10 بهترین صندوق درآمد ثابت برای سود ماهانه در 1403

بروزرسانی در22 آبان 1403
صندوق‌ها انواع مختلفی دارند که برای انتخاب بهترین صندوق درآمد ثابت با سود ماهانه باید مناسب با ریسک پذیری و سود مورد انتظار خود، نسبت به انتخاب آن‌ها اقدام کنید. در این مقاله 10 بهترین صندوق را معرفی کرده‌ایم.

دنبال سرمایه گذاری مطمئن با سود ماهانه هستید؟ صندوق های درآمد ثابت با ریسک کم و سودآوری قابل قبول، گزینه ایده‌آلی برای سرمایه گذاران محتاط هستند. در این مقاله، 10 تا از بهترین صندوق های درآمد ثابت با بالاترین سود ماهانه را معرفی می‌کنیم.

این روزها بحث سرمایه گذاری در صندوق‌های سرمایه گذاری جذابیت زیادی برای علاقه‌مندان به حوزه سرمایه گذاری دارد. این نوع سرمایه گذاری به دلیل نقدشوندگی بالا، سود و بازده مناسب، امنیت سرمایه‌گذاری، عدم نیاز به دانش معامله‌گری در بازارهای مالی و ... یکی از پرطرفدارترین روش‌های سرمایه گذاری محسوب می‌شود. در تعریف صندوق‌ سرمایه گذاری را می‌توان نوعی نهاد مالی برشمرد که سرمایه افراد را برای سرمایه گذاری‌ در بازار‌های مختلف جذب می‌کند و به تناسب دارایی هر فرد، سود مناسب پرداخت می‌کند. برای انتخاب بهترین صندوق سرمایه گذاری باید ابتدا با انواع صندوق‌ها و نحوه فعالیت هر کدام آشنا شده و سپس به یادگیری روش انجام معاملات بپردازید. پس با ما تا انتهای مطلب همراه باشید.

10 بهترین صندوق ETF درآمد ثابت برای دریافت سود ماهانه

  1. صندوق. س. درآمد ثابت نوع دوم كارا ( کارا )
  2. صندوق.س. درآمد ثابت توسعه افق رابين ( رابین )
  3. صندوق. س.اعتماد آفرين پارسيان ( اعتماد )
  4. صندوق. س افرا نماد پايدار-ثابت ( افران )
  5. صندوق. س. با درآمد ثابت كمند ( کمند )
  6. صندوق. س. با درآمد ثابت كيان ( کیان )
  7. صندوق. س ياقوت آگاه-ثابت ( یاقوت )
  8. صندوق.س. درآمد ثابت ارزش پاداش ( پاداش )
  9. صندوق.س. درآمد ثابت آوند مفيد ( آوند )
  10. صندوق. س. پارند پايدار سپهر ( پارند )

معرفی بهترین صندوق درآمد ثابت

لیست درحال بروزرسانی میباشد.

صندوق درامد ثابت

کدام صندوق سرمایه گذاری بهتر است؟

برای این که بهترین صندوق‌های سرمایه‌گذاری را بشناسید، در قدم اول باید بدانید که با توجه به ترکیب دارایی، صندوق‌ها به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند که اصلی‌ترین آن‌ها صندوق سرمایه‌گذاری در سهام، صندوق سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت و صندوق سرمایه‌گذاری مختلط هستند. در ادامه هر یک از این صندوق‌ها را بررسی کرده تا در نهایت به نحوه انتخاب بهترین صندوق‌ سرمایه‌ گذاری بپردازیم:

  • صندوق سرمایه گذاری در سهام: صندوق‌هایی که در این دسته قرار می‌گیرند، درصد زیادی از دارایی خود را در سهام سرمایه‌گذاری می‌کنند. از آنجایی که ریسک سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها بالاتر است، سرمایه‌گذاری در آن‌ها به افرادی توصیه می‌شود که ریسک‌پذیری بالایی دارند. در این صندوق‌ها حداقل سود تضمین شده‌ یا بازدهی بیشتر وجود ندارد.
  • صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت: در صندوق سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت بیشتر دارایی‌ها روی اوراق مشارکت سرمایه‌گذاری می‌شوند. این صندوق‌ها مناسب افرادی است که اهل ریسک نبوده و در قبال آن انتظار سود تضمین شده‌ دارند. علاوه بر سود تضمینی و ثابت، نباید از نقدشوندگی بالای این دسته غافل شد. واحدهای صندوق سرمایه گذاری درآمد ثابت به نسبت دیگر صندوق‌ها با سرعت بیشتری به پول نقد تبدیل می‌شوند.
  • صندوق سرمایه‌ گذاری مختلط: شاید شما ترکیبی از دسته بندی صندوق‌های معرفی شده را برای سرمایه‌گذاری ترجیح دهید. به عبارتی از نظر ریسک چیزی بین سرمایه‌گذاری در صندوق‌‌های درآمد ثابت و سهامی. در این صورت باید صندوق‌‌های مختلط را انتخاب کنید. این صندوق‌‌ها درصد بیشتری از دارایی خود را در سهام سرمایه‌گذاری کرده و مابقی آن را نیز به اوراق با درآمد ثابت ( اوراق مشارکت و سپرده‌های بانکی ) اختصاص می‌دهند.

اولین گام برای انتخاب یک حوزه سرمایه گذاری یا بازار مالی خوب، کشف روحیات و میزان ریسک پذیری سرمایه‌گذار است. در بازارهای مالی ریسک و بازده، رابطه‌ای مستقیم داشته و با ریسک بیشتر می‌توانید انتظار بازدهی بیشتر از سرمایه گذاری خود را داشته باشید. البته این به معنی این نیست که انتظار شما حتما برآورده شده و به سود مورد نظر می‌رسید.

 نکته دیگر این است که اگر به دنبال درآمد ثابت هستید، از آنجایی که صندوق‌های درآمد ثابت اغلب پرداخت سود ماهیانه دارند، باید به دنبال سرمایه‌گذاری در آن‌ها باشید. اگر در این دسته از سرمایه‌گذاران قرار می‌گیرید، پیشنهاد می‌کنیم که به دنبال صندوق‌های سهامی و مختلط نباشید.
در اینجا چند نمونه از صندوق‌های سرمایه گذاری مناسب با توجه به میزان ریسک پذیری آورده شده است:

برای سرمایه‌گذاران محتاط:

  • صندوق درآمد ثابت افران
  • صندوق درآمد ثابت رابین
  • صندوق درآمد ثابت کارا

برای سرمایه‌گذاران با ریسک‌پذیری متوسط:

  • صندوق مختلط پارند
  • صندوق مختلط کاریزما
  • صندوق مختلط ثروت آفرین

برای سرمایه‌گذاران با ریسک‌پذیری بالا:

  • صندوق سهامی پویا
  • صندوق سهامی صبا
  • صندوق سهامی آگاه

توجه داشته باشید که اینها فقط چند نمونه هستند و شما باید با توجه به شرایط خود بهترین صندوق را انتخاب کنید. همچنین، به یاد داشته باشید که هیچ تضمینی برای سودآوری در سرمایه‌گذاری وجود ندارد و قبل از هرگونه سرمایه‌گذاری، باید تحقیقات لازم را انجام دهید.

مزایای صندوق های درآمد ثابت

  • سودآوری قابل قبول: صندوق های درآمد ثابت به طور کلی سودآوری قابل قبولی دارند و از این نظر از سپرده های بانکی جذاب تر هستند.
  • ریسک پایین: این صندوق ها به دلیل سرمایه گذاری در اوراق با درآمد ثابت، ریسک پایینی دارند و برای سرمایه گذاران محتاط مناسب هستند.
  • تنوع بخشی: با سرمایه گذاری در صندوق های درآمد ثابت، می توانید به طور غیرمستقیم در سبد متنوعی از اوراق بهادار سرمایه گذاری کنید.
  • مدیریت حرفه ای: سبد صندوق توسط تیم متخصصان و باتجربه مدیریت می شود.
  • نقدشوندگی بالا: واحدهای صندوق های درآمد ثابت در بورس اوراق بهادار قابل معامله هستند و نقدشوندگی بالایی دارند.
  • معافیت های مالیاتی: سود صندوق های درآمد ثابت تا سقف 15 میلیون تومان در سال معاف از مالیات است.

معایب صندوق های درآمد ثابت

  • سودآوری کمتر از صندوق های سهامی: به طور کلی، سودآوری صندوق های درآمد ثابت از صندوق های سهامی کمتر است.
  • هزینه ها: صندوق های درآمد ثابت هزینه های ورودی، سالانه مدیریت و معاملاتی دارند.
  • عدم امکان انتخاب اوراق: در صندوق های درآمد ثابت، انتخاب اوراق توسط تیم مدیریت انجام می شود و سرمایه گذاران نقشی در این زمینه ندارند.

چگونه باید در صندوق ها سرمایه گذاری کرد؟

تا به این جا در خصوص انواع صندوق‌ها صحبت کردیم. اما چگونه می‌توان واحدهای صندوق را معامله کرد؟ صندوق‌ها علاوه بر تنوع دارایی از نظر قابلیت معامله نیز به دو دسته صندوق قابل معامله در بورس و صندوق صدور و ابطالی تقسیم می‌شوند که هر کدام نحوه سرمایه‌گذاری متفاوتی دارند.

سرمایه گذاری در صندوق های مبتنی بر صدور و ابطال:
سرمایه گذاری در صندوقی که مبتنی بر صدور و ابطال است، خارج از بورس انجام می‌شود. در این شرایط شخص سرمایه‌گذار باید بعد از یافتن صندوق مناسب و مراجعه به سایت رسمی آن بر اساس دستورالعمل سرمایه‌گذاری که مختص آن صندوق است، برای سرمایه‌گذاری اقدام کند. در گذشته نیاز به مراجعه حضوری برای صدور و ابطال واحدهای صندوق بود. اما امروزه اغلب صندوق‌ها تمامی خدمات مربوطه، از جمله صدور و ابطال واحدها را به شکل غیرحضوری انجام می‌دهند.

سرمایه گذاری در صندوق های قابل معامله:
برای سرمایه‌گذاری در صندوق‌های قابل معامله، باید در ساعت انجام معاملات بازار به سایت کارگزاری مراجعه کنید. بنابراین در قدم اول باید کد بورسی داشته تا با انتخاب یک کارگزاری تایید شده توسط سازمان بورس، امکان استفاده از پنل معاملاتی آن برایتان فراهم باشد. مانند خرید سهام شرکت‌ها در بورس با جست و جوی نماد صندوق می‌توانید اقدام به خرید و فروش واحدهای صندوق کنید. واحدهای صندوق درآمد ثابت از نوع قابل معامله در بورس یا ETF  می‌تواند به راحتیِ معاملات سهام، در سامانه معاملات آنلاین کارگزاری‌ خرید و فروش شود. صندوق ETF علاوه بر خرید و فروش سریع در بورس مزایای دیگری نیز دارد. هزینه کارمزد کم، سرمایه کم برای سرمایه‌گذاری، شفافیت مالی و معافیت مالیاتی از جمله مزایای اصلی صندوق‌های قابل معامله در بورس محسوب می‌شوند.

بهترین صندوق سرمایه‌ گذاری را چطور انتخاب کنیم؟

صندوق‌های سرمایه‌گذاری با اسامی مختلفی فعالیت می‌کنند. برای انتخاب بهترین آن‌ها باید به موارد مختلفی توجه کنید. بازدهی صندوق، ضامن نقدشوندگی، حداقل تعداد واحدهای سرمایه‌گذاری، دارایی‌های تحت مدیریت صندوق و… در انتخاب بهترین صندوق سرمایه گذاری تاثیر دارد. در ادامه برخی از ویژگی‌هایی که باید برای انتخاب صندوق در نظر بگیرید را بررسی کرده‌ایم. 

  • سابقه عملکرد صندوق: عملکرد صندوق در طول مدت فعالیت آن، برای انتخاب کمک زیادی به شما خواهد کرد. این اطلاعات و سوابق را می‌توانید در وب سایت رسمی هر صندوق‌ بررسی کنید. بررسی بازده می‌تواند در نگاه اجمالی عملکرد صندوق را به خوبی نمایش دهد. برای این که نگاهی عادلانه به عملکردها داشته باشید، در نگاه به سوابق صندوق باید فراز و فرودهای اقتصادی را نیز مد نظر قرار داده و بازده کسب شده را به تناسب آن در نظر بگیرید.
  • دارایی تحت مدیریت صندوق: میزان دارایی تحت مدیریت (AUM) ، نشان از اعتماد تعداد بیشتری از سرمایه‌گذاران به صندوق است. این مورد نیز یکی از معیارهای مهم برای بررسی بهترین صندوق سرمایه گذاری محسوب می‌شود. البته باید در نظر داشته باشید که هر چه میزان دارایی تحت مدیریت صندوق بیشتر باشد، مدیریت آن تخصصی‌تر شده و به مراتب سخت تر خواهد بود. در این شرایط تیم مجرب و کاربلد می‌توانند به طور مناسبی دارایی‌های موجود در صندوق را مدیریت کنند.
  • ضریب بتا: ضریب بتا یکی دیگر از موارد با اهمیت در تعیین قدرت صندوق سرمایه گذاری است. این ضریب میزان تغییر ارزش دارایی‌های صندوق را نسبت به بازار نشان می‌دهد. با ضریب بتا امکان محاسبه ریسک صندوق ایجاد شده و درست به همین دلیل فاکتور مهمی برای انتخاب بهترین صندوق سرمایه گذاری محسوب می‌شود.
  • ضریب آلفا: ضریب آلفا نیز با نشان دادن مقدار بازدهی مازاد یک صندوق نسبت به شاخص بازار، مانند ضریب بتا در تعیین ارزش سرمایه‌گذاری یک صندوق کاربرد دارد. ضریب آلفا تحت عنوان بازده فعال نیز شناخته می‌شود.

در انتخاب بهترین صندوق سرمایه گذاری توجه به روحیات سرمایه‌گذار و سایر فاکتورهای شخصی نیز تاثیر گذار است. برخی عوامل شخصی موثر عبارتند از:

  • میزان ریسک‌پذیری: اولین قدم، تعیین میزان ریسک‌پذیری شما است. صندوق‌های سرمایه‌گذاری در دسته‌های مختلفی مانند درآمد ثابت، مختلط و سهامی قرار می‌گیرند که هر کدام ریسک و بازده متفاوتی دارند. اگر ریسک‌پذیری پایینی دارید، صندوق‌های درآمد ثابت انتخاب مناسب‌تری برای شما هستند.
  • افق سرمایه‌گذاری: به چه مدت قصد دارید پول خود را در صندوق سرمایه‌گذاری کنید؟ اگر به دنبال سود کوتاه‌مدت هستید، صندوق‌های درآمد ثابت و مختلط گزینه‌های بهتری هستند. اما اگر افق سرمایه‌گذاری بلندمدت دارید، صندوق‌های سهامی می‌توانند سودآوری بیشتری برای شما داشته باشند.
  • میزان سرمایه: حداقل سرمایه مورد نیاز برای ورود به صندوق‌های مختلف، متفاوت است. قبل از انتخاب صندوق، از حداقل سرمایه مورد نیاز آن اطلاع پیدا کنید.
  • اهداف سرمایه‌گذاری: هدف شما از سرمایه‌گذاری چیست؟ به دنبال سودآوری هستید یا حفظ ارزش پول؟ انتخاب نوع صندوق به اهداف شما بستگی دارد.

سپرده گذاری بانک بهتر است یا صندوق سرمایه گذاری؟

شاید در نگاه اول سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها، به خصوص صندوق درآمد ثابت، مشابه با سرمایه گذاری در بانک به نظر برسد. با وجود این که بانک و صندوق‌های سرمایه گذاری درآمد ثابت سود پرداختی نزدیک به هم دارند، اما تفاوت‌هایی بین این دو مکان برای سرمایه‌گذاری وجود دارد که صندوق‌ها را بین علاقه‌مندان به حوزه سرمایه‌گذاری محبوبتر ساخته است.

درصد سودِ بیشتر در بانک برای حساب‌های بلندمدتی تعریف شده است. بنابراین اگر سرمایه‌گذار به هر دلیلی قبل از موعد تعیین شده قصد برداشت سرمایه خود را داشته باشد، قوانین سپرده بلندمدت را شکسته و سود خود را از دست خواهد داد. در صندوق‌ درآمد ثابت این امکان وجود دارد که در زمان نیاز با فروش واحدهای صندوق به سرعت بتوان به وجه نقد دسترسی پیدا کرد.

از دیگر مزایای صندوق‌های درآمد ثابت شفافیت مالی است. این صندوق‌ها به طور شفاف میزان سود یا نوسان موجود را به نمایش درآورده و عملکرد خود را به صورت هفتگی و وضعیت مالی را به صورت ماهانه و دوره‌ای در وب‌سایت خود برای آگاهی سرمایه‌گذاران انتشار می‌دهند. علاوه بر این، نظارت لحظه‌ای مدیران صندوق و کارشناسان سازمان بورس و اوراق برای ارزیابی و تحلیل اتفاقات صندوق وجود دارد که این به نوبه خود امنیت سرمایه‌گذاری را افزایش می‌دهد.

سخن پایانی

صندوق‌های سرمایه گذاری این روزها طرفداران زیادی پیدا کرده‌اند. تنوع بالا در ترکیب دارایی، هزینه کارمزد کم، سرمایه کم برای سرمایه‌گذاری، شفافیت مالی و .... از جمله مزایای انتخاب این روش برای سرمایه‌گذاری است. انواع مختلف این صندوق‌ها امکان سرمایه‌گذاری برای افراد مختلف را فراهم می‌کند. سرمایه گذاری در صندوق‌ها برای سرمایه‌گذار دردسر کمتری دارد. به عبارتی از آن جا که یادگیری مهارت‌ها و تکنیک‌های معامله‌گری در بازارهای مالی نیاز به صرف زمان دارد، صندوق‌های سرمایه‌گذاری می‌توانند بهترین انتخاب برای سرمایه‌گذاران باشند. البته در این راه باید با توجه به روحیات سرمایه‌گذاری و سطح ریسک پذیری خود نسبت به انتخاب بهترین صندوق سرمایه گذاری اقدام کنید.

سوالات متداول

سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری نیاز به دانش تخصص نداشته و با این حال می‌تواند درآمد ثابتی برای سرمایه‌گذار ایجاد کند. امنیت بالای سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها با نظارت سازمان بورس تضمین شده و این مسئله به کاهش ریسک سرمایه‌گذاری منجر می‌شود. شاید برای تقسیم دارایی و کنترل ریسک دچار مشکل شوید؛ اما این صندوق‌ها با تقسیم دارایی‌ها در قسمت‌های مختلف موجب کنترل ریسک می‌شوند. علاوه بر این صندوق‌های سرمایه‌گذاری تنوع بسیار زیادی دارند و هر فرد می‌تواند با توجه به اولویت‌های‌ خود گزینه مناسب خود را انتخاب کند.
هر روز معاملاتی سود به دست آمده از معاملات به واحدهای سرمایه‌گذاری اضافه شده و طبق امیدنامه هر صندوق، در زمان مشخص قابل برداشت است. اما در اغلب صندوق‌ها در کنار این سود، سود مرکب هم وجود دارد که سرمایه‌گذار می‌تواند در صورت عدم برداشت سود به دست آمده، در دوره بعدی سوددهی، سود اصل سرمایه به اضافه سود دوره قبل که روی هم انباشته شده است را دریافت کند.
از مهمترین نکات برای انتخاب بهترین صندوق سرمایه گذاری مقایسه عملکرد صندوق‌های مختلف با یکدیگر است. خوشبختانه این امکان فراهم بوده و با مراجعه به سایت شرکت مدیریت فناوری بورس تهران یا سایت فیپیران می‌توان به اطلاعات صندوق‌های مختلف دسترسی پیدا کرد. البته اطلاعات و سوابق هر صندوق را می‌توان در کنار اطلاعات اصلی آن در سایت رسمی هر صندوق مشاهده کرد.
صندوق‌های سرمایه گذاری انواع مختلفی دارند. صندوق با درآمد ثابت که بیشتر دارایی خود را در اوراق با درآمد ثابت سرمایه‌گذاری کرده و به همین دلیل ریسک کمتری را به سرمایه‌گذار تحمیل می‌کند. این صندوق دارای سود ثابت است. صندوق سهامی درصد بالایی از ترکیب دارایی خود را به سهام موجود در بازار بورس تخصیص داده و به همین دلیل بیشترین ریسک را به سرمایه‌گذاران تحمیل می‌کند. در نهایت صندوق مختلط که دارای ریسک و بازدهی متوسطی بوده و برای سرمایه‌گذارانی مناسب است که روحیات سرمایه‌گذاری خود را چیزی بین صندوق درآمد ثابت و صندوق سهامی می‌بینند.
محبوبیت در انتخاب، از میان تمام صندوق‌های سرمایه گذاری به صندوق سرمایه گذاری درآمد ثابت تعلق می‌گیرد. این محبوبیت به دلیل میزان ریسک پایین، بازدهی بیشتر و شرایط سرمایه‌گذاری آسانتر حتی نسبت به سپرده‌های بانکی است. سرمایه گذاران می‌توانند با انتخاب صندوق درآمد ثابت با شباهت بسیار نزدیک به امنیت سرمایه گذاری در بانک، واحدهای سرمایه گذاری را خریداری کنند. برای سرمایه گذاری کم ریسک می‌توانید با خیال راحت روی این نوع صندوق حساب باز کنید. این نوع صندوق‌های سرمایه گذاری در مقابل صندوق‌های سرمایه گذاری سهامی و مختلط در کشور از سود کم‌تری برخوردار هستند. سود یا بازدهی صندوق درآمد ثابت میزان مشخصی نداشته و بسته به صندوق انتخابی شما می‌تواند متفاوت باشد.