کپی تریدینگ چیست؟ | بررسی کپی ترید و پلتفرم ها

دنیای تجارت پر از اصطلاحاتی است که شاید برخی از آنها برایتان نا آشنا باشد. کپی ترید (copy trading) یکی از این اصطلاحات است که حالا در بین معاملهگران رایج شده است.
کپی ترید یک شاخه از سوشیال تریدینگ (social trading) است و به یک عمل همراه با «کپی» اشاره دارد. البته در دنیای کسب و کار کپی کردن یک عمل ناشایست است و هیچکس نمیخواهد کارهایش توسط فرد دیگری کپی شود.
دنیای تجارت کاملا متفاوت است و پلتفرمهای کپی ترید در بین معاملهگران کاربرد زیادی دارند. حتی معاملهگران برای کسب سود بیشتر برای خود بهترین کپی تریدر را نیز انتخاب میکنند. در ادامه قصد داریم بیشتر شما را با این مفهوم، کاربردها، مزایا، معایب و ریسک آن آشنا کنیم.
کپی تریدینگ چیست؟
کپی ترید به عملیاتی گفته میشود که به تریدرها یا معاملهگران اجازه میدهد تا موقعیت معاملاتی یا سبد سرمایهگذاری تریدرهای معروف را کپی کنند. کپی ترید راهی را در مقابل معاملهگران مبتدی قرار میدهد تا بتوانند از طریق معاملهگران موفق و حرفهای اطلاعات لازم را کسب کرده و در صرافیهای مختلف برای خود مسیر جدید انتخاب کنند.
اکنون با وجود امکاناتی که کپی تریدینگ فراهم کرده است، حتی افراد کم تجربه و تازهوارد در بازارهای مالی هم میتوانند سرمایهگذاری خود را شروع کنند و به سود برسند. این افراد کم تجربه به عنوان «معاملهگران پیرو» شناخته میشوند و در مقابل آنها «معاملهگر اصلی» قرار میگیرد که میتوانند استراتژیهای او را کپی و اجرا کنند. این کپیبرداری به دو شکل دستی و خودکار انجام میشود که در ادامه بیشتر به آن میپردازیم.
جالب است بدانید براساس آمارهای منتشر شده، از هر سه تریدر، یکی از آنها از روش Copy Trading استفاده میکند. با این حساب هنوز هم دو سوم از معاملهگران از روشهای سنتی برای رصد بازارهای مالی استفاده می کنند.
5 تا از معتبرترین اپلیکیشن های کپی تریدینگ
در سال 2005 برای اولین بار اصطلاح کپی تریدینگ رایج شد. تا قبل از رایج شدن آن، طیف گستردهای از معاملهگران باید هر روز ساعتها وقت خود را برای ارزیابی موقعیتهای معاملاتی صرف میکردند تا بتوانند الگوی حرکت نامعاملهگران مبتدی را پیشبینی کنند. اما به تدریج بسیاری از آنها متوجه شدند اگر رفتار معاملهگران باتجربه و موفق را کپی کنند، میتوانند در دنیای تجارت موفقتر عمل کنند و به سود برسند.
در همین زمان بود که دو شرکت ایتورو (eToro) و زولوترید (Zulutrade) به تریدرها اجازه دادند تا با اتصال حساب خود به پلتفرم آنها، معاملاتشان را کپی کنند. در حال حاضر تعداد این شرکتها که به عنوان کارگزاران کپی ترید شناخته شدهاند، زیاد شده است.
در زیر تعدادی از این پلتفرمها معرفی شدهاند:
-
اپلیکیشن کپی تریدینگ ایتورو (eToro): این پلتفرم جزء بهترین برنامههای کپی ترید در دنیاست که در بین معاملهگران ایرانی هم محبوبیت زیادی دارد. با کمک این برنامه میتوانید از بین طیف وسیعی از داراییها (از جمله ارزهای دیجیتال مثل دوج کوین، بیت کوین و ...) بهترین را انتخاب کنید.
-
پلتفرم کپی ترید زولوترید (Zulutrade): این ابزار به شما اجازه میدهد تا حسابهای کارگزاری خود را به همدیگر متصل کرده و به راحتی معاملات موفقترین تریدرهای دنیا را کپی کنید. اگر مبتدی هستید، این اپلیکیشن با ارائه طیف گستردهای از ابزارهای آموزشی به شما کمک میکند تا اطلاعات بیشتری از دنیای ترید کپی را کسب کنید.
-
کپی ترید با Commas3: این برنامه که با هوش مصنوعی کامل عمل میکند نحوه تجارت مقدماتی تا پیشرفته در دنیای رمز ارزها را ارائه میدهد و میتوانید با کمک آن از بین 21 ربات قابل تنظیم، یک یا چند مورد را انتخاب کنید. این رباتها برای 16 صرافی رمزنگاری کاربرد دارند.
-
برنامه ناگا (NAGA): این اپلیکیشن کپی تریدینگ این امکان را به شما میدهد تا معاملات بیش از 9000 کاربر پیشرفته را با دقت و طی چندین مرحله کپی کنید. از تب Most Traded اپلیکیشن ناگا میتوانید بهترین ابزارهای مالی را انتخاب کنید. همچنین از طریق این ابزار قادرید آمار معاملات و استراتژی معاملهگران حرفهای را مطالعه کنید.
-
اپلیکیشن ProfitX: این پلتفرم به شما کمک میکند تا تنها با یک کلیک، استراتژی معاملاتی تریدرهای حرفهای و باتجربه را کپی کنید. از آنجا که این اپلیکیشن معاملهگران موفق را در صدر قرار میدهد، با کپی کردن استراتژی آنها شانس بالایی برای موفقیت در بازارهای مالی پیدا میکنید.
تفاوت کپی تریدینگ با معامله گری سنتی چیست؟
برای اینکه بدانید کدام یک از این دو برای ورود به بازارهای مالی بهتر است، ابتدا باید با مزایا و معایب تجارت دستی و کپی ترید آشنا شوید. برای مقایسه بین این دو باید میزان تخصص، دانش، تعهد زمانی و مدیریت ریسک را در نظر بگیرید. مطمئنا با توجه به تمامی این موارد است که میتوانید به طور آگاهانهای یکی از این دو روش را برای فعالیت در دنیای تجارت را انتخاب کنید.
مزایا و معایب کپی ترید
روش کپی تریدینگ با مزیتها و معایبی همراه است که عبارتند از:
-
مزایا: اپلیکیشنهایی که در زمینه کپی تریدینگ فعالیت دارند ویژگیهای مدیریت ریسک مثل تعریف سطوح تحمل ریسک یا تنظیم دستورات توقف ضرر را برای تریدرها ارائه میدهند. شما میتوانید این استراتژیها را که از طریق ارائهدهندگان سیگنال موفق پشتیبانی میشوند، برای خرید و فروش در بازارهای مالی کپی کنید.
-
معایب: اما مشکلی که در کپی ترید وجود دارد به نبود کنترل کامل بر روی تصمیمات مدیریت ریسک مربوط میشود. چرا که شما به استراتژیهایی که از سوی ارائهدهندگان سیگنال دریافت میکنید، متکی شدهاید.
مزایا و معایب تجارت دستی
همانطور که اشاره کردیم بیش از 65 درصد از تریدرها هنوز هم از تجارت دستی برای تصمیمگیریهای خود استفاده میکنند. این روش نیز مزیتها و معایبی دارد:
-
مزایا: از آنجا که قرار نیست از هیچ سمتی سیگنال دریافت کنید، بر روی تصمیمات مدیریت ریسک کنترل کامل دارید. پس قادرید یک استراتژی مناسب را اجرا، دستورات توقف ضرر را اعمال و یا اندازه موقعیت را براساس میزان ریسکپذیری خود تنظیم کنید. حتی در صورت شرایط در حال تغییر میتوانید سریع واکنش نشان دهید.
-
معایب: در معاملهگری به درک عمیقی از تکنیکها و استراتژیهای مدیریت ریسک نیاز دارید. کسب اطلاعات کافی در این زمینه به زمان زیادی نیاز دارد و اگر تصمیمات مدیریت ریسک را درست اجرا نکنید، ممکن است در این راه بخشی از سرمایه خود را نیز از دست بدهید.
روش معاملهگری |
مزایا |
معایب |
کپی تریدینگ |
- دریافت سطوح تحمل ریسک و تنظیم دستورات توقف ضرر برای تریدرها - دریافت سیگنال از معاملهگران موفق برای خرید و فروش در بازارهای مالی |
نداشتن کنترل کامل بر روی تصمیمات مدیریت ریسک |
معاملهگری دستی |
-داشتن کنترل بر روی تصمیمات مدیریت ریسک - توانایی اعمال دستورات توقف ضرر - تنظیم اندازه موقعیت براساس میزان ریسکپذیری خود |
-نداشتن درک عمیق از استراتژیهای مدیریت ریسک - احتمال بروز اشتباه در تصمیمگیری و از دست دادن دارایی |
کپی تریدینگ چه مزایایی دارد؟
در بالا به چند مزیت کپی تریدینگ اشاره کردیم، اما این همه ماجرا نیست و مزیتهای دیگری نیز دارد که عبارتند از:
مناسب برای تریدرهای کم تجربه
بازارهای مالی (بورس، سهام، رم ارزها، فارکس و ....) دارای پیچیدگیهای زیادی است و کسب سود در این فضا به دانش و تجربه بالایی نیاز دارد. از آنجا که تازهواردها در این زمینه اطلاعات زیادی ندارند و اگر در تصمیمگیری و تحلیلهای خود دچار اشتباه شوند، ممکن است بخش زیادی از دارایی خود را از دست بدهند، به کپی تریدینگ نیاز دارند که در واقع برای آنها مثل یک دوره آموزشی عمل میکند.
آسان کردن مدیریت ریسک
در این روش معاملهگری، تریدرها میتوانند با کمترین مدیریت ریسک و با کمک بهترین پلتفرمهای کپی تریدر ارز دیجیتال تصمیمگیری کنند. البته انتخاب تریدر قابل اعتماد برای آسانتر شدن مدیریت ریسک نیز اهمیت زیادی دارد.
تحلیل با انرژی و زمان کمتر
تحلیل بازارهای مالی به تخصص، دانش و تجربه نیاز دارد که در طی زمان بدست میآید. همانطور که در معایب معاملهگری دستی نیز اشاره کردیم، تریدرها در این روش باید تمامی اخبار و دادهها را تجزیه و تحلیل کنند که زمان زیادی را طلب میکند. اما در روش کپی ترید، با صرف زمان و انرژی کمتر میتوانید تجزیه و تحلیل را انجام دهید و سیگنالها را از تریدرهای اصلی دریافت کنید.
یادگیری از تریدرهای باتجربه
افرادی که در بازارهای مالی موفقیتهای زیادی کسب کردهاند، دارای دانش، تجربه و مهارت زیادی هستند. حالا به جای اینکه وقت زیادی را صرف کنید تا مثل آنها شوید، میتوانید دقیقا استراتژیهای آنها را کپی کنید.
قابلیت تنظیم اندازه لات
یکی دیگر از مزیتهای کپی تریدینگ و استفاده از پلتفرمهای آن تنظیم اندازه لات به دلخواه خودتان است. در این صورت حتی با نداشتن اطلاعات کافی، میتوانید ریسک معاملات را کاهش دهید و تجربه تجاری خود را مطابق با سطح راحتی فردی سفارشی کنید.
امکان انتخاب الگوریتمهای معاملاتی خودکار
Mirror trading یا ترید آینه ای یکی از زیر مجموعههای کپی ترید است که در آن اغلب الگوریتمهای معاملاتی به صورت خودکار برای معاملهگران مبتدی ارائه میشود. خودکار کردن معاملات با کپی استراتژی معاملهگران سودآور مهمترین مزیت این روش است.
پیدا کردن درک بهتر است بازار
وقتی طی یک دوره زمانی در معاملات کپی شرکت کنید، به مرور زمان اطلاعات کسب کرده و درک بهتری را نسبت به بازارهای مالی بدست میآورید. وقتی واکنش معاملهگران اصلی و موفق نسبت به سناریوهای مختلف بازار را مشاهده میکنید، نسبت به پویایی بازار آگاه میشوید.
قابلیت استفاده در تمامی بازارهای مالی
از کپی تریدینگ نه تنها برای رمز ارزها، بلکه برای سایر بازارهای مالث مثل معاملات آتی، سهام NSE، بورس و ... نیز میتوانید استفاده کنید. پس این تطبیقپذیری پلتفرمهای کپی ترید به شما کمک میکند بازارهای مختلف را پیدا و بهترین آنها را انتخاب کنید.
ریسک ها و معایب کپی تریدینگ
با وجود همه مزیتهایی که این روش معاملهگری به همراه دارد، اما بدون ریسک و مشکل نیست.
-
وجود ریسک در بازار: کپی کردن معاملات تریدرهای حرفهای میتواند با کسب سود همراه باشد، اما از آنجا که عملکرد بازارهای مالی (به خصوص رمز ارزها) تحت تاثیر عوامل زیادی است و نوسانات شدیدی در این بازارها وجود دارد، ممکن است حتی معاملهگر اصلی نیز دچار اشتباه شود. در این صورت شما نیز با پیروی از استراتژیهای او بخشی از دارایی خود را از دست میدهید.
-
وابستگی شدید به معاملهگر: سودی که از معاملهگری در پلتفرمهای کپی تریدینگ بدست میآورید، نتیجه پیروی از سیگنالها و تصمیمگیریهای تریدر اصلی است. پس توانایی و مهارت تصمیمگیری بدون او را ندارید.
-
کارمزد مازاد: حتی با وجود تبلیغات متعدد کپی تریدینگ رایگان اما عملاً چیزی به این عنوان وجود ندارد. شما باید در ازای استفاده از یک اپلیکیشن کپی ترید و پیروی از تریدر حرفهای، کارمزد بپردازید که در برخی از پلتفرمهای قدیمی و محبوب میزان آن بیش از حد انتظار است.
-
کنترل محدود بر روی ترید: وقتی به سادگی، سریع و آسان استراتژیهای یک تریدر موفق را کپی کنید، بخشی از کنترل خود را بر روی داراییتان از دست میدهد. در واقع شما به یک معاملهگر تقلیدکار تبدیل میشوید که قدرت تصمیمگیری ندارید.
-
احتمال تصمیمگیری اشتباه: اگر در انتخاب معاملهگر اصلی دچار اشتباه شوید، تمام مسیر را اشتباه خواهید رفت. ریسک پایین در کپی ترید برای مواقعی است که تریدر حرفهای و کاربلد را انتخاب کرده باشید. در ادامه همین مطلب نکاتی را که برای انتخاب چنین فردی نیاز دارید، ارائه شده است.
نحوه عملکرد کپی تریدینگ
عملکرد Copy Trading تا حد زیادی به رفتار تریدرهای اصلی وابسته است و اطلاعات و استراتژیهای این معاملهگران کمتر مورد توجه قرار میگیرد. در این روش باید از طریق پلتفرمهای کپی ترید (که در بالا به آنها اشاره شد) یک تریدر حرفهای را انتخاب کنید. سپس پورتفولیوها یا سبدهای سرمایهگذاری شما به یکدیگر متصل میشود و حالا در هر بخشی که تریدر اصلی تصمیمگیری و اقدام میکند، به شکل خودکار همان عملیات در حساب کاربری شما کپی و اجرا میشود. البته روش دستی کپی نیز وجود دارد که شما انتخاب میکنید کدام یک از تصمیمات و رفتارهای تریدر اصلی را کپی کنید.
عملکرد اپلیکیشنهای کپی تریدینگ به این صورت است که اگر معاملهگر اصلی تصمیم بگیرد مقدار مشخصی از دارایی خود را در یک بخش خاص سرمایهگذاری کند، برای شما مقدار آن مشخص شده است. برای مثال برخی از اپلیکیشنهای کپی تریدینگ فقط 20 درصد از پرتفولیوی معاملهگران را با این روش سرمایهگذاری میکنند.
مثال:
فرض کنید شما در حساب کاربری خود 2000 دلار دارید و حالا میخواهید از یک معاملهگر موفق کپی کنید. برخی از اپلیکیشنها برای افراد مبتدی فقط اجازه 10 درصد سرمایهگذاری با روش کپی از تریدر اصلی را میدهند. در این مثال اگر یک معاملهگر تازه کار باشید، اپلیکیشن فقط اجازه سرمایهگذاری تا سقف 200 دلار را به شما میدهد. البته این در مورد همه پلتفرمهای کپی ترید یکسان نیست و برخی اجازه سرمایهگذاری بیشتر را نیز میدهند.
روند کپی ترید در این اپلیکیشنها به شکل زیر است:
-
ابتدا باید در یک پلتفرم Copy Trading شوید و حساب کاربری برای خود ایجاد کنید.
-
در مرحله بعد وارد حساب کاربر خود شوید و یک API بسازید. API یا رابط برنامه نویسی به مجموعهای از ابزارها و پروتکلها برای نحوه تعامل اجزای نرمافزار گفته میشود. در واقع API مشخص میکند که از چه اطلاعاتی استفاده میشود و چه اقداماتی باید صورت بگیرد.
-
در گام بعدی باید ربات معاملاتی (Trading Bot) را انتخاب کنید.
-
حالا سایر مراحل از جمله پیشنهاد تریدر اصلی به شکل خودکار از طریق این پلتفرم انجام میشود.
در برخی از پلتفرمها که به شکل خودکار عمل میکنند، همین که تریدر اصلی را انتخاب کردید، پلتفرم به شکل خودکار تمام حرکات و رفتار او را در حساب صرافی شما نیز تکرار میکند. البته در این اپلیکیشنها میتوانید وارد قسمت داشبورد شوید و تمامی تغییرات و عملکردهایی را که به شکل خودکار اجرا شده است، مشاهده کنید.
یکی از دیگر از نکاتی که باید در مورد نحوه عملکرد کپی تریدینگ به آن اشاره کنیم، امکان کنسل کردن استراتژی یا ویرایش آنست. پس در صورتی که تشخیص دهید تریدر اصلی چندان موفق نیست و تصمیمات او باعث از دست رفتن سرمایه شما میشود، میتوانید او را تغییر دهید و تریدر اصلی دیگری را انتخاب کنید.
استراتژی های کپی تریدینگ
برای اینکه بتوانید در دنیای تجارت با کپی کردن از معاملهگران موفق و حرفهای سود بالایی را کسب کنید، لازم است با استراتژیهای کپی ترید آشنا شوید. این استراتژیها که در اواسط سال 2023 منتشر شدند، عبارتند از:
استراتژی Pivot Trading – پیشتاز
اولین استراتژی که در صدر قرار میگیرد، Pivot Trading نام دارد و توانسته است با سودآوری 180.32 درصد رتبه اول را در بین استراتژیهای کپی ترید کسب کند. این استراتژی تاکنون 68 معامله موفق داشته است و به همین دلیل بسیاری از تریدرها آن را به عنوان یک استراتژی پایدار و قابل اعتماد میشناسند.
حداکثر دراودان در این استراتژی 24.25 درصد است که نشان میدهد سبک معامله نسبتا متعادلی دارد. خوب با این حساب اگر شما روز اول کار با این استراتژی 1000 دلار سرمایهگذاری کرده باشید، بعد از گذشت 6 ماه میتوانید 1.803 دلار داشته باشید. میزان پاداش این استراتژی روی 50 درصد تنظیم شده است.
استراتژی Pr0 – معاملهگرِ تهاجمی
دومین استراتژی که در کپی تریدینگ محبوبیت زیادی دارد به Pr0 تعلق گرفته است. میزان سودآوری این استراتژی 135.78 درصد است. این استراتژی توانسته است 149 معامله را با حداکثر دراودان 41.17 درصد انجام دهد. به همین دلیل از آن به عنوان یک استراتژی با ریسک بالا و سبک معامله تهاجمی یاد میشود.
اگر شما با این استراتژی 1000 دلار در روز اول سرمایه گذاری کنید، سرمایه اولیه شما بعد از 6 ماه به 1.357 دلار میرسد. میزان پاداش این استراتژی بین 35 تا 50 درصد متغیر است.
استراتژی Dem5 – سوددهی با استمرار
سومین استراتژی کپی تریدینگ Dem5 نام دارد که میزان سودآوری آن 112.59 درصد ذکر شده است. این استراتژی توانسته است 62 معامله را با حداکثر دراودان 12.22 درصد اجرا کند. به همین دلیل تریدرها آن را یک استراتژی با سبک معاملاتی ریسک گریز و محافظهکارانه میشناسند. اگر شما 1000 دلار در روز اول سرمایه گذاری کنید، بعد از 6 ماه سود سرمایه اولیه شما 1.125 دلار خواهد بود.
استراتژی Arkm2 – یک رقیبِ قوی
آخرین استراتژی برای کپی ترید به Arkm2 تعلق دارد که میزان سودآوری آن 103.71 درصد ذکر شده است. این استراتژی 54 معامله را با حداکثر درآوردن 46.04 درصد اجرا کرده است که نشان میدهد یک استراتژی با سبک معاملاتی پرریسک است. در عین حال سود چندانی هم ندارد و اگر روز اول با 1000 دلار سرمایه وارد شوید، بعد از 6 ماه سرمایه شما 1.037 دلار خواهد بود.
نکات مهم در انتخاب تریدر مناسب
انتخاب یک تریدر حرفهای و موفق یکی از رازهای موفقیت در کپی ترید است. به هر حال قرار است استراتژیها و رفتارهای این فرد را در حساب خود کپی کنید و اگر او دچار اشتباه شود، مطمئنا شما به عنوان کپیکننده، بخشی از سرمایه خود را از دست میدهید.
همانطور که پیشتر به شما وعده داده بودیم که مهمترین نکات برای انتخاب یک تریدر موفق را ارائه دهیم، وقت آن رسیده است تا به آن عمل کنیم. اگر میخواهید در دنیای تجارت و بازارهای مالی به سود بالایی برسید، لازم است در زمان انتخاب تریدر اصلی به نکات زیر دقت داشته باشید:
-
توجه به تعداد کپیکنندگان: چه تعداد تریدر از معاملهگر اصلی مورد نظر شما پیروی میکنند؟ تعداد افراد متصل به تریدر اصلی نشان میدهد که این فرد همواره در تصمیمگیریها، سیگنالدهی و ترید کردن موفق عمل کرده است. به همین دلیل معاملهگران زیادی به او متصل شدهاند.
-
بررسی میزان ریسک تریدر: نباید تصور کنید میزان سودی که یک معاملهگر کسب میکند، تنها شرط موفقیت یا حرفهای بودن اوست. بلکه میزان ریسکی را که او برای کسب سود میپذیرد، میتوانید به عنوان معیار در نظر بگیرید. در این صورت تریدر هایی که بیش از حد ریسکپذیر هستند، برای یک تریدر با سرمایه کمک خطرناک است. زیرا در اثر یک ریسک ممکن است کل سرمایه خود را از دست بدهد. به همان میزان تریدرهایی که از ریسک دوری میکنند، برای انتخاب به عنوان «تریدر اصلی» مناسب نیستند.
-
میزان بازدهی معاملات: اگر در کنار موارد بالا، میزان بازدهی در معاملات تریدر مورد نظر بالا باشد، میتواند گزینه مناسبی باشد.
-
مدت زمان فعالیت: هر چقدر یک تریدر سابقه فعالیت طولانیتری داشته باشد، نشانهای از حرفهای بودن و داشتن اطلاعات و تجربه بیشتر اوست. وقتی کسی برای مدت طولانی در بازارهای مالی میماند یعنی همه ریسکها را به جان خریده است.
-
تعادل و ثبات در معاملات: اگر یک تریدر به طور متوالی سود کسب کرده است، میتواند نشانهای از حرفهای بودن این تریدر باشد.
-
میزان دارایی تریدر: هر چقدر میزان آورده یک تریدر بیشتر باشد، نشان میدهد او در طی زمان سود زیادی کسب کرده است و با آن معامله میکند. پس حتما دارایی اولیه تریدرها را نیز بررسی کنید.
-
میزان ضرر تریدر: هیچ تریدری نمیتواند مدعی شود تا به حال ضرر نکرده است. اما اگر میزان ضرر بیش از حد باشد، نشانهای از ناتوانی و ضعیف تریدر است.
-
تعداد و ارزش معاملات: اگر معاملات بیشتری انجام شده است و ارزش آنها بالا باشد، میتواند نشانهای از تخصص معاملهگر در بازارهای مالی باشد و اینکه شانس و اقبال در موفقیت او نقشی نداشته است. پس میتواند گزینه مناسبی برای انتخاب به عنوان تریدر اصلی باشد.
در آخر
ورود به بازارهای مالی به دانش و تجربه نیاز دارد و از آنجا که این روزها افراد زیادی وارد این حوزه شدهاند که اطلاعات زیادی ندارند، میتوانند از استراتژیها و رفتارهای معاملهگران موفق و حرفهای کپی کنند. اگر شما هم تصمیم گرفتهاید با سرمایهگذاری در بازارهای مالی به سود برسید، کپی ترید میتواند بهترین راهکار در ابتدای مسیرتان باشد.
برای این کار به اپلیکیشنهای کپی تریدینگ نیاز دارید که در این مطلب 5 مورد از آنها معرفی شد. همچنین در اینجا مزایا، معایب و نحوه عملکرد کپی ترید را نیز بررسی کردیم. امیدواریم این مطلب برایتان مفید و کاربردی بوده باشد.
