
آیا مذاکرات تعرفهای و دادههای تورم آمریکا جهت حرکت EUR/USD را تغییر میدهند؟
- یورو با توجه به مذاکرات تجاری آمریکا و اروپا و انتظار انتشار داده CPI آمریکا افزایش یافت.
- ترامپ با درخواست کاهش نرخ بهره بر فدرال رزرو فشار وارد کرده و در صورت تورم پایین، احتمال تشدید انتقادات وجود دارد.
- دادههای اقتصادی مثبت از چین و پیشبینی رشد تولید صنعتی اروپا موجب بهبود نسبی احساسات بازار شد.
افزایش یورو همزمان با تمرکز بازار بر تعرفهها و شاخص قیمت مصرفکننده آمریکا
یورو روز سهشنبه با کاهش بخشی از زیانهای قبلی خود و خروج از رکود چهار روزه، در حالی به روند افزایشی برگشت که توجه بازار به انتشار شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) آمریکا در همان روز معطوف شده است. امیدها به توافق تجاری میان اتحادیه اروپا و ایالات متحده و انتشار دادههای مثبت از چین به بهبود ریسکپذیری بازار کمک کردهاند.
جفت ارز یورو/دلار (EUR/USD) پس از رسیدن به پایینترین حد سه هفتهای خود در ۱.۱۶۵۵ دلار در روز دوشنبه، توانسته بخشی از افت را جبران کند، اما هنوز نتوانسته از سطح مقاومتی ۱.۱۷۰۰ عبور کند. به طور کلی، این جفت ارز همچنان در کانال نزولی قرار دارد و پس از رسیدن به بالاترین سطح چهار سال اخیر در یکم جولای (۱.۱۸۳۰)، روند نزولی را ادامه داده است.
نگاه بازار به مذاکرات تجاری و دادههای تورمی آمریکا
روز سهشنبه با ادامه مذاکرات مسئولان اتحادیه اروپا و ایالات متحده، تا حدودی جو بازار بهبود یافته است. دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، اعلام کرد که مقامات اروپایی برای مذاکرات به آمریکا میآیند و تمایل خود را برای ادامه گفتگوها تکرار کرد.
در سوی دیگر، دلار آمریکا حالتی کمی ضعیفتر به خود گرفته و سرمایهگذاران با توجه به انتشار دادههای تورم ماه ژوئن آمریکا، تمایلی به خرید سنگین دلار ندارند. سرمایهگذاران با تحلیل CPI این ماه، به دنبال ارزیابی تأثیر تعرفهها و پیشبینی حرکات آینده فدرال رزرو هستند. هرگونه انحراف از انتظارات بازار ممکن است تغییرات قابل توجهی در جفتهای ارزی دلار ایجاد کند.
فشار ترامپ بر فدرال رزرو و انتظارات از نرخ بهره
در همین حال، ترامپ به فشار بیسابقه خود بر رئیس فدرال رزرو ادامه داده و خواستار کاهش نرخ بهره شده است. این رفتار بیسابقه ممکن است در صورت عدم تحقق انتظارات تورمی، تشدید هم بشود و استقلال بانک مرکزی آمریکا را زیر سوال ببرد که در گذشته موجب تضعیف دلار شده است.
انتظار میرود نرخ رشد سالانه قیمت مصرفکننده آمریکا در ژوئن به ۲.۷ درصد (در مقابل ۲.۴ درصد در ماه مه) برسد. شاخص تورم اصلی (core CPI)، که تغییرات فصلی مواد غذایی و انرژی را حذف میکند، پیشبینی میشود در دوازده ماه منتهی به ژوئن به ۳ درصد افزایش یابد (در مقابل ۲.۸ درصد ماه قبل).
ترامپ روز دوشنبه جروم پاول را «فردی احمق» خطاب کرد و اعلام نمود که تورم نگرانی جدی برای اقتصاد نیست؛ همچنین خواستار کاهش نرخ بهره به یک درصد از محدوده فعلی ۴.۲۵ تا ۴.۵ درصد شد. پیشبینی میشود در صورت پایینتر بودن داده تورم از انتظارات، این حملات تشدید شود.
دادههای اقتصادی چین و منطقه یورو
دادههای منتشر شده از چین نشان میدهد اقتصاد این کشور در سهماهه دوم با نرخ ۵.۲ درصد رشد داشته است؛ بالاتر از پیشبینی ۵.۱ درصد و نشانهای از مقاومت غیرمنتظره چین در برابر تعرفههای آمریکا، که موجب بهبود فضای بازار شد و به افزایش تقاضا برای دلار امن کمک کرد.
در منطقه یورو، پیشبینی میشود شاخص تمایل سرمایهگذاران آلمان (ZEW) اندکی بهبود یابد، هرچند همچنان نشانگر دورنمای ضعیف اقتصادی است. یورواستات نیز قرار است آمار تولید صنعتی منطقه یورو برای ماه مه را اعلام کند که انتظار میرود رشد ماهانه ۰.۹ درصد را پس از افت ۲.۴ درصدی آوریل نشان دهد.
بررسی فنی روند حرکتی EUR/USD
یورو/دلار همچنان در کانال نزولی از بالاترین سطح یکم جولای معامله میشود. با برگشت از کفهای اخیر، انتظار میرود فعلاً تلاشها برای عبور از مقاومتهای مهم محدود بماند تا زمان روشن شدن نتیجه مذاکرات تجاری بین آمریکا و اتحادیه اروپا. شاخصهای فنی همچنان وضعیت نزولی را تأیید میکنند و شاخص قدرت نسبی (RSI) پایینتر از سطح ۵۰ قرار دارد.
فروشندگان نتوانستند منطقه حمایتی ۱.۱۶۶۰ (کمینههای ۱۰ و ۱۲ جولای) را بهطور قطعی بشکنند، گرچه رشدهای اخیر نیز فعلاً زیر ۱.۱۷۰۰ محدود شده است. در صورت ریزش بیشتر، حمایت بعدی سطح فیبوناچی ۵۰ درصد حرکت صعودی اواخر ژوئن در ۱.۱۶۴۰ خواهد بود و پس از آن کف کانال نزولی در ۱.۱۶۳۰ قرار دارد. در روند صعودی، مقاومتهای کلیدی در ۱.۱۷۰۰ و سقف کانال نزولی در محدوده ۱.۱۷۱۰ قرار گرفتهاند و در صورت عبور، هدف بعدی ۱.۱۷۵۰ (سقف ۱۰ جولای) خواهد بود.