بازار فارکس یا ارز دیجیتال کدام یک برای کسب درآمد بهتر است؟
هدف از گردآوری این مقاله، پرداختن به معایب و مزایای بازار فارکس و ارز دیجیتال است؛ تا در نهایت با بررسی این دو بستر اقتصادی، انتخابی آگاهانه در این عرصه داشته باشیم.
بازار فارکس در ایران
در ابتدای امر لازم به ذکر است که بازار فارکس یکی از رو به رشدترین بازارهای مالی جهان است و پتانسیل ارتقای اقتصادی بالایی دارد. اکنون ارزش آن حدود 280 تریلیون دلار تخمین زده میشود. این میزان حدود 10 برابر ارزش نمادهای لیست شده در شاخص 500 S & P ( اس اند پی ) بورس وال استریت است. بزرگترین معاملهگر در این عرصه فردی نیویورکی بود که در اکتبر 1987 پی برد که دلار نیوزلندی ارزشی فراتر از ارزش ذاتی خود دارد سپس اندی با قرار دادن اهرم مالی معاملاتی روی 400 موفق به سود دهی 300 میلیون دلاری شد.
در حال حاضر حدود 170 جفت ارز قابل معامله در این بازار وجود دارد. در واقع حدود 43.1 درصد کل معاملات فارکس در کشور انگلیس انجام میشود و در ردهی بعدی پس از این کشور، آمریکا با 16.5 درصد، هنگ کنگ و سنگاپور هر دو با 7.6 درصد، ژاپن با 4.5 درصد و سوییس با 3.3 درصد در ردههای بعدی بزرگترین بازارهای فارکس جهان قرار دارند و حجم بالایی از معاملات در این بستر اقتصادی را دارا هستند.
از مزایای بازار فارکس میتوان به چند مورد به اختصار اشاره کرد:
- امکان معامله در هر ساعتی از شبانه روز در این بازار فراهم است.
- باتوجه به اهرم مالی و این امکان معامله گران به سودهای مطلوبی در این بازار دست مییابند.
- در بستر اقتصادی فوقالذکر قدرت و پتانسیل نقدشوندگی بسیار بالاست به گونهای که در یک آمار کلی روزانه 6.6 تریلیون دلار معامله در این بازار صورت میگیرد.
- در یک مقایسه و نگاهی سطحی میتوان دریافت که میزان هزینه تراکنش در این بازار نسبت به بازار سهام بسیار کم یاحتی ناچیز است.
برای شروع در این بازار مالی نیازه که بهترین بروکر فارکس را انتخاب و معاملات خودرا شروع کنید.
در رابطه با ریسک این بستر اقتصادی شایان ذکر است که علیرغم وجود تمامی مزایا و سوددهیها، فارکس از پرریسکترین بازارها است و به نقل از گزارشی معتبر در سال 2019 حدود 70 درصد از معاملهگران در این بازار دستخوش ضرر شدند.
ارز دیجیتال در ایران
تمایل به کسب سود و معاملاتی با سود دهی بالا در میان انسانها امری طبیعی است، به همین دلیل هم اقدام به معامله و مشارکت در بازارهای اقتصادی میکنیم. ارز دیجیتال هم از این قائله مستثنا نیست. قطع به یقین افراد با توجه به نیازهای اقتصادی خود به سمت این گونه بازارها حرکت میکنند. همان گونه که در سال2های اخیر شاهد موجی از خرید رمز ارزهای دیجیتالی حضور افراد در این عرصه هستیم. باید گفت با توجه به صعود و سود دهی بالا در این بستر ریزشهایی هم وجود دارد و معاملهگر و خریدار باید این نکته ی مهم را در نظر داشته باشد و اطلاعات لازم در این زمینه را کسب کند؛ در غیر این صورت حضور در این بستر توصیه نمیشود.
نکات مهم بازار ارز دیجیتال
حالا به ذکر نکاتی اساسی در رابطه با این عرصه می پردازیم:
مهم ترین نکته، موضوع نگهداری رمز ارزهای دیجیتالی است؛ برای هر فرد حفاظت از داراییهای اندوخته امری بسیار حیاتی است. این حفاظت اصول خاص خود را دارد که باید در دورهای تخصصی آنها را فرا گیرید. در غیر این صورت پس از مدتی تلاشهای شما از بین رفته و دچار ضرر خواهید شد.
ارزهای دیجیتال کیف پولهای مختص خود دارند و این کیف پولها انواع متفاوتی دارند؛ بعضی از آنها کیف پولهای سخت افزاری هستند که از امنیت بسیار بالاتری برخوردار هستند. برخی دیگر بر روی تلفن همراه نصب میشوند و در واقع افراد باید با توجه به میزان سرمایهگذاری خود هریک را تمایل دارند، انتخاب کنند و به شیوه صحیح از آن بهرهمند شوند.
افراد هرگز نباید رمزها و کلید شخصی کیف پول خود را در اختیار دیگران قرار دهند زیرا خطراتی مانند هک و سرقت اینترنتی سرمایهی آنهارا تهدید میکند. بیشتر توصیه میشود برای نگهداری مبالغ بالا از کیف پولهای سخت افزاری استفاده نمایند و یا از کیف پول دیجیتال خود پشتیبانگیری کنند. البته شایان ذکر است که ماهیت وجودی ارزهای دیجیتال و سرمایهگذاری بر روی کیف پولهای آفلاین یا سخت افزاری در اکثر کشورهای دنیا به صورت قانونی پذیرفته شده است، اما برخی از دولتها برای مبادلات ارزهای دیجیتال محدودیتهایی را قائل هستند. این محدودیتها با توجه به برخی شرایط موجود بر جامعه قابل تغییر است.
یکی از مهمترین ریسکهای حضور در این بازار خصوصا برای ایرانیان، بهرهبرداری از صرافیها است؛ زیرا بعضی از صرافیهای ایرانی سایتهایی برای معاملات رمز های ارزها ایجاد کرده اند؛ این موضوع شرایط را برای بیشتر ایرانیها فراهم کرده که از طریق این سایتها اقدام به معاملعه کنند، نکتهی مهم و قابل توجه این است که، این سایتها مجوزهای لازم ازطرف بانک مرکزی و نهادهای اصلی دولت را ندارند و امکان مسدود شدن درگاههای پرداخت وجود دارد نکتهی مهم دیگر این است که هیچگاه با تمام سرمایه خود اقدام به حضور در این بازار نکنید و فقط با پول مازاد خود سرمایهگذاری را شروع کنید. زیرا در صورت ریزش و یا ضرر شما به اندازهی پول خود ضرر میکنید و اگر میزان ضرر بیشتر باشد معامله بسته و مسدود میشود و در اصطلاح شما لیکویید میشوید.
انتخاب بهترین صرافی ارز دیجیتال قطعا یکی از قدم های اول برای شروع معاملات ارز دیجیتال است.
در این متن به هیچ عنوان توصیهای به ورود یا خروج از این بازار نشده است؛ این بازار مالی مانند سایر بازارها ریسکهای مربوط به خودش را دارد؛ همانطور که روندهای صعودی قوی دارد روندهای اصلاحی قوی نیز دارد، اگر هر شخصی تمایلی به ورود به این بازار دارد باید دورههای آموزشی مختلف را بگذراند و سپس ریسک حضور را نیز بپذیرد و مسئولیت تمامی معاملات بر عهده شخص سرمایهگذار است.
فارکس بهتر است یا ارز دیجیتال؟
برای مقایسه و فهمیدن این موضوع که کدام یکی از این دو بازار برای سرمایهگذاری مناسبتر است به بررسی تفاوتها وشباهتهای این دو خواهیم پرداخت. این دو عرصه تفاوتهایی با هم در زمینههای : نوع افتتاح حساب کاربری- سپرده گذاری و برداشت- بنگاههای مالی- نقش امنیت و ... دارند که به اختصار به هریک میپردازیم:
افتتاح حساب کاربری:
روند افتتاح حساب در صرافی همانند ایجاد اکانت در دیگر وبسایتها میباشد. فرآیند کار همان روند معمول ثبت ایمیل، انتخاب رمز عبور و تایید آدرس ایمیل است. پس از اتمام ثبت نام، برای این که امکان سپردهگذاری و برداشت از حساب خود را داشته باشید، لازم است مراحل تایید هویت را بگذرانید.
جهت ثبت نام در کارگزار فارکس یا همان بروکر نیز مراحل کار دشواری لازم نیست و همان روند افتتاح حساب در صرافی را دارد. همانند مورد فوق برای انجام فعالیت سپردهگذاری و یا انجام معامله، تایید هویت کاربر اجباری است. ممکن است اسکن از مدرکی که اثبات شناسایی و آدرس شما باشد، لازم گردد.
تفاوت در سپرده گذاری و برداشت:
برای سپردهگذاری در برخی صرافیهای ارز دیجیتال مثل بایننس امکان ذخیره دلار و یا یورو نیست و حتما باید از رمز ارز استفاده شود. بنابراین باید بتوانید ابتدا مقداری رمز ارز خریداری کرده وسپس ان را سپرده کنید.
در کارگزاریها و بروکرها سپرده در حساب و یا برداشت از آن، به شکل دلار یا یورو امکان پذیر است. بنابراین برعکس صرافیها انجام فعالیتهای واریز و برداشت با ارز دیجیتال نیست. شاید با پیگیری و جستجو بروکرهایی که از ارز دیجیتال استفاده میکنند پیدا کنید.
تفاوت در بنگاه مالی:
یکی از تفاوتهای دیگر فارکس و ارز دیجیتال در بنگاههای مالی عرضه کننده آنهاست. یعنی وظایف کارگزار بورس و صرافی ارز دیجیتال متفاوت است.
صرافی ارز دیجیتال میتواند در خرید ارز یا تبدیل به ارز دیگری به شما کمک نماید. کارگزار یا بروکر، در بازارهای مالی از جمله بورس سهام یا بازار فارکس فعالیت دارند وظیفه اصلی آنها خرید و فروش مواردی از جمله سهام، فلزات قیمتی، کالاهای اساسی، سهام انرژی نفت و گاز، و حتی ارزهای دیجیتال میباشد. به این صورت که افراد به طور مستقیم امکان خرید و فروش سهام را ندارند و باید در خواست خود را به بروکر یا کاگزار انتقال دهند و معامله را بروکر انجام دهد خواه با سود باشد یا زیان. البته گاهی بروکرها به معاملهگران خود اهرم پاداش میدهد تا بتوانند چند برابر سرمایه خود خرید کنند.
شباهت های بازار فارکس و ارز دیجیتال
این بازارها علیرغم تفاوتها، شباهتهایی هم دارند. در هر دوی آنها سود و زیان وجود دارد و خطرات و ریسکهایی هم معاملهگران و سرمایهی آنها را تهدید میکند. بنابراین سرمایهگذاری و کسب سود در هریک از آنها نیازمند فراگیری مهارتهای لازم است. هردوی این بازارها دارای سایت و پلتفرمهای خاص خود هستند که معامله و خرید و فروش به صورت دیجیتال با سهولت بیشتری صورت میگیرد.
در پایان باید بگوییم با توجه به نکاتی که ذکر شد و تمامی مزایا و معایب موجود، با بررسی و کسب مهارت و مشورت با افراد حاذق در این زمینه میتوان انتخابی درست و آگاهانه داشت. این شما هستید که باید با کنار هم گذاشتن مزایا و معایب هرکدام از این بازارها و اهداف خود از سرمایهگذاری، درست به انتخاب بزنید.
📊 لیست ۱۰ بروکر معتبر فارکس برای ایرانیان 🇮🇷
بهترین بروکرهای فارکس برای ترید و سرمایهگذاری امن را بشناسید!
در این مقاله، ۱۰ بروکر برتر با امکاناتی مانند اسپرد پایین، امنیت بالا، و پشتیبانی ۲۴ ساعته بررسی شدهاند.
🔥 اگر به دنبال بهترین گزینه برای شروع ترید هستید، همین حالا کلیک کنید و بروکر مناسب خود را انتخاب کنید!
👇 کلیک کنید!