اتریوم چیست؟| آشنایی با 0 تا 100 شبکه اتریوم ERC20

بروزرسانی در30 تیر 1403
در این مقاله سعی کردیم به زبانی ساده و قابل فهم چیستی شبکه اتریوم و ارز اتر را توضیح دهیم. همچنین آینده اتریوم بررسی شده است که قطعا برای شما مفید خواهد بود.

در بازار ارزهای دیجیتال، اتریوم به‌عنوان دومین رمزارز بزرگ، در کنار بیت کوین، خود نمایی می کند. ویژگی‌های منحصر به فرد و قابلیت‌های نوآورانه این رمز ارز، باعث شده است در دنیای اقتصاد دیجیتال جایگاه ویژه ای پیدا کند. اتریوم به‌عنوان یک پلتفرم منبع باز برای اجرای قراردادهای هوشمند و توسعه اپلیکیشن‌های بلاک چینی یا DApps طراحی شده است.

اتریوم چیست؟ چگونه به بازار رمزارز وارد شد؟ فرایند ماینینگ اتریوم چگونه است؟ چه تفاوت‌هایی با بیت کوین دارد؟ از جمله سوالاتی است که تلاش کردیم در این مقاله پاسخی مناسب برای آنها ارائه کنیم.

شبکه اتریوم چیست؟ { به زبان ساده }

اتریوم برای رفع محدودیت‌های سیستم‌های سنتی مالی و متمرکز، ظهور کرد و بر ارائه شبکه ای غیر‌متمرکز و ایمن برای انجام تراکنش‌های سریع و ارزان، با دسترسی عمومی، متمرکز شد. اتریوم از زبان برنامه نویسی تورینگ برای اجرای قراردادهای هوشمند استفاده می کند که به توسعه دهندگان امکان می دهد برنامه‌های پیچیده را روی بلاک چین اجرا کنند. امکانات و پروژه‌های مختلفی مانند NFT‌ها، DeFi ، DAO باعث شده است ارز اتریوم، به‌عنوان ابزاری قدرتمند در شکل گیری اقتصاد دیجیتالی، شناخته شود.

گسترش فناوری بلاک چین، تحولات عظیمی در اقتصاد و بازار جهانی را در پی داشته است. پس از بیت کوین که با هدف تحول سیستم مالی سنتی پا به عرصه وجود گذاشت، اتریوم با هدف ایجاد تغییر در تمامی جوانب مالی و غیرمالی و ایجاد بستری جهانی برای برنامه‌های غیر‌متمرکز، با دسترسی عمومی ظهور کرد. 

اتریوم یک سیستم غیر‌متمرکز و منبع باز جهانی است که از فناوری بلاک چین برای اجرای مقاصد خود استفاده می‌کند. یک دفتر کل عمومی غیر‌متمرکز و توزیع شده که تراکنش‌ها در آن تایید و ثبت می‌شود. به این معنا که مشارکت کنندگان در شبکه اتریوم نسخه یکسانی از این دفتر را در اختیار دارند که می‌توانند تراکنش‌ها را ردیابی کنند و از این جهت که توسط نهاد یا مرکزی اداره و مدیریت نمی شود، بلکه مشارکت کنندگان در شبکه عامل اصلی مدیریت آن هستند، سیستمی غیر‌متمرکز شناخته می‌شود. به‌علاوه تراکنش‌های بلاک چین با استفاده از رمزنگاری تایید شده و امنیت شبکه را تامین می‌کنند.

 اتر (ETH) چیست؟

 اتر (ETH) ارز دیجیتال بومی شبکه اتریوم است که مانند سوختی برای فعالیت شبکه عمل کرده و به انجام تراکنش‌ها کمک می‌کند. مقیاس‌پذیری، قابلیت برنامه ریزی، امنیت و غیر‌متمرکز بودن، از ویژگی‌هایی است که در طراحی اتریوم مورد توجه قرار گرفته است و بستری برای اجرای نرم افزارهایی را برای کاربران فراهم می‌کند که در برابر سانسور، تقلب و خرابی مصون باشند. به‌علاوه در اجرای بسیاری از امور مالی غیر‌متمرکز (DeFi) و سایر قراردادهای هوشمند مرتبط با فناوری بلاک چین نیز مورد توجه قرار گرفته است.

از آنجا که اتریوم بلاک چین مخصوص به خود را دارد به‌عنوان یک کوین شناخته می‌شود و در بلاک چین خود بستری را برای اجرای هزاران بازی و برنامه مالی فراهم کرده است. محبوبیت این بستر به حدی است که بسیاری از توکن‌های رمزارز دیگر نیز از آن استفاده کرده اند. 

ویژگی منحصر به فرد اتریوم

ویژگی منحصر به فرد اتریوم این است که علاوه‌بر استفاده از توکن بومی اتریوم برای خرید و فروش کالا و خدمات، کاربران می‌توانند روی بستر بلاک چین برنامه‌هایی بسازند که مانند نرم افزارهای رایانه ای، قابل اجرا هستند و اطلاعات شخصی را ذخیره و منتقل کنند و یا تراکنش‌های مالی پیچیده را انجام دهند.

شبکه اتریوم ERC20 چیست؟

برای درک راحت‌تر مفهوم شبکه اتریوم ERC20 ، قصد دارم آن را با ذکر یک مثال توضیح دهم. فرض کنید می‌خواهید در یک آپارتمان زندگی کنید. برای اینکه نظم و هماهنگی بین ساکنین برقرار باشد، قوانینی وضع می‌شود. مثلا قوانینی برای رفت و آمد، استفاده از آسانسور، نگهداری از حیوانات خانگی، نظافت و... .

استاندارد ERC20 هم دقیقا همینطور عمل می‌کند. این استاندارد مجموعه‌ای از قوانین است که برای توکن‌های ساخته شده روی بلاک‌چین اتریوم تعیین شده است. هدف از این قوانین، ایجاد نظم و ثبات در شبکه اتریوم و آسان‌تر کردن کار با توکن‌ها است.

موارد استفاده و فواید اتریوم

اتریوم نقش حیاتی در گسترش فناوری بلاک چین، ارائه پروژه‌های بلاک چین، تراکنش‌های سریع‌تر، افزایش کارایی و برنامه‌های غیرمتمرکز برای صنایع در سراسر جهان ایفا کرده است. موارد استفاده کلیدی از ETH عبارتند از:

  • مالی غیرمتمرکز (De-Fi)
  • سازمان های غیرمتمرکز خودمختار (DAO)
  • قراردادهای هوشمند
  • توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT)
  • برنامه های غیرمتمرکز یا Dapps

به طور خلاصه، بخش‌های زیادی وجود دارد که اتریوم در آن‌ها نقش کاربردی دارد. صنایع، از سرگرمی گرفته تا املاک و حتی بخش مراقبت‌های بهداشتی، برنامه‌ها و ابزارهایی را بر اساس راه حل‌های بلاک چین ارائه شده توسط ETH ایجاد می‌کنند.

برای اینکه بدانید اتریوم به کجا می‌رود و درک بهتری از پیش‌بینی آن داشته باشید، ابتدا باید مدل منحصربه‌فرد آن را که بر خلاف سایر ارزهای دیجیتال است، درک کنید.

آینده اتریوم

وقتی صحبت از آینده اتریوم می‌شود در واقع ما می‌خواهیم قیمت ارز اتر (ETH) را در آینده پیش بینی کنیم.

کارشناسان بازار کریپتوکارنسی، عموماً ETH را بسیار بیشتر از یک توکن دیجیتالی در نظر می‌گیرند و معتقدند که ارزش ذاتی زیادی دارد که فرصت‌های کسب درآمد منحصر به فردی را برای سرمایه گذاران خود ارائه می‌دهد.

سرمایه‌گذاران پیش‌بینی می‌کردند که اتر روند صعودی جدید را در پیش بگیرد، اما این ارز دیجیتال به روند نزولی خود ادامه داد. از 9 جولای 2024 معادل با 19 تیر 1403، ارزش فعلی اتریوم 3080 دلار است که 36.94 درصد نسبت به بالاترین زمان خود و 10.67 درصد در هفت روز گذشته کاهش یافته است.

بسیاری از کارشناسان پیش بینی می کنند که ETH تا سال 2030 به ارزش 40000 دلار برسد. اگرچه این ممکن است کمی بلندپروازانه به نظر برسد، اما خیلی همدور از ذهن نیست. چندین عامل قانع کننده، مانند استراتژی جامع بازار، مدل منحصر به فرد، راه حل‌های مقیاس پذیری، و رهبری در برنامه‌های غیرمتمرکز مختلف، باغث می‌شود نسبت به آینده ETH خوش بین باشیم.

جمع‌بندی

بلاک چین اتریوم یک پلتفرم جذاب است که از قابلیت قراردادهای هوشمند نوآورانه برای توانمندسازی برنامه‌های غیر‌متمرکز، در تمام بخش‌های تجاری استفاده می‌کند. Ethereum که توسط Vitalik Buterin و چندین بنیانگذار پیشگام به صنعت ارزدیجیتال معرفی شد، مسیری پرفرازونشیب را از ICO و عرضه اولیه توکن گرفته تا پروژه‌های DeFi (مالی غیر‌متمرکز)، DAO (سازمان خودمختار غیر‌متمرکز)، NFT (توکن‌های غیرقابل تعویض) و لایه 2 برای بهبود مقیاس‌پذیری را پشت‌سر گذاشت. 

بلاک چین و زیرساخت اتریوم از مکانیزم اجماع POW به POS (اثبات سهام) با اشتراک‌گذاری دارایی‌های دیجیتال اعتباردهندگان تغییر کرد. به‌علاوه می توان گفت ارز اتریوم می تواند تأثیرات بزرگ بر CBDC (ارز دیجیتال بانک مرکزی) و بلاک چین‌های سازمانی داشته باشد.

بلاک چین اتریوم نسبت به بیت کوین، دارای مزایایی مانند پشتیبانی از ماشین مجازی اتریوم (EVM) و قراردادهای هوشمند، موارد استفاده متنوع تر، و پویاتر و کاهش هزینه‌های انرژی با تغییر اجماع از POW به POS است. 

سوالات متداول

اتریوم یک پلتفرم بلاک چین غیرمتمرکز است که یک شبکه همتا به همتا ایجاد کرده و کد برنامه‌هایی را که به‌عنوان قراردادهای هوشمند شناخته می شوند، اجرا و تأیید می کند.
ارز اتریوم بیشتر با توکن بومی خود، اتر (ETH) شناخته می شود. هر فردی می تواند برای ایجاد هر فناوری دیجیتال ایمن، از اتریوم استفاده کند. توکن اتر برای پرداخت هزینه‌های پشتیبانی از بلاک چین طراحی شد اما مشارکت کنندگان در بلاک چین می توانند از این توکن برای پرداخت کالا و خدمات، نیز استفاده کنند.
قابلیت برنامه ریزی، ویژگی اصلی و وجه تمایز اتریوم و بیت کوین است. این ویژگی دامنه فعالیت‌های اتریوم را گسترده تر کرده است به طوری که می توان اتریوم را فراتر از یک ارز دیجیتال در نظر گرفت.
علی‌رغم ریسک‌های موجود، می توان به استخراج اتریوم به‌عنوان فعالیتی سودآور نگاه کرد. اگر قیمت اتریوم افزایش یابد یا فرایند استخراج تسهیل شود، می تواند درآمد قابل توجهی ایجاد کند. اما قبل از هر چیز باید بررسی‌های کافی را انجام داده و پلتفرم ماینینگ مناسبی برای آغاز فعالیت انتخاب کنید.
با توجه به نوسانات بازار ارزهای دیجیتال که تاثیر قابل توجهی بر قیمت اتریوم دارد، نمی توان پیش‌بینی دقیقی در مورد سودآوری بالا یا پایین این سرمایه گذاری کرد. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که اتریوم یکی از قابل اعتمادترین سرمایه گذاری‌های بلند مدت در بازار دیجیتال است که پتانسیل رشد قابل توجهی دارد.