ارز دیجیتال ریپل Ripple | هر آنچه که باید در مورد ریپل بدانید
ریپل شرکت پدید آورنده XRP و سیستم پرداخت و شبکه تبادل ارزی است که قادر به پردازش تراکنشهای سطح جهانی است. ریپل از همان ابتدا طراحی شد تا به عنوان یک عامل قابل اعتماد بین دو طرف در یک معامله عمل کند. این به این دلیل است که شبکه میتواند به سرعت درستی مبادلات انجام شده را تایید کند. بنابراین نه تنها ریپل میتواند مبادلات انواع ارزهای سنتی را تسهیل بخشد، بلکه در ارزهای دیجیتال نیز این مهم قابل انجام است. اگر از علاقهمندان ارز دیجیتال هستید، با ما همراه باشید تا شبکه پرداخت ریپل و ارز دیجیتال ریپل را به عنوان یکی از بزرگترین رمز ارزهای مارکت کریپتوکارنسی بشناسید.
ارز دیجیتال XRP چیست؟
XRP یک ارز رمزپایه است که بر روی XRP Ledger توسعه یافته است. این پلتفرم یک بلاک چین است که توسط Jed McCaleb، Arthur Britto و David Schwartz مهندسی شده و برای تبادلات مالی ریپل استفاده میشود.
شما میتوانید XRP را بهعنوان سرمایهگذاری خریداری کرده و در کیف پول ارز دیجیتال خود نگهداری کنید و یا به عنوان ارز دیجیتال برای مبادله با ارزهای دیجیتال دیگر یا راهی برای تامین مالی تراکنشها در شبکه خریداری کنید.
بلاک چین ریپل کمی متفاوت از اکثر ارزهای دیجیتال دیگر عمل میکند. به این ترتیب که اکثر ارزها دفتر کل تراکنش داشته و فرآیند تأیید تراکنش را برای هر کسی که بتواند معادلات پیچیده ریاضی را به سرعت حل کند، باز میکنند. شبکه ریپل تا حدودی عملیات را متمرکز میکند که البته از هدف اصلی ارزهای دیجیتال به دور است. هر کسی میتواند نرمافزار اعتبارسنجی شبکه ریپل را دانلود کند. با ورود تراکنش جدید دفتر کل هر سه تا پنج ثانیه به روز شده تا شبکه مطمئن شود که دفتر کل با سایر دفاتر مطابقت دارد. اگر ناهماهنگی وجود داشته باشد، عملیات تایید تراکنش متوقف میشود. این به شبکه امکان تایید ایمن و کارآمد تراکنشها را میدهد که در نوع خود برتری نسبت به سایر ارزهای دیجیتال است.
چگونه XRP را استخراج کنیم؟
ماینینگ فرآیند تایید تراکنشها به صورت توزیع شده در بلاک چین است که هم تراکنشها را تسهیل میکند و هم مکانیزمی را فراهم میکند که از طریق آن ارز جدید به سیستم معرفی میشود. این ارز جدید به عنوان پاداشی برای تایید تراکنشها به نودها برای کارشان در حمایت از شبکه است. ریپل پیش ماین است. این عبارت به این معنی است که از قبل 100 میلیارد واحد XRP ایجاد شده تا به صورت دورهای و عمومی منتشر شود.
ریپل مالک بخشی از ارز ریپل در گردش است تا به رشد و موفقیت آن در طول زمان کمک کند. پس این نگرانی وجود دارد که مقدار زیادی XRP به یکباره منتشر شده و ارزش سایر XRP ها را کاهش دهد. با این حال شرکت سعی کرده تا با اجرای چندین مکانیسم این عدم اطمینان را کاهش دهد.
اجماع در ریپل
بیت کوین از مکانیسم اثبات کار برای امنیت شبکه خود استفاده میکند. اما این مکانیسم پرهزینه و کند بوده و انرژی بسیار زیادی مصرف میکند که برای محیط زیست نیز تهدیدی محسوب میشود. ریپل یا به عبارتی فناوری بلاک چین ریپل مکانیزم اجماعی را ارائه کرده که ارزانتر و سریعتر است.
برای تایید اعتبار یک تراکنش شبکه ریپل به قدرت مرکزی متکی نیست و در عوض آن مجموعهای از قوانین را برای پیروی گرههای شبکه ایجاد کرده است. با این قوانین گرهها باید به توافق رسیده تا الگوریتم اجماع انجام شود.
ویژگیهای پروتکل اجماع ریپل به شرح زیر است:
- هر شرکت کنندهای که از دفتر کل استفاده میکند باید در مورد اینکه کدام تراکنش به چه ترتیبی انجام شده و وضعیت چگونه است توافق خود را اعلام کند.
- وجود یک مقام مرکزی برای تایید تراکنش الزامی ندارد.
- اگر تعداد زیادی از افراد در شبکه رفتار نامناسبی داشته باشند، پیشرفت شبکه متوقف خواهد شد. این برای اطمینان از صحت دفتر کل است.
- بر خلاف سایر ارزهای مبتنی بر بلاک چین، تایید تراکنش نیازی به هدر دادن انرژی ندارد.
مشابه بیت کوین، XRP نیز تراکنش ها را در بلوک ها پردازش می کند. این بلوکها نسخههای دفتری نامیده میشوند که شامل سه جزء هستند:
- داده : شامل مقادیری مانند مانده حساب جاری و سایر اطلاعات ذخیره شده در دفتر است.
- تراکنشهای تازه : شامل مجموعهای از تراکنشهایی هستند که در دفتر کل قبلی اعمال شدهاند و از این رو منجر به وضعیت فعلی میشوند.
- فراداده : حاوی اطلاعاتی درباره دفتر کل قبلی و شامل مقادیری مانند هش رمزنگاری است.
در این سیستم اعتبار تراکنشها بر اساس ترتیب مهر زمانی خود اعمال میشوند. تاییدکنندگان باید به نتیجه برسند. اگر موافق نباشند، پیشنهاد خود را برای مطابقت با اعتبارسنجیهایی که به آن اعتماد دارند اصلاح میکنند. این روش چندین دور ادامه خواهد داشت تا زمانی که اکثریت به اجماع برسند. اگر 80 درصد اعتبارسنجها به توافق برسند، تراکنش تایید شده و به طور دائم به دفتر کل اضافه میشود.
مزایای ریپل چیست؟
بیایید نگاهی به مزایای کلیدی ریپل بیندازیم:
_ با این که پروتکل ریپل دارای ارز بومی XRP است، برای کاربران اجباری نیست که فقط با XRP تراکنش خود را انجام دهند. شبکه پرداخت ریپل میتواند ارزهای فیات، دارایی دیجیتال و ... را نیز انتقال دهد.
_ ریپل دارای یک مکانیسم اجماع ساده است. هنگامی که یک تراکنش امضا شد، سرورهای ریپل در مورد معتبر بودن یا نبودن تراکنش در چند ثانیه به اجماع میرسند. در این فرآیند حدود 1500 تراکنش در ثانیه پردازش میشود که در نوع خود چشمگیر است.
_ شبکه ریپل با توجه به سازوکار اجماع ساده و تسویه خودکار، کارمزد تراکنشها را به شدت کاهش داده است.
_ به دلیل محدودیت های بازار ارزهای خاصی را نمیتوان مستقیما با یکدیگر مبادله کرد. برای مثال EUR/KRW نمونهای از این ارزها هستند. پس ابتدا یورو باید با USD و USD باید با ین مبادله شده تا در نهایت ین با KRW مبادله شود. سیستم ریپل دارای یک الگوریتم داخلی است که ارزانترین مسیر ممکن برای تبادل را انتخاب میکند.
_ ریپل مورد استفاده موسسات مالی بزرگ قرار گرفته است. شرکتهای بزرگ میتوانند از ریپل به عنوان پلتفرم تراکنش استفاده کنند.
معایب و خطرات احتمالی ریپل چیست؟
در ادامه معدود چالشهایی ذکر شدهاند که ریپل اغلب به عنوان یک ارز دیجیتال با آن مواجه میشود:
_ برخی از کشورها استفاده از ارزهای دیجیتال را ممنوع کرده و در برخی دیگر از کشورها قوانین مربوط به ارزهای دیجیتال نامشخص است. شبکه ریپل به کاربران اجازه ناشناس بودن را میدهد. بنابراین ممکن است برخی از دولتها با آن مشکل جدیتری داشته باشند.
_ دولتها میتوانند خرید XRP با استفاده از ارزهای فیات مانند USD و … را برای افراد عادی محدود کنند. برای مثال دولت هند مردم را از استفاده از کارت اعتباری برای خرید بیت کوین منع کرده است.
_ ریپل به کاربران اجازه داده تا هر چیز با ارزشی را منتقل کنند. این امر با کمک صادر کنندگانی که دارایی خود را به دفتر XRP مرتبط کنند انجام می شود. کاربران در شبکه میتوانند به صادرکنندگان اعتماد کنند. اما اگر صادرکنندگان رفتار نامناسبی داشته باشند مشکلات بزرگی ایجاد میشود که میتواند بر اعتماد مردم به شبکه ریپل تأثیر بگذارد.
_ سیستم ریپل به دلیل فهرست پیشفرض اعتباردهندهها میتواند تا حدودی متمرکز باشد.
چگونه ریپل (XRP) بخریم؟
ریپل ارزهای دیجیتالی است که اکثر صرافیهای بزرگ از آن پشتیبانی میکنند. بنابراین با استفاده از کارت اعتباری تنها با داشتن حساب کاربری در صرافی میتوانید مقدار مورد نظر ریپل را خریداری کنید. اگر قصد خرید مستقیم ریپل با ریال را دارید باید یا ابتدا ریال را به تتر یا دیگر ارزهای دیجیتال تبدیل کرده و خرید خود را ثبت کنید و یا از طریق سایتهای صرافی داخلی اقدام کنید. امروزه صرافیهای ایرانی زیادی در کنار بیت کوین یا اتریوم ریپل را به سبد ارزهای خود اضافه کردهاند.
برای دیدن و انتخاب بهترین صرافی ارز دیجیتال کلیک کنید
بعد از خرید ریپل میتوانید از XRP مانند هر ارز دیجیتال دیگری برای تراکنشهای مختلف استفاده کرده و یا حتی به آن به عنوان یک سرمایهگذاری نگاه کنید.
انواع کیف پول ریپل
کیف پول فیزیکی دارای پول نقد، کارت شناسایی، کارت اعتباری و... است. اما کیف پولهای ارزهای دیجیتال تنها کلیدهای عمومی و خصوصی دارایی را نگه میدارند. همچنین ولت دیجیتال کمک میکنند تا موجودی حساب خود را بررسی کنید، تراکنشهای قبلی را مشاهده کرده و یا حتی ارز دیجیتال را به ولت فرد دیگری ارسال و یا از آن دریافت کنید. برای انتخاب کیف پول دیجیتال ریپل شما باید کیف پولی را انتخاب کنید که بهترین ویژگی مطابق با نیازهای شما را دارد.
کیف پول آنلاین ریپل
برای یک مبتدی کیف پول آنلاین بهترین و آسانترین گزینه برای استفاده است. دقیقا مشابه با اپلیکیشن موبایل بانک میتوانید از اپلیکیشن ولت استفاده کنید.
در کیف پول آنلاین ریپل شما به کلید خصوصی خود دسترسی ندارید؛ زیرا کلید توسط ارائه دهنده کیف پول آنلاین نگهداری میشود. در ولت آنلاین میتوانید با استفاده از مرورگر یا اپلیکیشن موبایل وارد محیط آن شوید تا موجودی خود را بررسی کنید، پول ارسال و یا دریافت کنید و حتی تراکنشهای گذشته خود را مشاهده کنید. اگرچه استفاده از این کیف پولها آسان است، اما خطر حملات هکرها و حملات سایبری آنها را تهدید میکند. اگر سیستم ارائه دهنده کیف پول دچار نقص شود، کلید خصوصی کاربران ممکن است به سرقت رفته که مشابه چنین حوادثی در گذشته اتفاق افتاده است.
کیف پول آفلاین ریپل
کیف پول آفلاین کلیدهای عمومی یا خصوصی شما را ذخیره نمیکند. این مسئله کمک میکند تا کلیدهای خود را در امنیت نگهداری کرده و حتی بدون اتصال به اینترنت وارد کیف پول خود شوید. البته برای ارسال تراکنش به دسترسی اینترنت نیاز دارید. کیف پول آفلاین نیز به شما اجازه میدهد تا مبالغ را ارسال یا دریافت کنید، موجودی خود را ببینید و تراکنشهای گذشته را مشاهده کنید. در این روش شما مسئول حفظ امنیت کلید خصوصی خود هستید و اگر کلید خصوصی خود را گم کنید هیچ راهی برای بازیابی کیف پول شما وجود ندارد. دو نوع کیف پول افلاین وجود دارد: کیف پول سخت افزاری و کیف پول کاغذی.
در یک کیف پول سخت افزاری، کلید خصوصی شما در یک دستگاه سخت افزاری به طور ایمن ذخیره شده و امکان کپی آن از دستگاه وجود ندارد. بنابراین از خطر ویروس و هک در امان است. در صورت نیاز میتوانی کیف پول سخت افزاری را به پورت USB وصل کرده و از نرم افزار مخصوص آن برای بررسی موجودی، مشاهده تراکنش گذشته و ارسال یا دریافت پول استفاده کنید.
یک کیف پول کاغذی نیز با چاپ کلیدها ساخته میشود. از آنجایی که کلیدها به صورت آنلاین ذخیره نمیشوند این ولتها نیز به عنوان ولت سرد شناخته میشوند. اگرچه در مقایسه با کیف پولهای دیگر بسیار ایمن هستند، اما به دلیل کاغذی بودن مستعد آسیب فیزیکی و سرقت هستند.
چگونه کیف پول ریپل خود را انتخاب کنم؟
اگر به تازگی شروع به کار با ارزهای دیجیتال کردهاید، از یک کیف پول آنلاین استفاده کنید.
با این حال بهتر است از کیف پول آنلاین برای ذخیره داراییهای رمزنگاری با ارزش بالاتر استفاده نکنید. به یاد داشته باشید که کیف پول شما مستعد حملات ویروسی است.
اگر به شدت نگران امنیت هستید اما برای مدیریت کلیدهای خود به کمک نیاز دارید، به سراغ کیف پول سخت افزاری بروید.
اگر حرفهای هستید و میتوانید کلیدهای دارایی دیجیتال را به تنهایی مدیریت کنید، به سراغ کیف پول آفلاین کاغذی بروید.
بهترین کیف پول برای ریپل چیست؟
به دلیل اهمیت ارز دیجیتال ریپل کیف پولهای دیجیتال زیادی از آن پشتیبانی میکنند. در ادامه برخی از بهترین ولت ارز دیجیتال ریپل را به شما معرفی خواهیم کرد:
تراست ( Trust )
یکی از بهترین کیف پولهای نرمافزاری و آنلاین برای بیشتر رمز ارزها تراست است. تراست را میتوانید به راحتی روی موبایل نصب کنید و ریپل را در آن نگهداری کنید. این ولت به معاملهگرها این امکان را میدهد تا بتوانند به صورت کاملا رایگان و البته با رابطی کاربر پسند و ساده از طریق اتصال به اینترنت معاملات خود را انجام دهند.
از جمله مزایای بزرگ کیف پول تراست ولت این است که اطلاعات کاربران را در خود ذخیره نمیکند و در درون خود یک صرافی داخلی به صورت غیر متمرکز دارد.
با وجود این که کیف پول Trust Wallet ریپل از سیستم عاملهای اندروید و iOS به راحتی پشتیبانی میکند، امنیت در آن به اندازه کیف پولهای سختافزاری نیست و احراز هویت دو عاملی را ندارد.
کوبو ( Cobo )
کوبو متعلق به شرکتی چینی است. این شرکت چینی علاوه بر کیف پول سختافزاری مدل نرمافزاری آن را نیز طراحی کرده است. کاربران Cobo برای ارتباط با آن از اسکن QR استفاده میکنند که در نوع خود علاوه بر راحتی بیشتر موجب ارتقای امنیت نیز میشود. با وجود امنیت و قیمت خوب، این کیف پول از ارزهای دیجیتال زیادی پشتیبانی نمیکند.
کوینومی ( Coinomi )
کوینومی یک کیف پول چند ارزی محبوب است که از ریپل نیز پشتیبانی میکند. کوینومی برای موبایل و دسکتاپ کاربرد داشته که با ترکیب امنیت و رابط کاربری ساده به یک کیف پول عالی برای ذخیرهسازی ریپل تبدیل شده است.
کوینومی علاوه بر استفاده آسان و رایگان به کاربران خود امنیت بالا با وجود الگوریتمهای پیچیده را هدیه میدهد. با این وجود کد آن منبع باز نیست که از جمله معایب آن محسوب میشود.
گواردا ( Guarda )
گواردا امکان ذخیره، ارسال و دریافت ارز دیجیتال ریپل را فراهم ساخته و در عین حال از سیستم عاملهای مختلف پشتیبانی میکند. Guarda درون خود یک صرافی دارد که کاربران میتوانند رمز ارزها را در آن تبدیل کنند. این ولت منبع باز بوده و از امکان تهیه نسخه پشتیبان برخوردار است. گواردا یک کیف پول رایگان است. اما در آن برای تبادلات ارزی باید کارمزد بالایی بپردازید.
اج ( Edge )
کیف پول Edge به نسبت رقبای خود از امنیت بالایی برخوردار است که آن را به گزینه مناسبی برای نگهداری ریپل تبدیل کرده است. Edge از ارزهای دیجیتالی مختلفی پشتیبانی میکند و رابط کاربری بسیار جذابی دارد.
این ولت به راحتی از سیستم عامل موبایل پشتیبانی میکند و حتی برای امنیت بیشتر به صورت خودکار از دادههای رمزنگاری پشتیبانگیری میکند. با وجود تمام این خدمات ولت اج کاملا رایگان است.
توست ( Toast )
کیف پول ارز دیجیتال ریپل توست از سیستم عاملهای مختلفی پشتیبانی میکند و محبوبیت زیادی دارد. در قسمت مزایای کیف پول Toast میتوان به متنباز بودن و در عین حال امنیت بالای آن اشاره کرد. جالب است بدانید که در این کیف پول امکان تعامل بین کاربران وجود دارد.
این ولت کاملا رایگان است. اما در قسمت معایب میتوان گفت که این کیف پول از ارزهایی دیجیتال محدودی پشتیبانی میکند. همچنین در صورت فراموشی عبارت بازیابی نیز دیگر نمیتوانید به داراییهای خود دسترسی داشته باشید.
اتمیک ( Atomic )
از کاربردیترین کیفهای نرمافزاری اتمیک است که میتوانید با استفاده از آن به ذخیره، ارسال، دریافت، خرید و تبادل ریپل بپردازید. اتمیک ولت یک کیف پول منبعباز است که در آن کاربران کنترل کامل روی دارایی دارند.
در Atomic امکان کار بدون احراز هویت وجود دارد. با وجود رابط کاربری ساده و امکانات زیاد این ولت به دلیل نرمافزاری بودن از امنیت زیادی برخوردار نیست.
مث ( Math )
مث نیز از کیف پولهای نرمافزاری ریپل است که خدمات ویژهای به کاربران ارائه میدهد. مهمترین ویژگی آن پشتیبانی از سیستم عاملهای مختلف و چند پلتفرمی بودن آن است. Math امکان نگهداری ارزهای دیجیتال مختلف در کنار هم را فراهم کرده و حتی قابلیت استفاده در مرورگر را نیز دارد. کیف پول نرمافزاری مث از یک رابط کاربری ساده برخوردار است. با وجود مزایای زیاد، این کیف پول به دلیل نرمافزاری بودن امنیت پایینی دارد.
لجر نانو اس ( Ledger Nano S )
در لیست بهترین کیف پولهای ریپل کیف پول لجر نانو اس به دلیل قابلیتهای ویژهای که دارد بیش از دیگر ولتها خودنمایی میکند. این کیف پول رایگان نیست. اما ارزش پرداخت هزینه را دارد. مزایا و معایب متفاوتی برای کیف پول Ledger Nano S ریپل وجود دارد.
این کیف پول امنیت بسیار خوبی برای محافظت از داراییهای شما دارد. ولت لجر سخت افزاری بوده و کلید خصوصی و عمومی را به صورت آفلاین نگهداری میکند. بدنه این کیف مقاومت بالایی دارد و در ساخت آن از فولاد استفاده شده است. رابط کاربری آن نیز ساده بوده و قابلیت همگامسازی با سایر کیف پولها را دارد. با این حال این کیف پول از سیستم عامل iOS پشتیبانی نمیکند و منبع باز نیست.
لجر نانو ایکس ( Ledger Nano X )
لجر نانو ایکس نسخه ارتقا یافته کیف پول لجر نانو اس است. بنابراین مشابها گزینه مناسبی برای ذخیره و نگهداری ریپل محسوب میشود. Ledger Nano X از هزاران ارز دیجیتال پشتیبانی میکند و با امنیت بالای خود از داراییهای دیجیتال محافظت میکند. کاربران میتوانند به این کیف پول از طریق بلوتوث متصل شوند و از استفاده ساده از آن لذت ببرند. البته بلوتوث این کیف پول تنها از طریق اپلیکیشن قابلیت اتصال دارد و به دسکتاپ متصل نمیشود.
ترزور تی ( Trezor T )
این کیف پول سخت افزاری سابقه زیاد و البته خوبی دارد. کیف پول Trezor T ریپل منبعباز است و با امنیت خوبی که دارد ولت خوبی برای داراییهای دیجیتال است. ترزور به راحتی نصب شده و مورد استفاده قرار میگیرد. کاربران این ولت از رابط کاربری سادهای که دارد ابراز رضایت میکنند. از معایب این ولت دیجیتال این است که برای گوشیهای هوشمند اپلیکیشن خاصی ندارد.
تفاوت ریپل با XRP چیست؟
ریپل ( Ripple ) یک شبکه پرداخت برای انتقال پول به صورت آنی و امن با استفاده از فناوری بلاک چین است. این شبکه برای مبادلات بین بانکهای مختلف و افراد استفاده میشود. در حالی که XRP ارز دیجیتال متعلق به شبکه ریپل است و به عنوان واحد پولی این شبکه استفاده میشود. به عبارت دیگر XRP یکی از ارزهای دیجیتالی است که در شبکه ریپل به کار میرود.
ریپل در واقع یک شرکت فناوری است که در حوزه پرداختهای بین المللی فعالیت دارد و با استفاده از شبکه آن امکان انتقال پول به صورت آنی و با کمترین هزینه فراهم میشود.
ارز دیجیتال XRP برای ارزشگذاری مبادلات در شبکه ریپل استفاده میشود و به عنوان واحد پولی این شبکه برای پرداختها به کار میرود. XRP با استفاده از فناوری بلاک چین به دنیای مالی و پرداختهای بین المللی وارد شده تا با استفاده از الگوریتمهای رمزنگاری امکان پرداخت آنی و امن را فراهم کند.
هرچند که XRP به عنوان واحد پولی در شبکه است، به صورت مستقل نیز قابل معامله است. پس امکان خرید و فروش XRP در صرافیهای مختلف وجود دارد.
روند قیمتی ریپل
XRP یکی از ارزهای دیجیتال محبوب در دنیای ارزهای دیجیتال است که فراز و نشیب زیادی را تحمل و قیمت آن نیز به تبع در طول زمان تغییرات زیادی را تجربه کرده است.
در سال 2013، ارز دیجیتال ایکس ار پی با قیمتی در حدود 0.005 دلار به بازار عرضه شد و در سالهای بعدی قیمت آن به طور پایدار افزایش یافت. در سال 2017 ریپل به بالاترین قیمت خود یعنی 3.84 دلار رسید. این افزایش قیمت به علت افزایش تقاضا و جذب توجه بیشتر برای این شبکه پرداخت بود. اما در سال 2018، قیمت XRP شروع به کاهش کرد و تا پایان سال به قیمتی در حدود 0.35 دلار رسید. این کاهش قیمت در حالی رخ داد که بازار ارزهای دیجیتال به طور کلی دچار افت قیمت شد.
در سال 2020، قیمت XRP به طور چشمگیری افزایش یافت و به بیش از 0.60 دلار رسید که این افزایش قیمت به دلیل معرفی خدمات جدید در شبکه ریپل بود. سال 2021 نیز قیمت XRP به دلیل افزایش تقاضا و فعالیتهای شبکه ریپل به بیش از 1.90 دلار رسید. هم اکنون در سال 2023 قیمت هر ریپل 0.49 دلار است.
با توجه به تغییرات قیمت XRP طی سالیان گذشته پیشبینی دقیقی از قیمت آینده این ارز دیجیتال نمیتوان ارائه داد. با این حال با توجه به روند توسعه شبکه ریپل میتوان پیشبینی کرد که قیمت آن در آینده افزایش خواهد داشت. اما پیشبینی قیمتی در دنیای ارزهای دیجیتال به فاکتورهای بسیاری بستگی دارد.
سخن پایانی
ریپل پس از بررسی مشکلات بلاک چین بیت کوین به حل این مشکلات پرداخت و راه حلی برای ارتقای بلاک چین ارائه کرد. ریپل یک سیستم پرداخت مبتنی بر بلاک چین است که انتقال جهانی پول را ارزانتر، سریعتر و کارآمدتر میکند. بر خلاف دیگر شبکهها هر آیتم با ارزشی مثل: طلا، دارایی های دیجیتال و ... میتواند در شبکه ریپل معامله شود. شبکه ریپل پول بومی خود به نام XRP را دارد که برای تراکنشهای شبکه و یا حتی روشی برای سرمایهگذاری در بازار ارز دیجیتال از آن استفاده میشود. سیستم ریپل بر خلاف دیگر شبکهها که هزینه تراکنش زیادی داشته و علاوه بر آن انرژی زیادی استفاده میکنند، به دنبال بهبود این مشکلات از راه حلهای ارزان و کارآمدی استفاده میکند.