7 جفت ارز اصلی فارکس در معاملات

بروزرسانی در19 اردیبهشت 1403

فارکس، بستری برای تبادل ارزهای جهانی فراهم کرده است. به دلیل محبوبیت بالای برخی جفت ارزها در این بازار و حجم بالای معاملات روزانه آنها، به‌عنوان جفت ارزهای اصلی در فارکس شناخته می‌شود. یورو، دلار آمریکا، ین ژاپن، فرانک سوئیس و پوند انگلیس، پنج ارز برتر فارکس بوده و بیشترین حجم معاملات را به خود اختصاص داده اند. 

در بازار فارکس، جفت‌های اصلی به دلیل هزینه‌های پایین معاملاتی، پایداری بیشتر، نقدینگی بالا، نسب به سایر جفت ارزها محبوبیت بیشتری داشته و بیشترین حجم معاملات را دارند. در این مقاله با ارزهای اصلی فارکس، دلیل محبوبیت و عوامل تاثیر گذار بر قیمت آنها اشنا می‌شویم.

 

جفت ارزهای اصلی 

بسیاری از سرمایه گذاران بزرگ فارکس به جفت ارزهای اصلی توجه دارند، به‌همین دلیل این جفت ارزها بیشترین معامله را در فارکس به خود اختصاص می‌دهند. دلار آمریکا، یورو، ین ژاپن، پوند انگلیس و فرانک سوئیس، پنج ارز پرقدرت در بازار فارکس بوده و دارای بیشترین حجم معاملات هستند. بر این اساس چهار جفت ارز اصلی در بازار فارکس شامل EUR/USD، GBP/USD، USD/JPY، USD/CHF هستند. علاوه بر این چهار جفت ارز، برخی سه جفت ارز USD/CAD، AUD/USD و NZD/USD را نیز در دسته جفت‌های اصلی در نظر می‌گیرند. 

  • EUR/USD پرمعامله ترین جفت ارز در جهان است و بیش از 20 درصد معاملات فارکس را به خود اختصاص می‌دهد. محبوبیت این جفت ارز، نقدینگی بالا و اسپردهای محدود را به‌همراه دارد و در عین حال نسبت به سایر جفت ارزها ناپایداری بیشتری دارد، زیرا توسط دو اقتصاد بزرگ جهان حمایت می‌شود.
  • USD/JPY، وجه تمایز این جفت ارز نسب به سایر جفت ارزها، ارزش بزرگتر یک پیپ در آن است که به صورت دو رقم بعد از اعشار نمایش داده می‌شود. این موضوع ارزش نسبتا پایین ین نسبت به دلار را نشان می‌دهد که در اثر سیاست‌های نرخ پایین بهره بانک ژاپن ایجاد شده است. 
  • GBP/USD در زمان همپوشانی بازار لندن و نیویورک به بیشترین حجم معاملات روزانه خود می‌رسد. 
  • USD/CHF، فرانک سوئیس به دلیل ثبات مالی و نوسانات کمتر، محبوبیت زیادی در بین معامله گران دارد. زمانی که نوسان در بازار کم است، فرانک سوئیس به دلیل روابط اقتصادی نزدیک سوئیس با منطقه یورو، تمایل به پیروی از حرکات بازار یورو دارد.

 

جفت ارزهای اصلی فارکس

ارزها

نماد

EUR/USD

یورو- دلار آمریکا

Fiber

GBP/USD

پوند انگلیس- دلار آمریکا

Cable

USD/JPY

دلار آمریکا- ین ژاپن

Gopher

USD/CHF

دلار آمریکا- فرانک سوئیس

Swissy

AUD/USD

دلار استرالیا- دلار آمریکا

Aussie

USD/CAD

دلار آمریکا- دلار کانادا

Lonnie

NZD/USD

دلار نیوزلند-دلار آمریکا

Kiwi

 

دلیل محبوبیت جفت ارزهای اصلی

  • تراکم بالای معاملات در جفت ارزهای اصلی، معامله گران بیشتری را جذب می‌کند. به‌علاوه حجم بیشتر، اسپرد بین قیمت خرید و فروش را کاهش می‌دهد. پایین بودن اسپرد در این جفت ارزها نسبت به سایر جفت ارزها به نوبه خود باعث ورود معامله گران بیشتر شده و افزایش حجم معاملات را تشدید می‌کند.
  •  حجم بالای باعث می‌شود معامله گران بتوانند به راحتی در موقعیت‌های با اندازه‌های بزرگ را روی جفت ارزهای اصلی، وارد شده یا از موقعیت خارج شوند. این در حالی است که در جفت ارزهای با حجم پایین تر، ممکن است ورود یا خروج از یک موقعیت با اندازه بزرگ دشوار باشد.
  • با افزایش حجم معاملات، افرادی بیشتری را به مشارکت در خرید و فروش تشویق می‌کند. در نتیجه احتمال اسلیپیج و نوسان را در قیمت کاهش می‌دهد. اما این به معنی عدم نوسانات شدید در جفت ارزهای اصلی نیست.

 

عوامل موثر بر قیمت جفت ارزهای اصلی

عوامل مختلفی را می‌توان برشمرد که بر تغییرات قیمت جفت ارزهای اصلی موثر هستند. از جمله می‌توان به تغییرات نرخ بهره، گزارش‌های اقتصادی و سیاست، اشاره کرد.

  • نرخ بهره، از ابزارهای بانک مرکزی برای حفظ ثبات پولی و مالی کشور است. افزایش نرخ بهره، باعث تمایل سرمایه گذاران و معامله گران را برای کسب بازدهی بیشتر، به سمت ارز آن کشور، بیشتر می‌کند. به این ترتیب تقاضا برای آن ارز بالاتر رفته و افزایش ارزش آن را در پی دارد. 
  • گزارش‌های اقتصادی، تصویری اجمالی از عملکرد اقتصادی یک کشور برای معامله گران ایجاد می‌کند. از جمله گزارش‌های مهم و تاثیر و گذار بر نرخ ارز می‌توان به CPI، حقوق و دستمزد غیر کشاورزی، GDP، خرده فروشی، PMI، اشاره کرد.
  • جنگ‌ها، انتخابات، فساد مالی، تغییر در سیاست‌ها، از دلایلی است که به نوسانات و ناپایداری در بازار فارکس منجر می‌شود. دولت قدرت زیادی برای تحریک اقتصاد داشته و می‌تواند ارزش نسبی یک ارز را افزایش یا کاهش دهد.
  • نوسانات، عاملی تعیین کننده در اندازه معاملات فارکس است. معمولا معامله گران در ارزهای پر نوسان موقعیت‌های کوچکتر و در ارزهای پایدارتر موقعیت‌های بزرگتری را انتخاب می‌کنند. 

 

معامله جفت ارزهای اصلی فارکس

جفت ارزهای اصلی، بیشترین حجم معاملات روزانه در بازار فارکس را به خود اختصاص می‌دهند. حجم بالای معاملات باعث می‌شود که اسپرد در معاملات و احتمال اسلیپیج شدن در این جفت ارزها بسیار پایین است. به‌علاوه سطح بالای نقدینگی در این جفت‌های معاملاتی، ورود به موقعیت و خروج از آن را برای معامله گر تسهیل می‌کند. 

تغییرات نرخ بهره، گزارش‌های اقتصادی مانند تورم، نرخ بیکاری، رویدادهای ژئوپلیتیکی، همگی از جمله عواملی است که می‌تواند به ایجاد نوسان در فارکس منجر شود. این نوسانات به‌علاوه حجم بالای معامله جفت ارزهای اصلی، موقعیت‌های سودآوری را برای معامله گران فراهم می‌کند. برای معامله جفت ارزهای اصلی، مراحل زیر را دنبال کنید.

  1. با استفاده از تحلیل تکنیکال و بنیادی، حرکات قیمت جفت ارزها را در طول زمان، پیگیری و بررسی کنید.
  2. متناسب با تحلیل‌های خود، جفت معاملاتی مناسب را انتخاب کنید.
  3. در حساب دمو، استراتژی‌های مختلف را روی جفت ارز انتخابی آزمایش و نتایج معامله در بازار واقعی بررسی کنید.
  4. در حساب کاربری، معاملات خود را در بازار واقعی، بر اساس نتایج بررسی‌های انجام شده، آغاز کنید.

به این نکته توجه داشته باشید که در بازار فارکس هیچ قطعیتی وجود ندارد و احتمال سود و ضرر برای معاملات وجود دارد. به‌همین دلیل لازم است تکنیک‌های مدیریت ریسک مناسب را در معاملات لحاظ کنید.

 

سخن پایانی

تمایل معامله گران بسیاری به جفت ارزهای اصلی باعث افزایش تقاضا برای این جفت ازر‌ها و در نتیجه حجم بالای معاملات در آنها شده است. به‌علاوه این حجم بالای تقاضا، به افزایش قدرت نقدشوندگی این جفت ارزها منجر شده و معامله گر به راحتی می‌تواند برای ورود یا خروج از معامله اقدام کند. همچنین اسپرد پایینی که در اثر حجم بالای معاملات ایجاد می‌شود، می‌تواند سود بیشتری برای معامله گر به‌همراه داشته باشد.

مانند سایر نمادهای معاملاتی، عواملی مثل تغییرات نرخ بهره، ناپایداری‌های سیاسی، نوسانات بازار، می‌تواند در تغییرات قیمت جفت ارزهای اصلی نقش دارد. علی رغم احتمال پایین ایجاد نوسانات شدید در جفت ارزهای اصلی، نمی توان تغییرات ناگهانی قیمت را در این جفت ارزها نادیده گرفت و برای کاهش ریسک احتمالی باید از استراتژی‌های مدیریت ریسک در معاملات جفت ارزهای اصلی استفاده کنید. 

 

منابع انگلیسی :

6 major forex currency pairs

major currency pairs

currency pair

major currency pairs

سوالات متداول

یورو/دلار آمریکا، دلار آمریکا/فرانک سوئیس، پوند انگلیس/دلار آمریکا، دلار آمریکا/ین ژاپن، دلار آمریکا/دلار کانادا، دلار آمریکا/دلار نیوزلند، دلار استرالیا/دلار آمریکا
حجم بالای معاملات، تقاضای بالا، اسپرد پایین، اسپرد پایین، نقدشوندگی بالا