آموزش کامل معاملات فیوچرز | راهنمایی برای موفقیت در بازار Futures
معاملات فیوچرز نوعی قرارداد است که امکان معامله دارایی را برای آینده با شرایطی خاص فراهم میکند. به دلیل مزایا و ویژگیهای این دسته از قراردادها به نسبت قراردادهای سنتی، افراد زیادی به آن علاقهمند بوده و به دنبال یادگیری قرارداد آتی هستند. در این مقاله با ما همراه باشید تا معاملات فیوچرز یا آتی را به طور کامل شناخته و راهنمایی برای موفقیت در بازار Futures در دست داشته باشید.
معامله فیوچرز (معاملات آتی) چیست؟
قراردادهای آتی به قراردادهایی گفته میشود که با پیش بینی ارزش آتی ارزها، کالاها و شاخصهای بازار سهام عمل میکند. به عبارتی قرارداد آتی برای کالاها تعهدی برای تحویل یا دریافت مقدار معینی از کالا در تاریخ آتی با قیمتی است که در زمان حال روی آن توافق میشود.
چرا در فیوچرز معامله کنیم؟
معاملات فیوچرز جذابیتهایی به نسبت معاملات معمولی و سنتی دارند که در ادامه برخی از آنها را بررسی خواهیم کرد:
بازارهای فیوچرز بسیار نقدشونده هستند
قراردادهای آتی روزانه و نقدی با حضور دائمی خریداران و فروشندگان در بازارهای آینده به سرعت انجام میشود. قیمتها در نزدیکی سررسید نوسان کمتری دارند. بازارهای آتی فعالیت شبانه دارند. به عبارتی معاملات تمدید شده هستند و در زمانی بیشتر از ساعات سنتی بازار معامله میشوند.
کارمزد و هزینه اجرا کم است
کارمزد در معاملات آتی بسیار کم است. کارمزد یا کمیسیون معمولاً به اندازه 0.5٪ از ارزش قرارداد است. با این حال، این بستگی به سطح خدمات ارائه شده توسط کارگزار دارد. علاوه براین برخی از بروکرهای آنلاین معاملات رایگان سهام و ETF را در سراسر جهان ارائه میکنند، که باعث میشود پیشنهاد هزینه معامله برای معاملات آتی جذابیت کمتری داشته باشد.
معاملهگران میتوانند به سرعت درآمد کسب کنند
معاملات آتی به دلیل اهرم بالاتر در مقایسه با سهام، پتانسیل سود سریع و زیاد را ارائه میدهد. با این حال، با افزایش خطر و ریسک معاملات نیز همراه است. قیمتها در بازارهای آتی سریعتر از بازارهای نقدی حرکت میکنند. بنابراین معاملهگران باید از دستورات حد ضرر برای به حداقل رساندن زیان احتمالی استفاده کنند.
معاملات آتی برای تنوع یا پوشش ریسک عالی هستند
قراردادهای آتی نقش مهمی در پوشش و مدیریت ریسک دارند. این دسته از قراردادها توسط شرکتهای درگیر در تجارت خارجی برای مدیریت ریسکهای ارز، نرخ بهره و قیمت استفاده میشوند. به عبارتی معاملات آتی به عنوان ابزاری موثر برای مدیریت ریسک و بهینه سازی تصمیمات سرمایهگذاری در بازارهای مختلف عمل میکند.
قراردادهای آتی اساسا سرمایهگذاری کاغذی هستند
سهام یا کالای واقعی مورد معامله در بازارهای آتی به ندرت مبادله یا تحویل داده میشود؛ مگر در مواردی که شخصی برای محافظت در برابر افزایش قیمت معامله میکند و کالا یا سهام را در زمان انقضا تحویل میگیرد. معاملات آتی معمولا یک معامله کاغذی با دردسر کمتر در مقایسه با نگهداری سهام عاد. برخلاف سهام، قراردادهای آتی نیازی به پیگیری برای سود سهام و مجامع سهامداران ندارند.
ویژگی معاملات فیوچرز چیست؟
تا به اینجا مفهوم و برخی دلایل استفاده از قرارداد آتی را بررسی کردیم. در ادامه نیز برخی از ویژگیهای قراردادهای فیوچرز را مورد بحث قرار میدهیم.
حجم معاملات فیوچرز
قراردادهای آتی دارای اندازههای از پیش تعریف شده بر اساس نوع دارایی مورد معامله هستند. شرکتکنندگان فقط میتوانند چندین برابر از این اندازههای از پیش تعریفشده، که به عنوان اندازههای لات شناخته میشوند، معامله کنند. این موضوع از تجارت استاندارد در بازار آتی اطمینان خاطر اراده میدهد.
چرخه معاملاتی
معاملات آتی سهام در چرخههای 3 ماهه انجام میشود که به افراد امکان میدهد که داراییهای پایه را برای ماه جاری و دو ماه بعد بخرند یا بفروشند. معاملهگران می توانند بین موقعیتهای ماه نزدیک، ماه آینده یا ماه دور یکی را انتخاب کنند. علاوه بر این، قراردادهای آتی ارز در چرخههای 12 ماهه معامله میشود و به معاملهگران این امکان را میدهد که ارزهای اساسی را برای ماه جاری و یازده ماه بعد خریداری کرده یا به فروش برسانند.
تاریخ انقضا
قراردادهای آتی دارای تاریخ انقضا یا تاریخ تسویه مشخص هستند. در معاملات آتی سهام، تاریخ انقضا آخرین پنجشنبه ماه یا در صورت تعطیلی آن، روز معاملاتی قبلی است. در معاملات آتی ارز، تاریخ انقضا آخرین روز کاری ماه است.
تاریخ تسویه حساب
اغلب قراردادهای آتی به صورت نقدی و تسویه فیزیکی انجام میشوند. بنابراین، در تاریخ تسویه، بازده خالص مشخص شده و بر این اساس تسویه نقدی یا تحویل فیزیکی داراییها انجام میشود.
در بخش معاملات آتی کالا ماهیت تسویه کالاهای مختلف متفاوت است. به عنوان مثال، دارایی اساسی قراردادهای آتی مس به صورت نقدی تسویه می شود.
مزایا و معایب فیوچرز (قراردادهای آتی)
قراردادهای آتی به عنوان ابزاری مفید برای سرمایهگذاران شناخته میشود. در ادامه برخی از مزایا و معایب فیوچرز را بررسی میکنیم:
مزایای فیوچرز چیست؟
_ سرمایه گذاران میتوانند با قرارداد آتی در بازارهای بیشتری شرکت کنند.
_ الزامات مارجین برای اکثر کالاها و ارزها در بازار آتی به خوبی تثبیت شده است.
_ بیشتر بازارهای آتی نقدینگی بالایی به ویژه در زمینه ارزها، شاخصها و کالاهای مورد معامله دارند. این به معاملهگران اجازه میدهد تا در صورت تمایل وارد بازار شوند و در صورت نیاز به سرعت از آن خارج شوند.
_ قراردادهای آتی به عنوان یک ابزار پوشش ریسک استفاده میشود. به عنوان مثال کشاورزان از این نوع قرارداد برای محافظت از خود در برابر خطر کاهش قیمت محصولات استفاده میکنند.
_ برای فعالیتهای تجاری با استفاده از قرارداد آتی در مقایسه با سایر گزینههای سرمایهگذاری باید کارمزد کمتری بپردازید.
_ آنها ابزارهای مالی هستند که نقدینگی بالایی را فراهم میکنند.
_ قرارداد آتی به شما اجازه میدهد موقعیت خود را معکوس کرده و پوزیشنهای کوتاه یا طولانی باز کنید.
_ قرارداد آتی اهرم بالایی را برای به دست آوردن حداکثر سود با سرمایه محدود ارائه میدهد.
معایب فیوچرز چیست؟
_ یکی از اشکالات رایج سرمایهگذاری در معاملات آتی این است که شما هیچ کنترلی بر رویدادهای آینده ندارید. بلایای طبیعی، شرایط غیرمنتظره، مسائل سیاسی و ... میتوانند تعادل برآوردی عرضه و تقاضا را کاملا مختل کنند.
_ اهرم بالا میتواند منجر به نوسانات سریع قیمتهای آتی شود. قیمتها میتوانند روزانه یا حتی در عرض چند دقیقه بالا و پایین شوند.
_ قراردادهای آتی شامل تاریخ انقضای مشخصی است. با نزدیکتر شدن تاریخ انقضا، قیمتهای قراردادی برای داراییها جذابتر میشوند. به همین دلیل گاهی اوقات ممکن است قرارداد آتی به عنوان یک سرمایهگذاری بی ارزش منقضی شود.
_ برخی از استراتژیهای سرمایه گذاری میتوانند به دلیل اهرمی که توسط قراردادهای آتی ارائه میشود، منجر به ریسک زیادی شوند.
_ معاملات آتی معمولاً از استانداردهای تعیین شده پیروی می کند که گزینه های انعطاف پذیری کمتری در سرمایه گذاری ارائه می دهد.
چه چیزی در فیوچرز معامله میشود؟
قرارداد آتی حق و تعهدی برای خرید یا فروش یک دارایی است. انواع مختلف قراردادهای آتی شامل معاملات آتی سهام، قراردادهای آتی شاخص، آتی کالا، آتی ارز، آتی نرخ بهره، قراردادهای آتی VIX و ... است. مفهوم اصلی قرارداد در همه انواع معاملات آتی یکسان است با این وجود تفاوتهای زیادی بین جزئیات آنها وجود دارد. در ادامه دارایی یا چیزهایی که در فیوچرز معامله میشوند را بررسی خواهیم کرد:
معاملات آتی سهام: اگر انتظار دارید که قیمت سهمی بالا برود و به همین دلیل قصد دارید 1000 عدد از سهم مذکور را بخرید اما موجودی لازم را ندارید، میتوانید معاملات آتی آن سهم را خریداری کنید. به همین ترتیب، اگر انتظار دارید که قیمت سهم کاهش یابد، میتوانید معاملات آتی آن را بفروشید. در هر صورت، اگر حرکت قیمت به نفع شما باشد، سود کسب میکنید و در غیر این صورت باید در انتظار ضرر باشید. معاملات آتی سهام به شما اهرمی برای معامله سهام منتخب اعطا میکند.
معاملات آتی شاخص سهام: اگر نمیخواهید ریسک سهام را بپذیرید، میتوانید معاملات آتی شاخص سهام را با اطمینان از نقدشوندگی آن معامله کنید. معاملات آتی شاخص را میتوان برای حدس و گمان در مورد حرکات شاخصهای بزرگ برای پوشش ریسک در عین تحمل ریسک کمتر از معاملات آتی سهام استفاده کرد.
معاملات آتی ارز: با معاملات آتی ارز میتوانید روی ارزها پیشبینی کنید و از خود در برابر ریسک پرداخت یا دریافت ارز محافظت کنید. به عنوان مثال، اگر انتظار دارید دلار در برابر روپیه هند تقویت شود، معاملات آتی USDINR را خریداری میکنید و اگر انتظار دارید روپیه در برابر دلار تقویت شود، آتی USDINR را به فروش میرسانید.
معاملات آتی کالا: مانند سایر قراردادهای آتی، معاملات آتی کالا نیز امکان پوشش در برابر تغییرات قیمت در زمینه کالاهای مختلف از جمله محصولات کشاورزی، طلا، نقره، نفت و گاز طبیعی، آلومینیوم، روی، نیکل، مس و ... را فراهم میکند.
قراردادهای آتی نرخ بهره: قراردادهای آتی نرخ بهره، بیانگر قراردادی برای خرید یا فروش اوراق بهادار دولتی به قیمتی مشخص در تاریخ از پیش تعیین شده است. بازده بهره در قیمت اوراق قرضه مشخص شده و میتوانید روی افزایش یا کاهش نرخها پیش بینی کرده و در عین حال ریسک نرخ بهره خود را نیز پوشش دهید.
VIX فیوچرز: VIX شاخص نوسان است که به شما امکان پیش بینی روی افزایش یا کاهش نوسانات بازار را میدهد. VIX شاخص ترس نامیده شده و فشارسنج وحشت سرمایه گذاران است. به طور معمول اصلاحات شدید بازار با یک جهش در VIX همراه است.
انواع معاملات فیوچرز
انواع مختلفی از معاملات آتی وجود دارد که هر کدام اهداف متفاوتی داشته و شامل تعهدات قراردادی متفاوتی میشوند. هر یک از این انواع اهداف خاصی را در مدیریت ریسک، سفتهبازی یا تضمین عرضه بلندمدت انجام میدهد. در ادامه سه نوع معاملات فیوچرز را بررسی خواهیم کرد:
معاملات فیوچرز استاندارد
معاملات آتی استاندارد رایج ترین و پرکاربردترین نوع معاملات در بازارهای آتی است که شامل معامله قراردادهای استاندارد بوده و نشان دهنده یک دارایی اساسی خاص، مانند کالاها، ارزها یا ابزارهای مالی هستند. این قراردادها دارای شرایط از پیش تعریف شدهای مانند مقدار دارایی پایه، تاریخ انقضا و روش تسویه حساب هستند.
یک نمونه از معاملات آتی استاندارد، معاملات آتی کالا است. در این صورت قراردادی برای خرید یا فروش مقدار مشخصی از یک کالا قیمت و تاریخ از پیش تعیین شده برای آینده منعقد میشود. معاملات آتی استاندارد برای تامین نقدینگی، شفافیت و سهولت معاملات، استانداردسازی شده است.
معاملات فیوچرز با تحویل فیزیکی
در برخی از بازارهای آتی، معاملهگران در معاملاتی شرکت میکنند که شامل تحویل فیزیکی دارایی است. این معاملات مستلزم انتقال یا دریافت واقعی دارایی پس از انقضای قرارداد است. برای مثال، معاملات آتی کالاهای کشاورزی اغلب شامل تحویل فیزیکی است.
کشاورزان یا تجار از این قراردادها برای مدیریت ریسک قیمت مرتبط با محصولات استفاده میکنند. تاجران یا شرکتهایی که این نوع قرارداد را دارند، پس از انقضا ممکن است ملزم شوند که مقدار مورد توافق کالا را تحویل داده یا تحویل بگیرند. معاملات آتی با تحویل فیزیکی شرکت کنندگان را ملزم میکند که زیرساخت و تدارکات لازم را برای رسیدگی به دارایی پایه داشته باشند.
معاملات دائمی
معاملات دائمی یا معاملات آتی بلندمدت فراتر از تاریخ انقضای استاندارد اکثر قراردادهای آتی هستند. این معاملات به صورت جداگانه بین طرفین منعقد میشود و اغلب شامل شرایط خاصی است.
به عنوان مثال، یک شرکت ممکن است یک قرارداد آتی بلندمدت برای تضمین عرضه ثابت کالایی خاص در یک دوره مشخص منعقد کند. این نوع معامله به شرکت اجازه میدهد تا هزینههای تولید خود را مدیریت کرده و از منبع تامین خود اطمینان حاصل کند. بنابراین معاملات دائمی با تنظیم شرایط قرارداد برای رفع نیازهای خاص انعطاف پذیری را فراهم میکند اما اغلب شامل هزینههای معاملاتی بالاتری است.
کارمزد معاملات فیوچرز
کارمزد معاملات فیوچرز به هزینههای مربوط به شرکت در بازار آتی اشاره دارد که پرداخت آن برای افراد یا نهادهایی که در معاملات آتی شرکت میکنند ضروری است. این هزینه به پوشش هزینههای عملیاتی و خدمات ارائهشده توسط کارگزاران و صرافیها کمک کرده و اطلاع از آن نیز برای مدیریت هزینهها به معاملهگران کمک میکند.
انواع مختلفی از کارمزد معاملات آتی وجود دارد:
یکی از کارمزدهای رایج، کمیسیونی است که کارگزاران برای انجام معاملات از معاملهگر دریافت میکنند. این کارمزد معمولا درصدی از ارزش قرارداد یا مبلغ ثابتی به ازای هر قرارداد است.
کارمزد دیگر کارمزد مبادلهای است که برای تامین بستر معاملات و حفظ بازار منصفانه و منظم توسط بورس آتی معمولا بر اساس حجم قراردادهای معامله شده تعیین میشود.
علاوه بر این ممکن است هزینه تسویه توسط اتاق پایاپای اعمال شود که به عنوان واسطه بین خریدار و فروشنده برای اطمینان از تکمیل معاملات عمل میکند.
اصطلاحات معاملات فیوچرز
با وجود این که تعداد اصطلاحات مهم معاملات فیوچرز بسیار زیاد است، در ادامه چند اصطلاح ضروری را بررسی میکنیم:
_ اهرم یا Leverage به معامله گران اجازه میدهد تا با استفاده از مقدار کمتری از سرمایه، مقدار بیشتری از دارایی را معامله کنند و سود بیشتری کسب کنند. اما این ابزار ریسک را نیز افزایش میدهد.
_ مارجین یا Margin به سپرده اولیه مورد نیاز کارگزار برای ورود به موقعیت آتی اشاره دارد.
_ موقعیت طولانی یا Long position شامل خرید یک قرارداد آتی با انتظار افزایش قیمت است.
_ موقعیت فروش یا Short position شامل فروش قرارداد آتی با انتظار کاهش ارزش قیمت است.
_ تسویه یا Settlement زمانی اتفاق میافتد که قرارداد آتی منقضی شده و دارایی پایه مبادله یا تسویه مالی شود.
_ Open Interest ابزاری است که در زمان واقعی، امکان اطلاع از تعداد کل موقعیتهای باز را که توسط فعالان بازار ایجاد شده است، فراهم میکند.
_ الزامات Initial margin and maintenance margin وجود دارد تا اطمینان حاصل شود که معامله گران سرمایه کافی برای پوشش زیانهای احتمالی دارند.
_ نقدینگی یا Liquidity در معاملات آتی حیاتی است، زیرا امکان ورود و خروج آسان از موقعیت را بدون کم کردن قابل توجه قیمت فراهم میکند.
_ اسپرد پیشنهاد و تقاضا یا bid-ask spread تفاوت بین بالاترین قیمتی است که یک خریدار مایل به پرداخت و کمترین قیمتی است که یک فروشنده مایل به پذیرش آن است.
_ حجم یا Volume منعکس کننده تعداد قراردادهای معامله شده در یک دوره معین است.
_ Margin calls زمانی اتفاق میافتد که حساب مارجین معاملهگر کمتر از سطح نگهداری مورد نیاز باشد و نیاز به واریز وجوه اضافی داشته باشد.
_ حد ضرر یا Stop-loss برای خروج خودکار از یک موقعیت در صورت رسیدن قیمت به یک سطح خاص استفاده شده و ضررهای احتمالی را محدود میکند.
_ نرخهای تامین مالی یا Funding Rates پرداختهای دورهای به یا از معامله گران بسته به جهت معامله آنها است. محاسبه نرخ سرمایه شامل نرخ بهره و حق بیمه است.
تفاوت تفاوت اسپات (Spot) و فیوچرز (Futures)
در بازار نقدی ارز دیجیتال یا Cryptospot، ارزهای رمزنگاری شده مانند بیت کوین و اتریوم برای تحویل فوری معامله میشوند. به عبارت دیگر، ارزهای دیجیتال مستقیماً بین فعالان بازار منتقل میشوند. در یک بازار نقدی، شما مالکیت مستقیم ارزهای رمزنگاری شده را دارید و از مزایای خاصی برخوردار هستید.
اما چه تفاوت هایی بین معاملات اسپات و فیوچرز وجود دارد؟
_ اهرم معاملات آتی را بسیار کارآمد میکند. با یک قرارداد آتی، میتوانید یک موقعیت آتی را با کسری از ارزش بازار آن دارایی باز کنید. از سوی دیگر، معاملات اسپات اهرمی را فراهم نمیکند.
_ اگر ارزهای دیجیتال را در بازار نقدی نگهداری میکنید، میتوانید از امکان افزایشِ سرمایه خود بهره مند شوید. زیرا ارزش ارز دیجیتال شما در طول زمان افزایش مییابد. از سوی دیگر، قراردادهای آتی به شما این امکان را میدهد که از حرکات کوتاه مدت قیمت در هر جهت سود ببرید. یعنی اگر قیمت بیت کوین کاهش یابد، میتوانید در روند نزولی با کاهش قیمت نیز سود کسب کنید.
_ بازار آتی یا فیوچرز با میلیاردها دلار حجم نقدینگی زیادی را فراهم میکنند. به عنوان مثال، بازار آتی بیت کوین دارای گردش مالی متوسط ماهانه 2 تریلیون دلار است که از حجم معاملات در بازارهای نقدی بیت کوین پیشی میگیرد. نقدینگی قوی به معاملهگران اجازه میدهد تا به سرعت در بازار معامله کنند.
_ در بازارهای نقدی، تحویلها فوری یا در یک بازه زمانی کوتاه که معمولا دو روز کاری است، انجام میشود. در بازارهای آتی، تحویل برای یک تاریخ مشخص در آینده، معمولا ماهها یا سالهای آینده تنظیم میشود.
_ قیمت دارایی در بازارهای آتی با توافق بین خریدار و فروشنده تعیین میشود، در حالی که قیمت در بازارهای اسپات بر اساس عرضه و تقاضای فعلی تعیین میشود. از سوی دیگر، قیمت آتی بر اساس قیمت نقدی به اضافه حق بیمه آتی است. حق بیمه آتی میتواند مثبت یا منفی بوده و تغییرات در عرضه و تقاضا ممکن است باعث نوسانات حق بیمه آتی شود.
اهرم یا لوریج معاملات فیوچرز چیست؟
اهرم یا لوریج معاملات آتی ابزار قدرتمندی است که معاملهگران را قادر میسازد تا موقعیت معاملاتی بزرگتری را با سرمایه کمتری کنترل کنند. با استفاده از اهرم، معاملهگران میتوانند مقدار دارایی مورد نظر خود را در زمان معامله افزایش دهند تا اگر معامله به نفع آنها پیش رفت، سود خود را نیز افزایش دهند. با این حال توجه داشته باشید که اهرم نه تنها مقدار سود را، بلکه خطر زیان را نیز افزایش میدهد و مدیریت ریسک در زمان معامله با آن بسیار مهم است.
مارجین در معاملات فیوچرز چیست؟
مارجین در تعریف مقدار پولی است که به عنوان پیش پرداخت تا 50 درصد قیمت خرید، برای خرید و مالکیت سهام، اوراق قرضه یا ETF امانت میگذارید. بنابراین مارجین قرارداد آتی مقدار پولی است که باید هنگام باز کردن یک موقعیت معاملات فیوچرز نزد کارگزار خود به امانت بگذارید.
زمانی که بازارها به سرعت تغییر کرده و نوسانات روزانه قیمتها بیشتر میشود، شرایط بازار ممکن است نیاز به مارجین بیشتری برای در نظر گرفتن افزایش ریسک داشته باشد.
معامله فیوچرز ارز دیجیتال برای چه کسانی مناسب است؟
قراردادهای آتی در بازار ارزهای دیجیتال چندین مزیت را ارائه میدهند که آنها را به ابزاری مناسب برای تمام معاملهگران ارز دیجیتال تبدیل میکند. معاملات آتی به معاملهگران اجازه میدهد تا از دارایی در برابر نوسانات قیمت در بازار ارزهای دیجیتال محافظت کنند. به طور کلی، قراردادهای آتی در بازار ارزهای دیجیتال معاملهگران را به ابزارهای مدیریت ریسک، فرصتهای معاملاتی لانگ، نقدینگی زیاد و ... مجهز میکند. علاوه بر این قراردادهای آتی معاملهگران را قادر میسازد تا به اهرم دسترسی داشته باشند؛ به این معنی که میتوانند موقعیت بزرگتری را با مقدار سرمایه کمتری کنترل کنند و سود بیشتری کسب کنند.
به عنوان مثال، برای خرید 1 بیت کوین در بازار نقدی، به هزاران دلار نیاز دارید. با یک قرارداد آتی، می توانید یک موقعیت آتی بیت کوین را با مبلغی کمتر از ارزش بازار باز کنید. این ویژگی معاملات آتی موقعیت هیجان انگیزی برای معاملهگران بازار ارزهای دیجیتال فراهم میسازد.
تمام افراد علاقهمند به حوزه ارزهای دیجیتال میتوانند از مزایای معاملات آتی از جمله اهرم معاملاتی برای کسب سود بیشتر در زمان کم استفاده کنند. با این حال، توجه به این نکته مهم است که اهرم علاوه بر سود باعث افزایش زیانهای احتمالی نیز میشود. بنابراین برای استفاده از آن مدیریت صحیح ریسک بسیار مهم است.
کدام پلتفرمها از معاملات آتی پشتیبانی میکنند؟
برای استفاده از ابزار معاملات آتی یا فیوچرز باید از پلتفرمی استفاده کنید که از معاملات آتی در بازار مورد نظر شما پشتیبانی کنند. تقاضا برای معاملات آتی ارزهای دیجیتال اهمیت شناسایی بهترین پلتفرمها یا بهترین صرافی فیوچرز را بیشتر میکند. با وجود محدودیتهای موجود برای کاربران ایرانی برای استفاده از صرافیهای خارجی، باید به دنبال بروکری باشید که بدون محدودیت امکان استفاده از معاملات فیوچرز را برای کاربران ایرانی فراهم میسازند. در ادامه لیستی از بهترین بروکر برای فیوچرز ایرانی را مشاهده خواهید کرد.
لیست
آموزش استراتژیهای فیوچرز
قبل از اینکه وارد معامله فیوچرز شوید، باید برنامه یا استراتژی برای هدایت فرآیند تصمیم گیری خود داشته باشید. استراتژی شما باید بر اساس تجزیه و تحلیل دقیق بازارهای مورد نظر باشد. علاوه بر این نیاز به بررسی روحیات معاملاتی و برخی از جنبههایی مثل: هدف خود از تجارت، ریسک قابل پذیرش در معامله و ... دارید. در ادامه برخی از بهترین استراتژی ها برای معاملات آتی را بررسی میکنیم. با این وجود استراتژیهای بسیاری برای استفاده در فضای تجارت وجود دارد که قبل از استفاده از آنها باید به دنبال آموزش استراتژیهای فیوچرز باشید.
استراتژی Pullback Strategy
این استراتژی معاملات آتی مبتنی بر عقب نشینی قیمت است که در بازارهای روندی رخ میدهد. زمانی که قیمت به زیر یا بالاتر از مقاومت یا سطح حمایت میرسد، معکوس و به سطح باز می گردد.
پول بکها اغلب زمانی شکل میگیرند که معاملهگران شروع به کسب سود میکنند و قیمت آتی را در جهت مخالف شکست اولیه هدایت میکنند.
استراتژی Going Long
اگر انتظار دارید قیمت یک کالای اساسی در یک دوره معین افزایش داشته باشد، میتوانید قراردادهای آتی آن را بخرید. اگر پیشبینی شما از جهت و زمان تغییر قیمت دقیق باشد، میتوانید قراردادهای آتی را بعدا با قیمت بالاتر بفروشید و در نتیجه سود کسب کنید. با این حال، اگر قیمت کاهش یابد، معامله شما منجر به ضرر خواهد شد.
استراتژی Breakout Trading
معاملات برک آوت یک رویکرد محبوب در معاملات روزانه است. شکست زمانی رخ می دهد که قیمت یک دارایی اساسی از محدوده معاملاتی تعیین شده خارج شود. هدف از معاملات شکستی برای نوسانگیری از بازار در زمانی است که قیمت از سطوح حمایت و مقاومت، خطوط روند و سایر سطوح فنی خارج شود.
پس از وقوع یک شکست، بازار نوسانات زیادی را تجربه میکند. این به این دلیل است که دستورات معلق متعددی اجرا میشوند. در این موقعیت باید سعی کنید از این افزایش نوسانات با درگیر شدن در موقعیت معاملاتی از جهت شکست استفاده کنید.
استراتژی Spread Trading
استراتژی معاملات اسپرد شامل خرید یک قرارداد آتی و فروش قرارداد آتی دیگر در زمان متفاوت است. هدف این استراتژی این است که شما از یک تغییر پیش بینی نشده در رابطه با قیمت خرید یک قرارداد و قیمت فروش سایر قراردادهای آتی سود ببرید.
معاملات اسپرد ریسک شما را در معاملات کاهش میدهد. معامله تفاوت بین 2 قرارداد آتی منجر به خطرات کمتری برای معاملهگر شده و حتی تحت تأثیر نوسانات بازار نیست.
استراتژی News Trading
معاملهگران اخبار اغلب به دنبال رویدادهای خبری به عنوان نشانهای برای حرکات بارز قیمت هستند. گزارشهای اقتصادی، اطلاعیههای مهم یا رویدادهای سیاسی میتوانند به طور چشمگیری بر قیمتهای آتی تاثیر بگذارند. این استراتژی مستلزم درک دقیق تاثیرات اخبار بر بازارها است.
استراتژی Trend Following
دنبال کردن روند یک استراتژی رایج در معاملات آتی است. این استراتژی شامل خرید قرارداد آتی در طول روند صعودی قیمت و فروش قرارداد در طول یک حرکت نزولی است. معاملهگران از شاخصهایی مانند میانگینهای متحرک و نوسانگرهای مومنتوم برای تشخیص این روند استفاده میکنند. در حالی که پیروی از روند می تواند بازدهی چشمگیری ارائه دهد، اما در عین حال روند بازار میتواند به طور غیرمنتظرهای معکوس شده و منجر به زیانهای احتمالی شود.
سخن پایانی
قراردادهای آتی نوعی قرارداد است که تعهدی برای تحویل یا دریافت مقدار معینی از دارایی در تاریخ آتی با قیمتی که در زمان حال روی آن توافق میشود، ایجاد میکند. معاملات فیوچرز به معامله گران مزایایی مثل: مدیریت ریسک، اهرم، فرصت معاملاتی لانگ، معامله در بازاری با نقدینگی زیاد و ... ارائه میکند. در این متن علاوه بر تعریف معاملات فیوچرز و بررسی مهمترین اصطلاحات این بازار، بهترین صرافی برای فیوچرز و بهترین استراتژی معاملات فیوچرز را شناختیم. با وجود مزایای این معاملات، معاملات آتی شامل ریسکهایی است که افراد باید آنها را درک کرده و قبل از شروع آن آموزش فیوچرز را دنبال کنند.