معرفی بهترین بیمه دندانپزشکی انفرادی در دی 1403

بروزرسانی در7 شهریور 1403
با وجود هزینه زیاد خدمات دندان پزشکی نمی‌توان از دریافت این نوع خدمات اجتناب کرد. در این متن قصد داریم تا به بررسی بهترین بیمه تکمیلی دندانپزشکی بپردازیم. پس تا انتهای متن همراه نظارت باشید.

بیمه دندان پزشکی یکی از کاربردی‌ترین خدمات بیمه‌های درمانی است. با این وجود خدمات مربوط به بیمه دندان پزشکی توسط بیمه‌های پایه ارائه نشده و به همین دلیل هزینه زیادی را به افراد تحمیل می‌کنند. به دلیل اهمیت زیاد سلامت دهان و دندان، با وجود هزینه زیاد خدمات دندان پزشکی نمی‌توان از دریافت این نوع خدمات اجتناب کرد. در این متن قصد داریم تا به بررسی بهترین بیمه تکمیلی دندانپزشکی بپردازیم. پس تا انتهای متن همراه نظارت باشید.

بهترین بیمه دندانپزشکی انفرادی

در ایران، شرکت‌های بیمه مختلفی بیمه های دندانپزشکی انفرادی ارائه می‌کنند. بهترین شرکت بیمه برای شما به نیازها و بودجه شما بستگی دارد. با این حال طبق آمار، 5 شرکت زیر با رائه خدمات بهینه گزینه‌های مناسبی به شمار می‌روند. 

  1. بیمه پاسارگاد
  2. بیمه ملت
  3. بیمه ایران
  4. بیمه دانا
  5. بیمه ما

بیمه پاسارگاد

بیمه پاسارگاد یکی از بزرگترین شرکت‌های بیمه در ایران است. آنها طیف گسترده‌ای از برنامه‌های بیمه دندانپزشکی انفرادی را با پوشش برای افراد، خانواده‌ها و مشاغل ارائه می‌کنند. بیمه پاسارگاد همچنین دارای شبکه گسترده‌ای از ارائه دهندگان است، بنابراین به احتمال زیاد می‌توانید دندانی را در نزدیکی خود پیدا کنید که آن را بپذیرد.

بیمه ملت

بیمه ملت شرکت بیمه دیگری با طیف گسترده‌ای از برنامه‌های بیمه دندانپزشکی انفرادی است. آنها همچنین شبکه گسترده‌ای از ارائه دهندگان دارند و خدمات مشتری عالی را ارائه می‌دهند.

بیمه ایران

بیمه ایران یک شرکت بیمه دولتی با طیف گسترده‌ای از برنامه‌های بیمه دندانپزشکی انفرادی است. آنها شبکه گسترده‌ای از ارائه دهندگان دارند و خدمات مشتری عالی را ارائه می‌دهند.

بیمه دانا

 بیمه دانا شرکت بیمه خصوصی دیگری با طیف گسترده‌ای از برنامه‌های بیمه دندانپزشکی انفرادی است. آنها شبکه گسترده‌ای از ارائه دهندگان دارند و خدمات مشتری عالی را ارائه می‌دهند.

بیمه ما

بیمه ما شرکت بیمه خصوصی دیگری با طیف گسترده‌ای از برنامه‌های بیمه دندانپزشکی انفرادی است. آنها شبکه گسترده‌ای از ارائه دهندگان دارند و خدمات مشتری عالی را ارائه می‌دهند.

بیمه تکمیلی ؛ بهترین بیمه دندانپزشکی

بهترین راه برای پوشش هزینه‌های سنگین دندان پزشکی استفاده از بیمه است. اما بیمه‌های پایه مثل بیمه تامین اجتماعی بسیاری از خدمات دندانپزشکی را تحت پوشش قرار نمی‌دهند. به همین دلیل بیمه تکمیلی دندان پزشکی یا پوشش‌های اضافه دندان پزشکی در بیمه درمان تکمیلی ایجاد شده‌اند تا بار هزینه زیاد دندانپزشکی را از دوش بیماران بردارند. با خرید بیمه دندان پزشکی در هنگام ثبت قرارداد می‌توانید به دو شکل استفاده از خدمات بیمه را تعیین کنید.

در حالت اول برای خدمات مورد نیاز خود به مراکزی مراجعه کنید که شرکت‌ بیمه جهت ارائه خدمات دندانپزشکی با آن مرکز قرارداد دارد. در صورتی که هزینه‌‌ها از تعهدات شرکت بیمه بیشتر باشد، باید مازاد قیمت را به مرکز درمانی پرداخت کنید.

در حالت دیگر می‌توانید پس از مراجعه به مرکز درمانی مورد نظر و استفاده از خدمات دندانپزشکی، هزینه را به طور کامل پرداخت کرده و فاکتور هزینه را دریافت کنید. با ارائه فاکتور و مدارک لازم به شرکت بیمه، هزینه‌ها از طرف شرکت بیمه به شما پرداخت خواهد شد.

پوشش دندان ‌پزشکی در بیمه‌های درمانی پایه

بیمه‌های درمانی پایه بخش بسیار کمی از خدمات عمومی دندانپزشکی را تحت پوشش قرار می‌دهند. این خدمات بسیار محدود بوده و اصلی‌ترین خدمات دندانپزشکی را شامل نمی‌شوند.

در برخی از بیمه‌های پایه تعرفه‌ها تنها شامل کشیدن دندان و پرکردن معمولی می‌شود. علاوه بر این تمام مراکز خدمات دندانپزشکی این پوشش را برای بیمه پایه قبول نمی‌کنند. به خصوص که این شرکت‌های بیمه در زمان مراجعه به مطب‌های خصوصی دندانپزشکی از بیمار پشتیبانی نداشته و هیچ هزینه‌ای را تقبل نمی‌کنند. بنابراین عملا فرد باید بیشتر هزینه‌های دندان پزشکی را شخصا پرداخت کند.

بیمه تامین اجتماعی یکی از مشهورترین بیمه‌های پایه است. پوشش‌های ارائه شده در بیمه دندانپزشکی بیمه تامین اجتماعی عبارتند از: ویزیت بیمار، کشیدن دندان، جراحی دندان نهفته در نسج نرم یا سخت، ترمیم دندان‌، جرمگیری بالا یا زیر لثه، بروساژ فک و رادیوگرافی تک‌ دندان.

با توجه به رایج بودن مشکلاتی که نیاز به خدمات تخصصی‌تری مثل: عصب کشی، پرکردن دندان و یا ایمپلنت دارند، هزینه بسیار زیاد این نوع خدمات اهمیت بیمه تکمیلی دندان پزشکی را بیش از پیش نمایان می‌کند.

میزان پوشش دندان‌پزشکی در بیمه تکمیلی

پوشش بیمه همان خدماتی است که شرکت بیمه هزینه‌های درمانی را برای آن پرداخت خواهد کرد. زمانی که نسبت به خرید بیمه اقدام می‌کنید، پوشش بیمه را انتخاب کرده و به نسبت آن حق بیمه پرداخت خواهید کرد. بنابراین میزان پوشش بیمه دندان پزشکی نسبت به حق بیمه پرداختی و شرکت بیمه منتخب متفاوت است.

بیمه‌های تکمیلی تا حدی‌ خدمات دندان ‌پزشکی را پوشش می‌دهند. میزان پوشش دندان پزشکی در بیمه تکمیلی به شرکت بیمه‌گذار و حق بیمه پرداختی بستگی دارد. برخی از شرکت‌های بیمه میزان پوشش بیشتری را برای خریداران بیمه تکمیلی در نظر گرفته‌اند. با این وجود پوشش هزینه‌ها به اندازه بیمه تکمیلی دندانپزشکی نخواهد بود.

بیمه تکمیلی اغلب خدمات مرتبط با زیبایی دندان و ایمپلنت را تحت پوشش قرار نمی‌دهد. بیمه تکمیلی دندانپزشکی یکی از پوشش‌های بیمه‌ تکمیلی است که در صورت نیاز باید با پرداخت حق بیمه بیشتر آن را خریداری کرده تا هزینه‌های سنگین دندانپزشکی را کمتر کنید.

مراکز طرف قرارداد با بیمه تکمیلی

تعداد بیشتر مراکز درمانی که شرکت بیمه با آن‌ها قرارداد داشته باشد، آپشنی بزرگ برای بیمه محسوب می‌شود. در این صورت بیمه‌شده می‌تواند مراکز درمانی مختلفی را برای دریافت خدمات انتخاب کند. به همین دلیل بیمه‌های تکمیلی سعی می‌کنند با تعداد بیشتری از مراکز درمانی قرارداد بسته تا در صورت مراجعه بیمه‌شده، مرکز درمانی در ازای ارائه خدمات به فرد، دریافت مبلغ تقبل شده از سوی بیمه را به طور مستقیم پیگیری کند.

اگر فرد به مرکز درمانی که طرف قرارداد با بیمه‌ تکمیلی نیست مراجعه کند، دریافت هزینه بیمه تکمیلی ممکن ولی پر دردسر است. به دلیل صرف زمان و هزینه بیشتر این روش، اغلب بیمه‌شوندگان به دنبال خرید بیمه تکمیلی دندانپزشکی هستند که با مراکز درمانی بیشتری قرارداد داشته باشد.

نحوه دریافت هزینه بیمه تکمیلی

همانطور که در قسمت قبل اشاره کردیم، اگر شرکت بیمه تکمیلی با مرکز درمانی قرارداد داشته باشد، کار بیمه‌شده برای دریافت هزینه‌های درمان بسیار ساده می‌شود. در این شرایط فرد تنها با مراجعه به مراکز طرف قرارداد و ارائه‌ کارت ملی یا دفترچه بیمه درمانی می‌تواند از بیمه تکمیلی استفاده کند.

مرکز درمانی پس از بررسی مدارک ارائه‌شده هزینه‌ تحت پوشش بیمه را از فرد دریافت نمی‌کند. تا زمانی که خدمات دریافتی در بازه سقف تعهدات بیمه باشد نیاز به پرداخت هزینه ندارید. اگر هزینه‌های درمان از این سقف بیشتر شود، مابه‌التفاوت باید توسط شما پرداخت شود.

اما چنانچه بنا به هر دلیلی مجبور به دریافت خدمات از مراکز درمانی شدید که طرف قرار با شرکت بیمه تکمیلی نیستند، باید هزینه‌های مربوطه را به مرکز پرداخت کنید. اما این به معنی عدم امکان دریافت هزینه از بیمه نیست. پس از آن شما می‌توانید با دریافت فاکتورِ هزینه‌ها از مرکز درمانی و ارائه‌ آن به شرکت بیمه هزینه درمان را از بیمه تکمیلی دریافت کنید.

نحوه دریافت هزینه پاراکلینیکی از بیمه تکمیلی

پاراکلینیک خدمات درمانی است که مربوط به بررسی ناهنجاری یا بیماری‌های پنهان در بدن است. این موارد اغلب نیاز به بررسی‌های آزمایشگاهی دارند. برای مثال هزینه سونوگرافی، انواع اسکن، تست‌های بینایی سنجی، تست ورزش، نوار مغز، نوار قلب، فیزیوتراپی و ... جزو مواردی هستند که در بیمه تکمیلی هزینه پاراکلینیکی دریافت می‎کنند.

در مواردی که مرکز درمانی طرف قرارداد با بیمه تکمیلی نیست، فرد باید کپی جواب را به همراه دستور پزشک معالج به اداره‌ بیمه ارائه کند تا بتواند هزینه پرداختی را از بیمه بازپس بگیرد.

مدارک مورد نیاز جهت دریافت هزینه از بیمه تکمیلی

بسیاری از افراد هنگام ارائه مدارک مورد نیاز جهت دریافت هزینه بیمه تکمیلی دچار سردرگمی می‌شوند. برای دریافت هزینه‌ خدمات درمانی که به مراکز غیر طرف قرارداد با بیمه تکمیلی پرداخت شده است، باید مدارک به خصوصی را به شرکت بیمه ارائه کنید تا ضمن تایید مدارک وجه به شما پرداخت شود.

این مدارک در شرکت‌های بیمه مختلف متفاوت هستند؛ اما اغلب:

_ اصل صورت حساب با مهر مرکز درمانی

_ فاکتور هزینه‌های دارو و هزینه مربوط به بیهوشی در عمل جراحی

_ فاکتور دارو با مهر داروخانه

_ اصل قبض پرداختی برای هزینه‌های پاراکلینیکی و کپی جواب 

_ و ... 

از اصلی‌ترین مدارک مورد نیاز برای دریافت هزینه بیمه تکمیلی است.

برای هزینه‌های مربوط به مشاوره روان شناسی یا روان پزشکی باید گواهی که تعداد جلسات در آن ذکر شده است، توسط پزشک مهر شده و به بیمه ارائه شود. در زمینه هزینه‌های فیزیوتراپی و کاردرمانی نیز به طور مشابه باید یک گواهی که تعداد جلسات در آن عنوان شده است، توسط پزشک معالج تنظیم و به بیمه ارائه شود.

سخن پایانی

این روزها هزینه خدمات دندان پزشکی به اندازه‌ای بالاست که برای این خدمات نیاز به بیمه درمانی بیش از پیش حس می‌شود. بیمه‌های پایه اغلب هزینه‌های مربوط به دندان پزشکی را پوشش نمی‌دهند. به همین دلیل تهیه بهترین بیمه تکمیلی دندانپزشکی اهمیت زیادی دارد.

سوالات متداول

شرکت های بیمه مختلف در زمینه پوشش خدمات روکش دندان سیاست های مختلفی دارند. بهتر است قبل از خرید بیمه تکمیل دندان پزشکی موارد مورد نظر خود را از شرکت بیمه جویا شوید.
بیمه تکمیلی اغلب تمام خدمات مربوط به دهان و دندان، به جز خدماتی که در دسته زیبایی قرار می‌گیرند را پوشش می دهد. البته امکان پوشش خدمات زیبایی با پرداخت حق بیمه بیشتر ممکن است.
در برخی از شرکت‌های ارائه دهنده بیمه تکمیلی در صورتی که بیمه تکمیلی گروهی باشد، هزینه کامپوزیت دندان پوشش داده می شود.
اغلب ارتودنسی به دلیل هزینه‌های بسیار بالا تحت پوشش بیمه قرار نمی‌گیرد. البته در بعضی از قراردادهای گروهی این پوشش با پرداخت حق بیمه بیشتر به بیمه‌شوندگان ارائه می‌شود.
بیمه تامین اجتماعی خدمات پایه دندانپزشکی را به طور محدود پوشش می‌دهد. این خدمات اغلب در مراکز تحت نظر بیمه تامین اجتماعی ارائه شده و مخاطبان بسیاری دارد. به همین دلیل برای دریافت خدمات باید زمان زیادی را در این مراکز صرف کنید.