ارزهای دیجیتال با پشتوانه |سرمایهگذاری در طلا با خرید ارز دیجیتال!
بر اساس تعریف سنتی پول، پشت هر واحد پول یک مقدار مشخصی از طلا یا فلزات گرانبها وجود دارد. خب حالا سوال پیش میآید که پشتوانه ارزهای دیجیتال که تحت نظر هیچ بانک و دولتی نیستند، چیست؟ پیش از پاسخ به این سوال ابتدا نگاهی به پیشینه پول تا پیدایش ارزهای دیجیتال میاندازیم.
پیشینه پول
حدود هشت هزار سال پیش بشر جهت رفع نیاز خود از اشیاء کمیابی مثل دانهی برخی میوهها به عنوان پول استفاده میکرد. مبادله کالا با کالا سالها ادامه داشت. در واقع تا دو هزار و پانصد سال پیش هنوز کالاهای مورد نیاز خود را با داد و ستد کالا بدست میآورد. تا زمانی که فلزات کشف شدند. در نهایت برای نخستین بار امپراطور لیدی دو فلز طلا و نقره را ترکیب کرده و سکه ضرب نمود.
پس از ضرب سکه در لیدی، تحولی شگفت در اقتصاد آن و مناطق تحت حکومتش رخ داد. توسعه ارتباط بینالمللی، تاجران و بازرگانان را با مشکلاتی مواجه ساخت. حمل فلزات در حجمهای زیاد بسیار دشوار بود. مشکل دیگر بحث تامین امنیت و حفاظت از مسکوکات در مقابل راهزنان بود. جهت برطرف نمودن این مشکلات، در شهرهای بزرگ مراکزی ایجاد شدند تا دارایی و مسکوکات افراد را نگه داشته و در ازای آن رسید بدهند.
از آن پس تاجران برای خرید کالاهای مورد نظر خود ناچار به حمل سکههای خود نبودند. کافی بود فلزات گرانبهای خود را به آن مراکز تحویل داده و رسید دریافت کنند. فروشندگان نیز با دیدن آن رسید مطمئن میشدند که فرد داراییای را پشتوانهی آن برگه دارد. این مقدمهی صدور ارزهای گوناگون و شکلگیری شبکه بانکی بود.
هر اسکناس نماینده مقدار مشخصی طلا بود که در خزانه وجود داشت؛ بنابراین اسکناسها پشتوانهای با ارزش، مثل طلا داشتند. در طول تاریخ همواره اشیاء قیمتی مانند طلا، وسیلهای برای ذخیره ، تبدیل و تعیین ارزش محسوب میشدند.
پشتوانه ارزهای دیجیتال چیست؟
اکثر ارزهای دیجیتال از پشتوانهای مثل طلا یا سایر فلزات قیمتی برخوردار نیستند. مثل دلار که حدود پنجاه سال است، بی پشتوانه چاپ میشود. در واقع طلای موجود در خزانه، بسیار کمتر از دلار در گردش است. دلیل ماندگاری دلار تا به امروز فقط اعتماد عمومی میباشد.
امروزه مردم نسبت به دولتها و بانکهای مرکزی بیاعتماد شدهاند. همان طور که میدانید، ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز بوده و هیچ دولت و نهادی بر آنها مسلط نیست. همین موضوع باعث جذابیت آن در بین مردم شده است. ویژگیهای متمایز و جذاب دیگر ارزهای دیجیتال شفافیت، محدودیت و غیرقابل چاپ بودن میباشد. همین ویژگیها اعتماد مردم را به رمز ارزها جلب نموده است.
دولتها و بانکهای مرکزی با چاپ اسکناس، موجب افزایش نقدینگی و تورم شده و همین امر ارز دیجیتال را در بین مردم مقبولتر میکند. میتوان گفت پشتوانه رمز ارزها همین ویژگیهای آنها است. مردم پولی را که انحصاراً در اختیار و در دسترس خودشان باشد میپسندند. در نتیجه: مبنای ارزهای دیجیتال نیز مثل دلار، بیشتر بر پایهی اقبال و اعتماد عمومی است. میتوان گفت، پشتوانه ارزهای دیجیتال ، امنیت موجود در شبکه آنها است.
ویژگی مشترک ارزها
هر نوع پول یا ارز باید چند ویژگی داشته باشد:
- واقعی بودن آن برای مردم قابل اثبات باشد. در پولهای فیات(اسکناسهای بی پشتوانه مثل دلار) به وسیله نخ اسکناس و طراحی مخصوص آنها واقعی بودن یا نبودنشان را مشخص میکنند. در مورد ارزهای دیجیتال شبکه غیرمتمرکز آنها این ویژگی را ایجاد میکند. اینگونه که ارزهای دیجیتال نیاز به تایید هیچ دولتی ندارد و تمام امنیت این شبکه به وسیله خود مردم تامین میگردد.
- هویت صاحب واقعی پول باید تایید شود. فردی که پول را در دست دارد باید از طریقی مطمئن شود، مالک واقعی آن خود او است. در شبکه بانکداری اینترنتی به منظور تایید مالکیت صاحب پول، رمز کارت، رمز دوم، رمز پویا و... ایجاد شدهاند. در شبکه ارزهای دیجیتال، صاحب رمز ارز، کلید خصوصی دارد.
- تراکنشها و معاملاتی که به وسیله آن ارز انجام میشوند باید امن باشند. در شبکه بانکداری اینترنتی این امنیت از طریق رمزگذاری دادهها و فایروالها تامین میگردد. در شبکه ارزهای دیجیتال تراکنشها از طریق رمزنگاری و به شکل غیرمتمرکز تایید میشوند. امنیت آن نیز به واسطه اکثریت اعضای شبکه تامین میگردد.
*فایروال چیست؟ فایروال یا دیوار آتش، سیستمی برای محافظت از شبکه شخصی شما در مقابل نفوذ مهاجمین است.
ارزهای دیجیتال با پشتوانه
خب تا به اینجا درباره ارزهای دیجیتال بی پشتوانه مثل بیت کوین صحت کردیم. برخی ارزهای دیجیتال نیز وجود دارند که به پشتوانهی دلار، طلا یا سایر داراییها، در گردش هستند. ارزهای دیجیتال با پشتوانه اصطلاحاً ارز دیجیتال با ثبات (یا استیبل کوین-Stablecoin) نامیده میشوند. تتر(Tether) از جمله استیبل کوینهایی است که به پشتوانه دلار تولید میشود. به علاوه، برخی استیبل کوینها نیز به پشتوانه طلا تولید میشوند. به این صورت که به اندازه توکنهای طلایی که ایجاد میشود، در مراکز امانتداری، طلا ذخیره میکنند.
ارزهای دیجیتال با پشتوانه طلا(Digital gold currency)
همان طور که گفته شد، برخی ارزهای دیجیتال ، توکنهایی با پشتوانه طلا تولید میکنند. مزیت عمده این ارزها در این است که بدون نیاز به نگهداری فیزیکی طلا، میتوان روی این فلز گرانبها سرمایهگذاری کرد. از این طریق مشکلات نگهداری طلا نیز برطرف میشود. توکنها (با پشتوانه طلا) در کیف پولها یا والتها دیجیتال ذخیره میشوند. به این صورت طلایی که خریدید به راحتی قابل انتقال خواهد بود!
در ادامه 3تا از بهترین توکنها یا ارزهای دیجیتال با پشتوانه طلا را معرفی خواهیم کرد.
1- تترگلد(Tether Gold)
تتر که یکی از بزرگترین مراجع صدور استیبل کوینها با پشتوانه دلار میباشد، یک توکن ارز دیجیتال با پشتوانه طلا عرضه کرده است. نام این توکن، تتر گلد بوده و واحد اختصاری آن XAUT میباشد. هر تتر گلد به پشتوانه یک اونس تروا طلای خالص (از یک شمش طلای گود دلیوری لندن) تولید میشود.
طلاهای پشتوانه تتر گلد در یک خزانه سوئیسی به امانت گذاشته شده است. صاحبان این توکن میتوانند، شماره سریال شمش طلای مختص به توکن خود را در وبسایت رسمی تتر مشاهده کنند. سرمایهگذاران تتر گلد میتوانند طلای خود را دریافت کنند؛ حتی امکان معاوضه آن با پول نقد نیز وجود دارد. انتقال تترگلد در شبکه بلاکچین اتریوم و ترون صورت میگیرد؛ به همین دلیل توکن XAUT قابل نصب بر کیف پول اتریوم و ترون میباشد.
2- پکس گلد(PAX Gold)
شرکت پکسوس، واقع در نیویورک آمریکا، توکنهای پکس گلد را تولید میکند. هر پکس گلد به پشتوانه یک اونس تروا طلای خالص (از یک شمش طلای 400 اونسی گود دلیوری لندن) تولید میشود. طلاهای پشتوانهی این توکن ارز دیجیتال ، در خزانه شرکت برینکز، به امانت گذاشته شده است. این طلاها در اختیار شرکت پکسوس میباشد؛ اما مالک آنها دارندگان پکس گلد، هستند.
پکس گلد در شبکه بلاک چین اتریوم منتشر شده و جهت حفظ و نگهداری آن میتوان از کیف پولهای اتریوم استفاده کرد. پکس گلد نیز مانند توکن تتر گلد، قابلیت تعویض با طلای واقعی را دارد. پکس گلد قابل معامله با 4 ارز فیات مثل: فرانک، پوند، یورو و دلار میباشد؛ همچنین در ازای بیت کوین و تتر وابسته به دلار معامله میشود.
3- دیجیکس گلد(DGX)
شرکت دیجیکس گلوبال در سنگاپور، توکنهای دیجیکس گلد را تولید میکند. هر یک از این توکن ارزهای دیجیتال ، به پشتوانه یک گرم طلا صادر میشود. طلاهای پشتوانه دیجیکس گلد، به خرانههایی در کانادا و سنگاپور سپرده میشود. این خزانهها توسط اتحادیه شمش طلا بیمه شدهاند. دیجیکس گلد نیز قابل معاوضه با شمش طلا میباشد. طراح توکن دیجیکس گلد دسترسی افراد به طلا، به صورت دیجیتالی را ایجاد نموده است. در ازای معاوضه هرکدام از این توکنها با طلای فیزیکی، 1% کارمزد دریافت میشود.
ارز دیجیتال ایرانی با پشتوانه طلا
یک ارز دیجیتال با پشتوانه طلا توسط شرکت ققنوس و با همکاری 4 بانک پارسیان، پاسارگاد، ملی و ملت معرفی شد. این توکن با پشتوانه طلای ایرانی، پیمان نام دارد. دو کیلوگرم طلا به جهت پشتیبانی از پیمان تهیه شده و معادل با آن ارز دیجیتال عرضه خواهد شد.
مدیرعامل ققنوس، هدف این طرح را توکنیزاسیون کردن داراییهای ملکی است. توکنیزاسیون یا توکنایز به معنای تبدیل داراییهای مختلف به دارایی دیجیتال میباشد. ققنوس فعلا به دنبال توکنایز نمودن اموال مازاد بانکها و در قدم بعدی سایر داراییها را در دستور کار خود قرار داده است.
با تبدیل داراییها به دارایی دیجیتال، نقل و انتقالات سرمایهای با سرعت انجام خواهد شد. در این میان اقتصاددانان نگران نقد شدن داراییها منجمد هستند که موجب تورم میشود. در صورتی که این داراییها پس از نقد شدن به چرخه تولید وارد شوند، دیگر نگرانیای باقی نخواهد ماند.
برای مشاهده و مقایسه 10 بهترین صرافی ارز دیجیتال روی عبارت بهترین صرافی ارز دیجیتال ایرانی کلیک کنید
جمعبندی
در طول تاریخ، فلز گرانبهای طلا همواره یکی از انتخابهای سرمایهگذاران جهت سرمایهگذاری بوده است. نگهداری و محافظت از طلای فیزیکی مشکل اصلی این نوع سرمایهگذاری به شمار میرود. با ایجاد توکن ارزهای دیجیتال در واقع طلای واقعی دیجیتالی میشود. طلای شما به اندازه یک توکن شده و به آسانی قابل حمل و انتقال خواهد بود. هر زمان نیز که بخواهید می توتن آن را با طلای فیزیکی مبادله نمود.
ارزهای دیجیتال طراحیشده بر شبکه بلاکچین، کیف پولهای دیجیتال، طلا و داراییهای دیجیتال بزودی فراگیر خواهند شد. همان طور که امروز کارتهای بانکی تقریباً جای پول نقد را گرفتهاند. برای جا نماندن از این قافله باید شناخت خودمان را نسبت به آنها افزایش دهیم.
افرادی را دیدید که هنوز هم در شبکه بانکداری اینترنتی قادر به انجام امور بانکی خود نیستند؟ اگر امروز درک خود را نسبت به مسائل فوق بالا نبریم، آینده ما نیز اینگونه خواهد بود و از پس کارهای خود بر نخواهیم آمد.
دوستان، کلاهبرداریها، هک یا فیشینگ و عدم پایبندی به قراردادها در بازار ارزهای دیجیتال، توسط قوه قضاییه قابل پیگیری خواهد بود. سوالات خود را در قسمت دیدگاه، از نظارت بپرسید تا در اسرع وقت پاسخ دریافت کنید.