معرفی روش های استعلام سهام با کد ملی

بروزرسانی در14 بهمن 1403
در اینجا بخوانید: ✔ معرفی روش های استعلام سهام با کد ملی ✔ آموزش و راهنمای کامل استعلام سهام قدیمی با کد ملی ✔ راهنمای مشاهده دارایی سهام عدالت با کد ملی

افرادی که دارای سهام می‌باشند و از میزان دارایی بورسی خود بی اطلاع هستند، با مطالعه این مقاله می‌توانند به راحتی روش‌های استعلام سهام با کد ملی و سایر روش‌ها را بیاموزند.

روش های استعلام سهام با کد ملی

دو روش اصلی استعلام سهام با کد ملی عبارتند از:

  • استعلام تعداد سهام با کد ملی از درگاه "یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه"؛
  • مراجعه یا تماس تلفنی با امور سهام شرکتی که سهامدار آن هستید.

در ادامه هر دو روش استعلام سهام را به طور کامل آموزش خواهیم داد و سایر روش های استعلام سهام را نیز معرفی خواهیم کرد.

استعلام کد بورسی فراموش شده با کد ملی 👇

 سامانه استعلام و بازیابی کد بورسی آنلاین

استعلام سهام با کد ملی از طریق سامانه ddn

برای استعلام سهام با کد ملی از طریق سامانه ddn یا درگاه یکپارچه ذینفعان، کافی است از طریق یکی از مرور‌گر‌های خود آدرس زیر را مطابق تصویر جستجو کرده و بر روی گزینه‌ی ثبت نام کلیک کنید: 

استعلام سهام با کد ملی از DDN

پس از انتخاب گزینه‌ی ثبت نام در صفحه‌ی باز شده کد ملی و کد امنیتی خواسته شده را وارد کنید:

مشاهده تعداد دارایی سهام در سجام

در صورتی که قبلا در این سامانه ثبت نام نکرده باشید، وارد صفحه ی تعریف کلمه‌ عبور شده و سامانه از شما می‌خواهد برای خود یک رمز تعریف کنید. کلمه عبور باید حداقل شامل 8 کاراکتر و ترکیبی از حروف کوچک، بزرگ، اعداد و کاراکترهای خاص مانند *&$#@! و ... باشد.

برای مثال: ( Bb#123456)

پس از تعریف کلمه عبور، مجدد وارد صفحه‌ی نخست شده، کد ملی و کلمه عبور را همراه با کد امنیتی تایپ نموده و وارد پنل کاربری خود در درگاه یکپارچه ذینفعان شوید.

اکنون شما می‌توانید تعداد و ارزش داراریی بورسی خود را در بخش گزارش سبد دارایی مطابق تصویر زیر مشاهده بفرمایید:

گزارش سبد دارایی سهام با کد ملی

استعلام سهام با کد ملی از امور سهام شرکت

این روش زمانی قابل استفاده است که شما دقیق بدانید سهامدار چه شرکتی هستید و از نام و نماد شرکت مطلع باشید. در این صورت می‌توانید به سایت TCETMC.COM مراجعه کرده و آدرس و شماره تماس امور سهام شرکت را پیدا کنید. برای دسترسی به اطلاعات شرکت در تسه، پس از ورود به سایت مراحل زیر را دنبال کنید:

برای جستجوی نماد سهم خود، روی ذره بین کلیک کنید و در کادر نماد مورد نظر خود را وارد کنید. 

اطلاعات شرکت ها در تسه

به صفحه نماد مورد نظر که وارد شدید، روی دکمه معرفی بزنید. همان طور که می‌بینید اطلاعات مربوط به شرکت از جمله شماره تماس و نشانی امور سهام در این قسمت ثبت شده است. می‌توانید با امور سهام شرکت تماس بگیرید و یا حضوری مراجعه کنید و با ارائه کد ملی وضعیت و تعداد سهام خود را استعلام نمایید.

پیشنهاد:

برای استعلام سهام قدیمی با کد ملی ، این که ببینید اصلا سهام دارید یا نه و یا این که سهام خودتان را فروختید یا خیر، بهتر است از طریق DDN اقدام کنید.

سایر روش‌های استعلام سهام قدیمی

در صورت دسترسی به پشتیبان مشتریان کارگزاری سابق خود که سهام را از طریق 
آن کارگزاری خریداری کرده‌اید، با مراجعه حضوری و یا تماس تلفنی و اعلام کد ملی و اطلاعات هویتی خود، می‌توانید تعداد سهام خود را استعلام کنید.

روش دیگر آن است که با در دست داشتن مدارک هویتی خود به یکی از دفاتر پیشخوان طرف قرارداد با بورس مراجه نمایید.

برای یافتن دفاتر پیشخوان دولت طرف قرارداد با بورس، کافی است لیست این دفاتر را در یکی از مرورگرها جستجو کنید و نزدیک‌ترین دفتر به محل سکونت خود را بیابید.

مشاهده دارایی سهام عدالت با کد ملی

برای استعلام سهام عدالت با کد ملی ، به 2 روش می‌توان اقدام کرد. روش اول که همان استعلام از درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه هست که قبل‌تر توضیح دادیم. روش دیگر مشاهده دارایی سهام عدالت در سامانه سهام عدالت است.

  • برای این کار ابتدا وارد سایت سهام عدالت به نشانی اینترنتی samanese.ir شده بر روی گزینه «ورود به سامانه» کلیک کنید.
  • مقررات را به دقت مطالعه کرده و در صورت موافقت، بر روی گزینه " مطالب فوق را مطالعه نموده ام و می پذیرم " کلیک و گزینه ادامه را انتخاب نمایید.
  • کد ملی را بدون خط تیره وارد کنید.
  • در صورتی که سهام عدالت داشته باشید، سایت باز می‌شود و می‌توانید دارایی سهام عدالت خود را مشاهده کنید.

چه کسانی می‌توانند سهام خود را با کد ملی استعلام کنند؟

تنها کسانی می‌توانند سهام خود را از طریق درگاه یکپارچه ذینفعان ( ddn.csdiran.ir) استعلام نمایند، که دارای ثبت نام سجام و احراز هویت سجام باشند. 
در صورت نداشتن ثبت نام و استعلام سجام، می‌توانید به یکی از روش های زیر از این مرحله عبور کرده تا دسترسی شما در سامانه یکپارچه ذینفعان فعال گردد:

  1. مراجعه به یکی از دفاتر پیش خوان دولت طرف قرار داد با بورس
  2. مراجعه به یکی از کارگزاری‌های بورس اوراق بهادار 
  3. ورود به یکی از نرم افزار‌های ثبت نام و احراز هویت سجام همانند:( آپ ، سیگنال و ...)
  4. مراجعه به آدرس  sejam.ir انجام ثبت نام سجام و دریافت کد پیگیری ده رقمی جهت انجام احراز هویت به کمک یکی از نرم افزار‌های فوق

دقت کنید:

چنانچه شما ثبت نام سجام خود را به صورت ناقص انجام داده باشید هنگام ورود به سامانه درگاه یکپارچه ذینفعان جهت استعلام سهام، با خطا مواجه روبه رو شده و تا تکمیل اطلاعات سجام و احراز هویت، دسترسی شما فعال نخواهد شد.

هزینه استعلام سهام با کد ملی چقدر است؟

استعلام سهام از طریق هر یک از روش‌های فوق به صورت کاملا رایگان انجام می‌شود، به استثنای مراجعه به دفاتر پیشخوان طرف قرارداد با بورس.

این دفاتر پس از انجام ثبت نام طبق تعرفه‌های مصوب، مبلغی را به عنوان کارمزد از شما دریافت می‌نمایند.