرار دارد.
حجم معاملات تا پایان هفته آینده احتمالاً کم خواهد بود زیرا سال به پایان میرسد و تقویم اقتصادی بسیار سبک است و تحلیلگران انتظار دارند نرخها تا گزارش اشتغال آمریکا در ۱۰ ژانویه عامل اصلی بازار ارز باشند.
پوند انگلیس با ۰.۰۶ درصد کاهش به ۱.۲۵۲۷ دلار رسید. در برابر ین، دلار ۰.۱ درصد تقویت شد و به ۱۵۷.۳۴ رسید زیرا ین در نزدیکی سطوحی قرار دارد که اخیراً مقامات ژاپنی را وادار به مداخله برای حمایت از آن کرده است.
صورتجلسه نشست هفته گذشته بانک مرکزی ژاپن نشان داد که سیاستگذاران در اکتبر توافق کردند که در صورت حرکت اقتصاد مطابق با پیشبینی آنها به افزایش نرخها ادامه دهند اما برخی بر لزوم احتیاط به دلیل عدم قطعیت در مورد سیاست اقتصادی آمریکا تأکید کردند.
بازگشت ترامپ به کاخ سفید عدم قطعیتهایی را در مورد اینکه سیاستهای مورد انتظار او در زمینه تعرفهها، کاهش مالیاتها و محدودیتهای مهاجرتی چگونه بر سیاست تأثیر میگذارد، به همراه داشته است.
لینک خبر