چرا امروز اتریوم (ETH) در حال رشد است ؟ اتریوم تا کجا رشد میکنه

اتریوم (ETH)، دومین ارز دیجیتال بزرگ جهان ازنظر ارزش بازار، در روز گذشته بیش از 13 درصد جهش داشته است و رتبه اول در جهش رمز ارزهای بنیادین و اصلی را به دست آورد. این دومین روز متوالی افزایش دو رقمی آلت کوین محبوب اتریوم است، زیرا ارز اتریوم دیروز از مرز 1500 دلار عبور کرد.
ارز اتریوم اکنون در بالاترین حد خود نسبت به اواخر شهریورماه معامله میشود.
آخرین افزایش قابلتوجه قیمت اتریوم در هفته اول شهریورماه اتفاق افتاد، زیرا سرمایهگذاران برای پروژه "ادغام" این پلتفرم آماده میشدند. این ادغام ارتقای اتریوم از یک پروتکل اثبات کار با مصرف بالای انرژی به یک پروتکل اثبات سهام همراه و دوستدار محیطزیست بود.
پس از تکمیل موفقیتآمیز ادغام در روز 24 شهریورماه، این ارز دیجیتال یک الگوی ثابت باقیمت 1300 دلار را حفظ کرده است. سایر ارزهای دیجیتال صبح روز چهارشنبه نیز شاهد افزایش چشمگیر قیمت بودند. ارز دیجیتال بیت کوین (BTC) ، بزرگترین ارز دیجیتال جهان، شاهد افزایش قیمت بیش از 5 درصدی دیگر بود. ارز بیت کوین در حال حاضر باقیمت 20 هزار و هشتصد دلار معامله میشود.
این در حالی است که آلت کوینهای کاردانو (ADA) و سولانا (SOL) هر دو بیش از 9 درصد رشد داشتند.
چرا اتریوم در حال افزایش است؟
اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال در ابتدا همزمان با بازارهای وسیعتر در روز سهشنبه معامله میشدند. بااینحال، تا صبح روز چهارشنبه دنیای کریپتو و بازارهای مالی سنتی از هم جدا شدند.
بازارهای مالی بزرگتر دوباره شروع به فروپاشی کردند زیرا نگرانیهای مربوط به تورم دوباره خودی نشان داد. باوجود رخ دادن بزرگترین از بین رفتن سرمایههای مالی در معاملات کوتاهمدت طی 15 ماه اخیر، بازهم بیت کوین و بقیه ارزهای دیجیتال دنیای کریپتو به صعود خود ادامه دادند.
معاملات کوتاهمدت فروش یک شرطبندی در برابر افزایش قیمت محسوب میشود. از بین رفتن سرمایه یا همان لیکویید شدن سرمایه زمانی اتفاق میافتد که سرمایهگذاران دیگر مبلغ کافی برای پوشش مارجین خود را نداشته باشند.
در ابتدا، افزایش قیمتها در روز سهشنبه نشاندهنده مجموعهای از گزارشهای سود مثبت و همچنین احساسات سرمایهگذاران بود. این موضوع هم به دلیل صحبتها و گمانی زنی های موجود در مورد کمیته بازار آزاد فدرال ایالاتمتحده یا همان FOMC بود که احتمال دارد بهزودی افزایش نرخ بهره را کاهش دهد.
محمد الاریان، مشاور ارشد اقتصادی آلیانز، در مصاحبهای با شبکه CNBC گفت که فدرال رزرو با یک سهراه جدید از مشکلات مواجه شده است که میتواند بهزودی به کاهش نرخ بهره منجر شود. این سهراه هم شامل رشد، تورم و ثبات مالی است.
تا بعدازظهر روز سهشنبه، سهام Nasdaq Composite که ارزهای دیجیتال در بیشتر سال 2022 با آن معامله می کردند نزدیک به 2 درصد رشد کرد، درحالیکه بازده اوراق قرضه و دلار، که پناهگاههای امن معمول در زمان تورم هستند، کاهش یافت.
این تحرکات نشاندهنده تمایل سرمایهگذاران برای بازگشت به داراییهای پر ریسک به امید کاهش احتمالی نرخ بهره توسط فدرال رزرو بود.
بااینحال، با انتشار گزارشهای سود بیشتر در پایان روز معاملاتی، احساسات سرمایهگذاران در مورد بازارهای مالی بزرگ تغییر کرد. سهام نزدک معاملات صبح روز چهارشنبه خود را با کاهش بیش از یکدرصدی آغاز کرد.
بازار دنیای ارزهای دیجیتال ولی همچنان قوی باقی ماند.
اتریوم در اوایل شهریورماه تا حدود 2000 دلار افزایش و سپس مجدداً کاهش یافت. این رالی از خردادماه پس از سقوط اتریوم در 27 خرداد شروع شد، زمانی که اتریوم به 880 دلار رسید.
بین ماههای اردیبهشت و خرداد، ارز اتریوم بیش از 70 درصد کاهش یافت و به زیر سقف 1000 دلاری در خردادماه رسید.
ارز بیت کوین تنها 52 درصد در بازه مشابه کاهش یافت و در ماه خرداد به 17708 دلار رسید. پسازآن، بیت کوین حدود 12 درصد بهبودیافته و به حدود 20 هزار دلار رسید. ارز اتریوم بیش از 68 درصد از زمان پایین آمدن خود افزایشیافته است و دوباره از سد 1500 دلاری عبور کرده است.
روند قیمت اتریوم
هیچکسی نمیتواند دقیقاً پیشبینی کند که قیمت ارز اتریوم تا پایان سال کجا خواهد بود. بِن مَک میلان، یکی از بنیانگذاران و مدیر ارشد شرکت سرمایهگذاری IDX Digital Assets پیشبینی کرده است که ارز اتریوم قبل از اواخر سال 2022 به قیمت بالای 2000 هزار دلار برسد.
این یک پیشبینی صعودی قیمت است و عوامل متعددی میتوانند روی آن تأثیرگذار باشند.
بسیاری از صاحبنظران ارزهای دیجیتال معتقدند که سرمایهگذاران ممکن است بخواهند به عوامل کلام اقتصادی مانند تورم و مقررات دولتی ارزهای دیجیتال برای کمک به تعیین استراتژیهای سرمایهگذاری خود برای ادامه سال جاری توجه کنند.
برخی از دارندگان بیت کوین ادعا دارند که بیت کوین لایه حفاظتی در برابر تورم دارد ولی این موضوع هنوز برای خیلی از سرمایهگذاران اثبات نشده است.
در عوض، همانطور که در حرکتهای آخر ارزهای دیجیتال مشخص شد، ارزهای دیجیتال معروف بهویژه اتریوم، همراستا و همجهت سهام پُر ریسک مانند سهام فهرست شده در Nasdaq حرکت کردهاند.
این بدین معنی است که عوامل کلان اقتصادی مانند تورم بر قیمت کُلی ارز اتریوم فشار وارد میکنند و میتوانند روی قیمت آن تأثیرگذار باشند. در فضاهای تورمی، بسیاری از سرمایهگذاران به سمت کالاهایی مانند نفت و طلا پناه میبرند و تمایلی به سرمایهگذاری با ریسک بالا مانند سهام فناوری و ارزهای دیجیتال ندارند.
چشمان بسیاری نیز به دولت ایالاتمتحده و سایر تنظیمکنندههای بینالمللی برای قوانین آتی معطوف شده است، زیرا مقررات میتوانند بهشدت بر قیمت ارزهای دیجیتال تأثیر بگذارند.
نوسانات اتریوم
ارز اتریوم مانند همه رمز ارزهای بنیادین و اصلی، ثابت کرده که یک سرمایهگذاری بسیار بیثبات است و نوسانات سریع قیمت را میتوان با کوچکترین اخبار مشاهده کرد.
ارز اتریوم با رسیدن به بالاتر 4600 دلار در آبان ماه سال 2021، اکنون بیش از 67 درصد کاهشیافته و به حدود 1500 دلار رسیده است.
اگرچه مَک میلان پیشبینی کرده است که ارز اتریوم قبل از پایان سال جاری دوباره از سد روانی 2000 هزار دلاری عبور میکند اما نوسانات این ارز دیجیتال میتواند تعیین این نوع پیش بینی های قیمت را با هر دقتی دشوار کند.
مَک میلان به سرمایهگذاران توصیه میکند که ارزهای بنیادین مانند اتریوم، مشابه سهام نزدک در اواخر دهه 1990 میلادی در نظر بگیرند. او میگوید: «از خطرات کوتاهمدت آگاه باشید، اما توجه داشته باشید که ارز دیجیتال در 5 تا 10 سال آینده کجا خواهد بود.»
البته ، با هر سرمایهگذاری پر ریسکی مانند ارز دیجیتال، سرمایهگذاران باید از ریسکها آگاه باشند و بیشازحد سرمایه و دارایی خود سرمایهگذاری نکنند.
ارز اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال، سرمایهگذاریهای پرخطر و نوسانی محسوب میشوند که میتوانند بهسرعت مسیر حرکتی خود را تغییر دهند. سرمایهگذاران باید همیشه دقت لازم را داشته باشند و برای ماهیت بیثبات این سرمایهگذاریها آماده باشند.
سوالات متداول
