ارز دیجیتال ترون یا TRX چیست؟ {همه چیز که باید در مورد ترون بدانید}

بروزرسانی در23 آبان 1403
ترون یک شبکه بلاک چین و ارز دیجیتال است که هدف آن حذف واسطه‌ها از جمله گوگل و... می‌باشد. در نتیجه، افراد بدون واسطه دریافت و پرداخت‌های خود را انجام می‌دهند.

Tron Foundation، یک سازمان غیر انتفاعی (سازمانی که با هدف کسب سود اقتصادی تاسیس نشده است) که با نام Tron Foundation در سنگاپور وجود دارد و در سال 2017 اقدام به تاسیس ارز دیجیتال ترون نمود.
موسس و مدیرعامل این شرکت، یک کارآفرین چینی به نام جاستین سان (Justin Sun) می‌باشد. این شخص، بنیانگذار شرکت (PEIWO) نیز بوده است. دفتر اصلی این شرکت در پکن و سانفرانسیسکو و اعضای آن در سئول و توکیو مستقر می‌باشند.

بلاک چین ترون، مدعی شده است که ظرفیت انجام ۲۰۰۰ تراکنش در ثانیه با کارمزد صفر را دارا می‌باشد. در حالی که در بلاک چین بیت کوین و اتریوم این ظرفیت به ۷و ۱۵ تراکنش در ثانیه می‌رسد. در ماه می سال 2019، ترون توانست عملکرد ده ساله بیت کوین را در مدت ۳۱۹ روز انجام دهد. این کار باعث جابه‌جایی رکورد تعداد تراکنش‌های بیت کوین توسط ترون گردید.

معرفی ارز دیجیتال ترون

در حال حاضر، سه نوع از این ارز دیجیتال وجود دارد. نوع اول بر پایه بلاک‌ چین بیت‌کوین، نوع دوم بر پایه اتریوم و نوع سوم بر پایه ترون است. در این مقاله به توضیح ارز دیجیتال ترون می‌پردازیم. ترون، یک شبکه بلاک چینی و البته ارز دیجیتال است که این روزها در کشورهای مختلف و همچنین در بازار ارز دیجیتال به شهرت فراوانی دست یافته است. قیمت ارزان این ارز نسبت به سایر ارزها، سرعت بالا در تراکنش و کارمزد بسیار پایین، باعث جلب توجه بسیاری از سرمایه گذاران در این زمینه شده است.

ارز رسمی ترون، ترونیکس نام دارد که با عبارت (TRX) نمایش داده می‌شود. هدف این ارز دیجیتال، ایجاد یک شبکه اشتراک‌گذاری جهانی رایگان در زمینه سرگرمی می‌باشد. به عبارتی، این تکنولوژی سبب می‌شود سازمانهایی که به عنوان واسطه عمل می‌کنند (مانند: Facebook،Google ،YouTube و...) از میان برداشته شوند. این کار باعث می شود که سازندگان به صورت مستقیم با کاربران خود در ارتباط باشند و بدون واسطه، سود خود را دریافت کنند. TRX از لحاظ ارزش سرمایه در رتبه دهم بازار خود قرار دارد.

مزایا و معایب ارز دیجیتال ترون

ارز ترون همانند سایر ارزهای دیجیتال علاوه بر مزایای فراوان خود، معایبی نیز دارد. در اینجا به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:

تراکنش‌های ارزان

بسیاری از شبکه‌ها برای انجام تراکنش، نیازمند پرداخت هزینه می‌باشند. هزینه برای انجام تراکنش در ترون ۰/۰۰۰۰۰۵ سنت برای هر تراکنش است که عملاً صفر به حساب می‌آید.

امکان تراکنش با حجم بالا

این شبکه قادر است حدود ۱۰۰۰ تراکنش را در ثانیه انجام دهد. همچنین امکانی را فراهم کرده است که تراکنش‌ها در آن بدون محدودیت انجام شود.

پشتیبانی بالا

در حال حاضر، تعداد کاربران ترون، حدود یک میلیون نفر ثبت شده است. این امر باعث شده است ترون از پشتیبانی بالایی در خصوص کاربران خود برخوردار باشد.

عرضه بالا

این مورد از معایب ترون به شمار می‌آید. برای پایین نگهداشتن قیمت کوین، از این روش استفاده شده است. اما این امر، تاثیرات بالعکسی نیز می‌تواند داشته باشد و بسیاری از کاربران در این موضوع با مشکل مواجه می‌شوند، زیرا هیچ محصولی پشتوانه ارزش آن نیست.

نحوه خرید ارز دیجیتال ترون

بر خلاف سایر ارزهای دیجیتال، ارز دیجیتال ترون قابل استخراج توسط کاربران نمی‌باشد. تراکنش‌های ارز دیجیتال ترون با استفاده از الگوریتم DPoS انجام می‌شود. ارز ترون در حال حاضر به صورت مستقیم با پول فیات قابل خرید نیست. برای اینکار ابتدا باید ارزهای دیجیتال دیگر مانند: بیت کوین، اتریوم و... را معامله کرده، سپس در پلتفرم‌های مبادله، اقدام به مبادله آن با ترون کنید. بعد از پایان مراحل خرید، ترون به کیف پول شما برگشت داده شده و می‌توانید از آن برای سرمایه‌گذاری‌های دیگر استفاده کنید.

ارز دیجیتال ترون کجا مبادله می شود ؟

مبادله این ارز، نیازمند سه اصل می‌باشد:

  • اصل اول، فضایی برای ذخیره‌سازی ارزهای خریداری شده
  • اصل دوم، پلتفرم خرید و فروش شده
  • اصل سوم، وجود صرافی واسطه میان معامله‌گران

برای ذخیره‌سازی این ارزهای دیجیتال، می‌توانید از کیف پولهای الکترونیکی استفاده کنید. بهترین کیف پولها در سایت ترون به کاربران معرفی شده است. همچنین در مبادله این ارزها برای کاربران، پلتفرم‌های زیادی که مبتنی بر وب هستند، وجود دارد. برای تبدیل ارز دیجیتال ترونیکس به سایر ارزها مانند بیت کوین و یا اتریو، صرافی‌های Binance ،OKEx ،Huobi ،Bittrex وجود دارد.

نحوه خرید و فروش ارز دیجیتال ترون برای ایرانیان

فرآیند خرید ارز دیجیتال ترون برای کاربران ایرانی دارای ۴ مرحله زیر می‌باشد:

  1. – خرید یکی از ارزهای دیجیتال مانند، بیت کوین، اتریوم یا تتر از صرافی‌های داخلی
  2. انتقال ارزهای به سایت بایننس
  3. انجام خرید
  4. برداشت با کیف پول

با انجام این ۴ مرحله به راحتی می توانید به خرید ترون بپردازید.

سود دهی و قیمت ارز دیجیتال ترون

ترون (TRX) یکی از ارزهای دیجیتالی است که در طی این سالها سود بسیار خوبی برای سرمایه‌گذاران خود، مخصوصاً کسانی که برای اولین بار وارد بازار ارز شده‌اند، داشته است. در سال ۲۰۱۷ ترون با قیمت ۰/۰۰۲ دلار در بازار عرضه شد. در ژانویه ۲۰۱۸ قیمت هر واحد از ترون به ۰/۰۲۸ دلار رسید. این به این معنی است که ترون در مدت یک ماه بیش از ۱۰،۰۰۰% رشد داشته است.

در سال ۲۰۱۸ با توجه به سیر نزولی همه ارزها، ترون نیز روند نزولی شدید پیدا کرد. اما همچنان در بین سایر ارزها بهترین عملکرد را از نظر قیمتی داشته است. عرضه ترون، محدود بوده و تعداد مشخصی از آن ارائه می‌شود. سان، ایده‌پرداز اصلی ترون بر این باور است که تا دو سال آینده قیمت این ارز تا ۲ دلار می‌رسد.

ارز دیجیتال ترون نسبت به دلار در سالهای مختلف

کیف پول های ذخیره ارز ترون

همانطور که اشاره کردیم، ذخیره‌سازی ارز ترون، نیازمند کیف پولها و سخت‌افزارهای مخصوصی می‌باشد. در ادامه به چند نمونه از این ارزها می‌پردازیم.

لجر نانو ایکس

از امن‌ترین و رایج‌ترین کیف پولهای الکترونیکی می‌توان به این کیف پول اشاره کرد. شهرت و اعتبار این کیف پول به دلیل پشتیبانی بالای ارزهای دیجیتالی و امنیت فوق‌العاده آن می‌باشد. همچنین دارای قابلیت اتصال به گوشی بدون کابل نیز می‌باشد. علاوه بر مزیت‌هایی که گفته شد، این کیف پول دارای معایبی نیز می‌باشد. بزرگترین معایب آن، بالا بودن هزینه خرید می‌باشد. از دیگر معایب آن این است که با فراموشی نام کاربری و رمز عبور، کیف پول شما از بین خواهد رفت، زیرا امکان بازیابی آن وجود ندارد.

ترزور

ترزور، نمونه‌ای دیگر از کیف پولها برای ارز ترون می‌باشد. این کیف پول قادر است بیش از ۷۰۰ ارز دیجیتال را پشتیبانی کند. از مزیت‌های آن، وارد کردن آسان اطلاعات می‌باشد. این کیف پول بسیار گران قیمت بوده و در دو نسخه معمولی و به شکل T عرضه شده است.

ترون لینک

کیف پولی است که برای سیستم عامل‌های موبایلی، اندروید، ios و مبتنی بر وب توسعه داده شده است. استفاده راحت از این نرم‌افزار از مزیت‌های اصلی این کیف پول محسوب می‌شود.

اتمیک والت

معروفترین کیف پول برای ذخیره‌سازی انواع ارزهای دیجیتال می‌باشد. پشتیبانی از ۳۰۰ کوین از مزیت‌های اصلی این کیف پول به حساب می‌آید.

توکن های TRC10 و TRC20

از توکن‌های مهم که توسط شبکه ترون معرفی شده است، می‌توان به توکن‌های TRC10 و TRC20  اشاره کرد. در ابتدا، قبل از توضیح این توکن‌ها به سراغ توضیح خود توکن و تفاوت آن با کوین می‌پردازیم.

توکن چیست و تفاوت آن با کوین

ارزهای دیجیتالی که دارای بلاک چین مستقل نیستند، توکن (Token) نامیده می‌شوند. بنابراین در بازار دیجیتال، مهم‌ترین عامل تفاوت توکن با کوین (Coin) نداشتن بلاک چین مستقل می‌باشد. این مورد تفاوت عمده بین کوین و توکن می‌باشد.

از نمونه‌های کوین می‌توان به: بیت کوین، اتریوم، ریپل، لایت کوین، بیت کوین کش، کاردانو اشاره کرد. از بزرگترین توکن‌های بازار دیجیتال نیز می‌توان به: تتر، دای (Dai)، آوی (Aave)، یرن فایننس (Yearn.Finance) و بت (BAT) اشاره کرد.
حال به سراغ توضیح ویژگی‌های توکن‌های مربوط به ارز دیجیتال ترون (TRC10 و TRC20)  می‌پردازیم.
TRC10، توکنی است که بدون نیاز به ماشین‌های مجازی توسط بلاک چین ساخته شده و مورد استفاده و پشتیبانی قرار می‌گیرد. TRC20، ماشین مجازی است که روش‌های خاصی برای قرار دادن هوشمند ترون دارا می‌باشد. استفاده از این توکن‌ها در ارز دیجیتال ترون آن را از سایر شبکه‌ها متمایز کرده است.

برای ساخت این توکن‌ها نیازی به دانستن زبان برنامه‌نویسی خاصی نیست. تنها با چند مرحله به راحتی می‌توانید اقدام به ساخت نمایید. برای ساخت توکن TRC10 هزینه‌ای دریافت نمی‌شود و مصرف آن تنها از طریق اینترنت است. قیمت کنونی این توکن‌ها ۱۰۲۴ TRX می‌باشد.

تفاوت های توکن ها

  • یادگیری و استفاده از توکن TRC10 در مقابل توکن TRC20 ساده‌تر بوده و نیاز به توانایی در برنامه‌نویسی نمی‌باشد.
  • توکن TRC20 قابلیت شخصی‌سازی دارد. در حالی که توکن TRC10 از این ویژگی برخوردار نیست.
  • امکان بازگردانی هر دو توکن در صورت از دست رفتن وجود ندارد.

نسخه‌های 1 ، 2 ، 3 و 4 Tron

ارز دیجیتال ترون از سال ۲۰۱۷ که وارد بازار ارز شد تا به امروز پیشرفت‌های چشمگیری داشته و در حال ارتقای شبکه خود می‌باشد. تاکنون ۴ نسخه از ترون انتشار پیدا کرده است. در ادامه، به توضیح ویژگی‌های این نسخه‌ها می‌پردازیم.

نسخه اول ترون از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ با نام Tron1 به منظور بارگذاری ترون بر روی شبکه بلاک چین اتریوم، مورد استفاده قرار گرفته است. در نسخه دوم، ترون به صورت کامل استقلال یافته و بر روی بلاک چین مستقل خود بارگذاری شد. نسخه سوم با نام Tron Odyssey منجر به استفاده از مکانیزم ادیسی شد و در نهایت، نسخه ۴ که با نام Great Voyage در سال ۲۰۲۰ بارگذاری شد، با تحول جدید در بلاک چین ترون همراه بود. انتشار این نسخه از ترون، نقطه عطفی در تاریخ بلاک چین در آینده خواهد بود.

وبلاگ‌های بر اساس بلاک‌ چین

جاستین سان (بنیانگذار ارز دیجیتال ترون) با توجه به اهداف خود که ایجاد یک اینترنت غیر مرکزی بود، در سال ۲۰۲۰ اقدام به خرید وب سایت استیم ایت (Steemit) نمود. شرکت استم ایت (Steem Ltd) در ماه مارس سال ۲۰۱۶ توسط دن لاریمر (Dan Larimer) تاسیس شده است. هم اکنون، دفتر مرکزی این شرکت در ایالات ویرجینیای آمریکا مستقر می‌باشد.

این سایت یک پلتفرم وبلاگ‌‌نویسی همانند مدیوم (Medium.com) می‌باشد. افراد می‌توانند با انتشار نوشته در این سایت با توجه به میزان بازدید، هزینه دریافت کنند. تنها تفاوت وب سایت استیم ایت (Steemit) با سایر وب سایتها در این است که این وب سایت بر اساس بلاک چین می‌باشد. تفاوت سایت استم ایت با مدیوم در این است که در سایت مدیوم، هزینه پرداختی در قبال بازدید به صورت دلار اما در سایت استیم ایت به صورت ارز دیجیتال پرداخت می‌شود.

مقالات مرتبط: بازار فارکس به زبان ساده

موسسه هایی که از ترون استفاده می کنند کدامند ؟

رفریوم (Refereum)

یک پلتفرم بازیهای آنلاین می‌باشد که در آن، بلاک چین ترون برای تبلیغ خود به کاربرانی که بازی انجام می‌دهند یا تماشاگر بازی هستند، توکن‌های ترون را جایزه می‌دهد.

متال پی (Metal Pay)

یک سیستم پرداخت آنلاین بین‌المللی می‌باشد و با همکاری ترون این امکان را برای کاربران فراهم کرده است که با پول نقد خود در سراسر دنیا اقدام به خرید ارز دیجیتال نمایند.

سامسونگ

سامسونگ با استفاده از ترون، این امکان را به کاربران خود داده است تا به برنامه‌های غیر متمرکز شبکه ترون دست پیدا کنند. همکاری با کمپانی سامسونگ یکی از بزرگترین دستاوردهای ترون به شمار می‌رود.